Pertti Jarlan luoman Fingerporin huumoriin tutustuneet ihmiset voidaan karkeasti jakaa kahteen ryhmään: Puujalkavitsien ystäviin ja aktiivisiin lukijoihin ja niihin kukkahattu-henkilöihin, jotka pitävät huumoria huonona, loukkaavana ja ontuvana. Fingerporin vihaajat tuntuvat seuraavan Fingerporia esimerkiksi Helsingin Sanomista jopa Fingerporin ystäviä ahkerammin, sillä sarjakuvaksi se on saanut huomattavan paljon negatiivista palautetta lukijoiltaan.

Kaupunginjohtaja Armas Homelius joutuu jälleen lehdistön uhriksi.

Itse kuulun kyseisen huumorin ystäviin eikä niin ontuvaa puujalkaa ole, etteikö siitä kannattaisi sarjakuvastrippiä piirtää. Helmikuun alussa ilmestyi kolmas täysikokoinen kovakantinen albumi, joka kantoi nimeä Fingerpori III. Pertti Jarlan kätten jälkiä on ihailtavana aiempien albumien tapaan n. 64 sivun edestä ja noin puolet stripeistä on lehtijulkaisuista poiketen nelivärisenä.

Aiemmista albumeista tuttuun tapaan suurin osa stripeistä on jo esiintynyt aiemmin eri aikakausilehtien sivuilla, mutta mukana on myös ennen näkemätöntä materiaalia. Myös hahmokavalkadi on entiseen tapaan monipuolinen ja Jarla parodioi monia vanhoja supersankarihahmoja kuten esim. Hämähäkkimiestä, Mustanaamiota ja lisäksi osansa käsittelystä näyttävät saaneen myös Disneyn hahmot kuten esim. eräs ärsyttävän nokkela ja kunniallinen hiiri.

Juuri rohkea lähestymistapa aiheiden ja hahmojen korrektiudesta välittämättä on se seikka, joka allekirjoittanutta Fingerporeissa viehättää ja tämä on myös se syy miksi sarjakuva on saanut ahdasmieliset ihmiset varpailleen. Hahmoina kun voidaan nähdä lähes säännöllisesti mm. Adolf Hitler, Jeesus, itsensäpaljastaja Asko Arimo Vilenius ja moni muu hahmo puuhastelemassa arkisten kommellusten parissa.

Jotain albumin luojan suhtautumisesta huumorinsa synnyttäneisiin tunteisiin kertoo se, että albumin takakantta koristaa tällä kertaa eräs ilmeisen uskonnollisen lukijan ”Tiedät missä paikkasi on oleva viimeisellä tuomiolla!” lukijapalaute Helsingin Sanomien Jeesus-stripeistä.

Albumi on saatavilla kaikista hyvinvarustetuista kirjakaupoista.

Kuvat albumista Fingerpori III (kust. Arktinen Banaani, 2010)

Edellinen artikkeliOnko IT-Barbie nörtti?
Seuraava artikkeliAnna Ter Haar: Cinderella’s Chair on Tuhkimon palli