Oheisella videolla mallia Applen äsken julkistaman iPad -tablettitietokoneen käyttäjäkokemuksesta. Sen verran videon perusteella ainakin voi sanoa, että käyttöliittymä on todella nopea! Videota katsoessa on jälleen helppo ymmärtää, miksi kuluttajat ovat valmiita maksamaan Applen laitteiden käytettävyydestä lisähintaa.

Tästä iPadin hands-on ”testistä” vastasi siis jenkkiblogi Engadget.

Lähde: engadget.com

Edellinen artikkeliJames Cameronin Avatar on jo 26. suosituin elokuva kautta aikojen!
Seuraava artikkeliBleeding Heart gummy candy on veristä sydäntä muistuttava pehmokarkki

33 KOMMENTIT

 1. Ihme hiplailua. Itse en kyllä ole vakuuttunut, vaikka tämä demo nyt ihan ok pyörikin.

 2. Ihan kivalta vaikuttaa, mutta en nyt tuosta lähtisi tonnia maksamaan (kallein malli+eurolisä+suomilisä) 🙂

 3. On kyllä täys floppi tuo laite. Pelkästään isokokonen iphone. Kyllä, tosiaan ”Uusi” ja ”mullistava” tuote 🙁

  Enemmän oisin kaivannu laitetta mikä ois ollu lähempänä macbookia, mikä ois samalla voinu korvata luentolehtiöt.

 4. Jäin vielä kaipaamaan todellista inputtia ja sen näyttämistä, koska en ole vielä ”tietokonetta” tavannut joka toimisi kokonaan syöttämättä tekstiä missään vaiheessa..

  Käyttöjärjestelmä vaikutti toimivalta ja käsieleet hyvin pitkälle valmiilta ja loogisilta, kuten esim windows mobilessa itselläni.

  Ostopäätöstä en olisi valmis tekemään ilman, että pääsisin kokeilemaan ”näppäimistöä”.

  -T

 5. Eihän tuo ole edes suuri iPhone kun ei ole gsm toimintoja. Kosketus ohjaus näytti myös arpovan mitä eleitä käyttäjä käyttää. Vakuuttaa vain pysymään viellä kauempana applesta.

 6. Luulisin että tuolla kirjoitetaan tekstiä, niin että avataan ruutu jossa on näppäimistö ja tökitään sitten sitä virtuaalinäppäimistöä. Samalla tavalla toimii yleensä pda:ssa.

  Laite kyllä näyttää kiinnostavalta, ohjaus nähtävästi suoritetaan pitkälti tekemällä maagisia taika-jim kädenliikkeitä. Joko laite ei videolla aina älynnyt liikettä, tai sitä toimintoa ei voinut tehdä silloin, veikkaisin viimeistä.

 7. Hauskinta ei tule olemaan se kuinka fanboyt alkaa hehkuttamaan tätä vaan se kuinka apple vihaajien on pakko tyrämätä se heti ylihinnoitelluksi, hipster laitteeksi, jolla ei ole mitään oikeaa käyttötarkoitusta ja korostaa samalla kuinka oma 999 euroa halvempi aceri tekee kaiken saman.

  Ite voisin kyllä tollasta harkita sitten kun/jos tulee multitasking ja flash tuki. Laajakuvanäyttö olis kanssa todella iso plussa. Nopeahan tuo on kyllä ku mikä, mutta käy kyllä tosin iPhone OS:llä. Sama homma ku iPhonen kanssa: pitää ootella muutamaa päivitystä, että alkaa tosissaan kiinnostamaan. Ja ne ”200euroa ylimäärästä hinnassa” olisin valmis maksamaan luotettavuudesta ja laadusta, jota Applella omien kokemuksien perusteella todellakin on.

