Tämän vuoden joulumarkkinat tulevat olemaan liikeohjaimiin perustuvien pelien! Sekä Microsoft, että Sony ovat tuomassa joulumarkkinoille pelaajan liikkeisiin perustuvia peliohjaimia, joiden tarkoituksena on kilpailla Nintendo Wii -kapulaohjainten kanssa pelaajan liikkeisiin perustuvien pelien herruudesta.

HD-pelikonsolien valmistajista Sony on tällä kertaa ehtinyt ensimmäisenä julkistamaan tuotteensa, nimeltään ”Playstation Move”. Ennakkohuhuista poiketen Move-ohjain perustuu yhden ohjainsauvan sijasta kahteen, jotka yhdessä Playstation Eye -kameran kanssa viestivät Playstation 3 pelikonsolille pelaajan liikkeistä.

Sony lupaa kameran ja kahden täysin langattoman, kiihtyvyyssensorilla varustetun ohjaimen yhdistelmän takaavan äärimmäisen tarkan pelaajan liikkeiden tunnistuksen. Ohjaimet soveltuvat yhtä hyvin siveltimen vetojen, kuin myös tennismailan lyöntien simulointiin.

Mielenkiintoista nähdä loppuvuodesta, kuinka luovia pelikonsepteja Sonyn pelisuunnittelijat ovat saaneet ohjainkonseptin ympärille kehitettyä. Se, minkä pelitalon liikeohjain on paras, riippuu kuitenkin lopulta tälle tarjolla olevasta softasta.

Lähde: Nordisk film interactive

Edellinen artikkeliRodarte: Illuminated Heels ovat uutta muotimaailmassa nyt
Seuraava artikkeliArtNo.: 258-200120 on pöytäliina, jossa on kattausohjeet

15 KOMMENTIT

 1. Tulee mieleen etteikö tuota valopallukkaa (möhkö joka tarvitaan että kamera tietää missä ohjain viuhuu) olisi voinut toteuttaa jollain toisella tapaa. Esim sijoittamalla erivärisiä ledejä ohjaimen ympärille tai jotain ihan muuta. Jotenki tekee koko vehkeestä naurettavan näköisen.

  Olen PS3 miehiä mutta Natal vaikuttaa vaan paljon toimivammalta systeemiltä. Juuri sellaiselta mitä vois kelailla tulevaisuuden maailmassa olevankin. Ei mitään ihme taikasauvoja.

 2. Uutisessa pieni sellainen kämmi, että tässä ”sub-controllerissa” ei ole liikkeentunnistusta.

 3. Tuohan on niinkuin Wii joka vain toimii joka kerta niinkuin pitää ja tunnistaa myös syvyyssuunnassa. Ulkonäkö kyllä jakaa vähän mielipiteitä.
  Jos nyt Nataliin verrataan niin kyllä pelaamisessa pitää joku fyysinen väline olla, ei mitään pelkkää ilman haromista.

 4. Natal tuntuu hyvältä mainoksessa ja jos toimii niin hyvin on taatusti menestys. Uskon kyllä, että tälläinen tunnistus on tarkempi

 5. Jaa, luulin että Sony julkistaisi tämän vasta myöhemmin, mutta näköjään ovat siellä päässä pistäneet vähän vauhtia..
  Ja olen kyllä myös ”mie”:n kanssa samaa mieltä että tuo pallukka on vähän epäkäytännöllinen. Se ei oikein sovi tuohon muun ohjaimen kanssa.
  Että näin sitten.

 6. Pari nappulaa enemmän kuin Wiimotessa ja Nunchuckissa, ei käytännössä mitään muuta eroa (Nunchuck-ohjaimen saa myös langattomana). Tuo ohjain ei vain toimi ilmeisesti muussa suunnassa kuin ”pallo” TVta kohti saati järkevästi ilman toista puoliskoaan.

  Kiintoisa patenttisota tiedossa olettaisin.

 7. Saatte vaan tottua noihin värikkäisiin mollukoihin ohjaimissa.
  Sony ottaa käytöönsä kolmannenpolven peliohjaimet jotka perustuvat hahmontunnistukseen. Jos nurkista löytyy riittävän hyvä web/videokamera ehtii testailla vielä seuraavaa beta ohjelmaa.

  http://www.camspace.com/

  .

 8. On itellä ps3 mutta silti sanon että tuo on niin kuin wiimote ois modattu seksileluksi.

 9. Joo,o se on tarkempi kuin wii-motionplus ja ton pallon väriä saa vaihdeltua… -_- Mutta ei tuo pallo nyt nii kauhee ole 😀 tuun ostamaan heti kun tulee kauppaa :D:D:D:D:D:D:D:D

Kommenttien lisääminen on estetty.