Sain joskus aikoinaan lahjaksi vanhan kirjan, josta oli tehty laatikko liimaamalla sivut yhteen ja leikkaamalla keskelle kolo. Kolossa oli tietenkin pieni pullo juotavaa. Ehkä siksi tämä BookBook-niminen läppäritasku tuntui tutulta. Ensi-ihastuksen jälkeen selviää, että tuote onkin tehty liukuhihnalla Kiinassa. Eikä askarreltu itse vaikkapa vanhasta kirjasta, kankaasta ja hartsista.

Tekopaikasta ja -tavasta riippumatta mielestäni tässä on hyvä idea, kuinka tehdä jokin asia uudelleen ja uskaltavasti. Taskuun menee Macin 13- tai 15-tuumainen kannettava ja suljettuna kotelo näyttää varsin paljon vanhalta kirjalta. ”Kirjan” selkämys ja reunat tarjoavat sisällä olevalle tietokoneelle suojan kolhuja vastaan ja vetoketjun vetimet näyttävät kirjanmerkeiltä. Hintaa BookBookilla on 80 dollaria.

Mieleen tuli tässä, että vanhan kannettavan voisi muuttaa luontevasti kirjan näköiseksi liimaamalla kirjan kannet läppärin kansiin ja kiinnittää selkämys kankaan avulla. Tosin eipä siitä taitaisi olla mitään hyötyä.

Lähde: www.twelvesouth.com (via www.techeblog.com

Edellinen artikkeliJääkaappi 2.0
Seuraava artikkeliApplen tablet-tietokoneen prototyyppi valokuvissa