 8. Mitenkähän tuo kikkaileva kuva-albumi selviää sellaisista kuvamääristä mitä minä käytän (2000-5000 per kansio)?

 9. ”Hauskinta ei tule olemaan se kuinka fanboyt alkaa hehkuttamaan tätä vaan se kuinka apple vihaajien on pakko tyrämätä se heti ylihinnoitelluksi, hipster laitteeksi, jolla ei ole mitään oikeaa käyttötarkoitusta ja korostaa samalla kuinka oma 999 euroa halvempi aceri tekee kaiken saman.”

  No sehän ON juuri noin. Se on ylihinnoiteltu aika koomisen räikeästi vielä (puolet pois niin ollaan realistisella tasolla), se on muotipellejen laite, jos sillä on oikea käyttötarkoitus niin en kyllä keksi mikä, ja mikä tahansa kolmensadan netbookki tekee ihan varmasti kaiken saman paremmin ja paljon ylimääräistä vielä.

  Applen oma iPod Touchkin on suoraan parempi, se mahtuu taskuun, on käytettävissä yhdellä kädellä, halvempi ja siinä on enemmän featureja. Tässä laattavehkeessä on ikäänkuin yhdistetty netbookin ja iPodin huonot puolet ilman kummankaan hyviä, ja bonuksena pistetty se muutama satanen Applelisää.

  PS. Jeppe, ei varmasti saa alle viidensadan euron Suomessa.

 10. @ Acabaca

  ……………………………………..________
  ………………………………,.-’”……………….”~.,
  ………………………..,.-”……………………………..”-.,
  …………………….,/………………………………………..”:,
  …………………,?………………………………………………,
  ………………./…………………………………………………..,}
  ……………../………………………………………………,:`^`..}
  ……………/……………………………………………,:”………/
  …………..?…..__…………………………………..:`………../
  …………./__.(…..”~-,_…………………………,:`………./
  ………../(_….”~,_……..”~,_………………..,:`…….._/
  ……….{.._$;_……”=,_…….”-,_…….,.-~-,},.~”;/….}
  ………..((…..*~_…….”=-._……”;,,./`…./”…………../
  …,,,___.`~,……”~.,………………..`…..}…………../
  …………(….`=-,,…….`……………………(……;_,,-”
  …………/.`~,……`-………………………………./
  ………….`~.*-,……………………………….|,./…..,__
  ,,_……….}.>-._……………………………..|…………..`=~-,
  …..`=~-,__……`,……………………………
  ……………….`=~-,,.,………………………….
  …………………………..`:,,………………………`…………..__
  ……………………………….`=-,……………….,%`>–==”
  …………………………………._……….._,-%…….`
  ……………………………..,<`.._|_,-&”…………….`

  Juuri näin… Joku katkeruusko tekee vihaajista fanaattisempia?

 11. acabaca, voihan sen tilata ulkomailtakin niin saa halvemmalla, postikulut nyt ei kuitenkaan ole, kuin jotain parikymmentä euroa.

  Tuota ei niinkään kannata ajatella tietokoneena, vaan lähinnä PDA:na.

  Itseäni kiinnostaa tuossa tuo ekirja ominaisuus, lukulaite on jo, mutta tuolla voisi tehdä muutakin ja lisäksi olen pdafriikki ja tullut keräiltyä erinlaisia kannettavia ruudullisia vempaimia.

  PS. En ole fanboy, minulla on pc ja ei pienintäkään halua macciin.
  Ei ole ipodia tai halua sellaiseen, koska olen tyytyväinen creative zeniin.

 12. Ainakin täällä Hilavitkuttimen keskustelussa tuntuu, että ainoat Appleen fanaattisesti suhtautuvat ovat niitä, jootka eivät voi sietää merkkiä. Kummallinen ilmiö – liittyyköhän mihinkään muuhun tuotemerkkiin näin paljon negatiivisia ennakkoluuloja?

  Kertokaapa te, jotka ette Pidä Applesta: millainen Apple-merkkinen laite olisi teidän mielestänne hyvä?

 13. Jeppe: PDA:ksi tuo on vain toivottoman iso. PDA joka on yhtä suuri kuin miniläppäri, mitä virkaa?

 14. PDA:ssa itseäni ärsyttää pieni ruutu, se tekee siitä melko turhauttavan e-kirjojen lukemisessa, varsinkin pdf-tiedostojen jolloin pitää zoomailla ja parhaimmillaan voit lukea vain puolet rivistä, sitten zoomata oikealle puolelle ja lukea toisen puoliskon ja sama seuraavalla rivillä. Nettiselailu pda:lla on myös melko rasittavaa, pienen ruudun takia sivujen ulkoasu voi olla hieman erikoinen. Itse lasken siis isomman ruudun plussaksi.

 15. Näyttäis olevan juuri väärän kokoinen. Ei mahdu taskuun ja laukkuun mahtuis isompikin. Naisilla tämä saattaa olla hitti, kun näyttäisi olevan juuri käsilaukkuun mahtuva malli.

 16. Melkoinen pettymys, pohjimmiltaan iPhone isommalla näytöllä ja teholla. Odotin edes jollain tavalla uraauurtavaa laitetta, joka esittelisi (mini)kannettaviin multi-touchin ja jota muut valmistajat seuraisivat perässä. Mutta että vehje, josta puuttuu jopa moniajo?

  Jään vielä odottamaan sitä _käyttöjärjestelmällä_ (ei firmwarella) varustettua kokoontaitettavaa versiota, jota voi käyttää tabletin lisäksi myös kuin perinteistä minikannettavaa.

  Ja fanipojat ei sitten votea tätä viestiä alimpaan helvettiin sen takia, että vehje ei täyttänyt odotuksiani, jookos?

 17. Omistan macbookin ja pidän siitä. Macin käyttöjärjestelmä on MIELESTÄNI parempi ja luotettavampi kun microsoftin. Toden näköisesti ostan ipadin noi puolen vuoden jälkeen kun ipad on jukaistu myyntiin jotta uusia malleja on tullut markkinoille. ja siitä että mac on pelkkä muotipelleille tarkoitettu lelu on kyllä aika väärään johtavaa, vaikka macilla ei pysty pelaamaan kaikkia pelejä niin mac on silti paras editointiin ja yleiseen käyttöön tarkoitettu tietokone.

 18. itselläni on smartq 5. näppärä laite, tosin aika hidas, käyttöjärjestelmänä android. hinta vain 100 euroa.

 19. ei USB-paikkoja? vain 13pin liitäntä, ompa mälsää.. sentää bluetooth..
  = ja applen omat laitteistolisäosat menee kuumille kiville!
  viel web kamera ois ollu hyvä olla integroituna. :/
  musiikin kuuntelu olis kiva lisä web- ja kuva-selailuun.. mutta se varmaan tulee kun OS päivittyy.. kun luulis tuosta tehoa riittävän multitaskingeihin.

  no mut sentää jotaan hyvää; säikähdin ihan, kun näin tuon lähtöhinnan olevan noin alhainen. Arvelin että se olis ollut lähempänä tuhatta euroa.. niin kuin monet blogitkin veikkasivat. ja muuta plussaa applicationien laajuuden mahdollisuudesta.

  mutta tyydyn ihan tähän omaan läppäriin kun en tarvitse useampaa vekotinta.

  ellei tuota hankkis ihan piirtopöydäksi, jos siitä on siihen, eivät näyttäneet piirtämistä tuolla harmi. :/

 20. Erkki Kirjalainen : No sellanen järkevän hintainen Apple olis ihan kiva. Toistaiseksi tuo microsoftin courier vaikuttaa edelleen huomattavasti mielenkiintoisemmalta.

 21. @Juba
  kyllä voit kuunnella musiikkia ja katsoa kuvia yhtäaikaa ainoastaan et voi käyttää kahta app storen ohjelmaa yhtä aikaa mutta vakio-ohjelmia voit. Ja voit laittaa musiikin päälle ja avata yhden app store softan.

 22. ”Mackäyttäjä”: kukaan ei sanonut että Mac olisi muotipellejen laite, vaan iPad. iPad ei ole Mac. Se ei käytä Macin OS:ää eikä sillä voi ajaa Macin ohjelmia. Se olisi paljon parempi laite jos voisi.

  Itse asiassa sellainen laite on jo olemassa, Modbook:
  http://pic.leech.it/pic.php?id=b37370c5ipadvsmodb.png

  Ja sille joka kysyi mikä sitten olisi hyvä Applen laite: iPhone 3GS, iPod ja MacBook ovat kaikki sellaisia että niistä ymmärtää miksi joku sellaisen voisi haluta. iPad taas on jotain aivan käsittämätöntä, laite joka ei näytä soveltuvan mihinkään.

  Applen pöyristyttävän ylimielinen ja epärehellinen mainonta tuolle vehkeelle on piste iin päällä. Jobs haukkuu ensin miniläppärit lyttyyn ja sitten esittelee laitteen jossa on kaikki samat heikkoudet pahempina, tuplahinta, mitättömästi tallennustilaa, ei webbikameraa, ei USB:tä jne. Mies kaupittelee käärmeöljyä.

 23. Järki käteen. Ei tarvitse olla mikään ”fanaattinen apple vihaaja”, tai mikä ikinä, todetakseen, että tuote on täysi floppi. Liian kallis ebook-reader, josta puuttuu liikaa ominaisuuksia oikeuttaakseen törkeän hinnan. Lisäksi; 30$ vga-adapterista, täh? 30$ USB-adapterista, TÄH? Minkä takia tuollaisessa laitteessa ei ole suoraan usb:tä, jos kerran laite kuitenki tukee sitä adapterin kautta. Kuvasuhde ei sovi videoille. Ei moniajoa. Turha laite. Akkukestosta plussaa.

  ”millainen Apple-merkkinen laite olisi teidän mielestänne hyvä?”

  Macbook, ipod, markkinoiden kermaa omilla osa-alueillaan.

 24. ”Omistan macbookin ja pidän siitä. Macin käyttöjärjestelmä on MIELESTÄNI parempi ja luotettavampi kun microsoftin.”

  Minä puolestani omistan HP:n läppärin ubuntulla ja pidän siitä. Ja tämä liittyi iPadiin miten? Keskustelunaiheena on suurikokoinen puhelin, ei pienikokoinen tietokone. Kyseinen vekotin kun ei tue windowssia, ei (PC) linuxeja, eikä Mac OS X:ää.

 25. Syyt miksi jää ostamatta: (oikeastaan samat iphonella)
  – Ei moniajoa
  – Ei kameraa

  ..iphonen kohdalla pitäisi lisätä alempaan ”kunnollista”

 26. Tuossa ei pysty tekemään kirjoihin merkintöjä? Tuntuu vaan jokseenkin ihmeelliseltä lukea kirjaa iPad:lla ja kirjoittaa lehtiöön merkintöjä, kun ei multitaskin puutteen takiakaan muutakaan keinoa keksi. Toinen vaihtoehto on tietenkin lukea kirjaa iPad:lla ja kirjoittaa merkinnät tietokoneella…

 27. Veikkaisin, että iPad on nimeä myöten Applen yksi huonoimmista tekeleistä. On vielä ymmärrettävää, ettei puhelimessa ole Flash-tukea, moniajoa ja ehkä jopa kameraa, mutta tableteissa ne ovat kyllä ihan välttämättömiä.

  Itsessään tabletit ovat todennäköisesti tulevaisuutta, sillä ne mahdollistavat paljon uutta, paitsi jos käyttiksenä käytetään puhelimen käyttistä. Mutta tässä Apple ei kyllä tuonnut paljon mitään uutta ja mullistavaa. Lopputulos ei mun mielestä ole kovin kauniskaan, vaikka laatu on varmaan loistavaa. Ite muuten suosin omenaa, puhelinta ja läppäriä myöten.

Comments are closed.