Elektronikkavalmistaja Applelta odotetaan tuoreita tuoteuutuuksia jälleen tämän viikon keskiviikkona. Tällä kertaa kiinnostusta teknologiapiireissä herättää erityisesti Applen huhuttu, oletettavasti keskiviikkona julkistettava tablet-tietokone nimeltään iSlate. Kyseessä ei kuitenkaan ole ensimmäinen kerta, kun Applelta on odotettu tabelttitietokonetta. Huhujen mukaan yhtiössä oltaisiin  itse asiassa jo kolmesti aikaisemmin kehitetty lähes julkaisuvalmis tabelttitietokone, jonka Applen pääjohtaja Steve Jobs olisi tuotekehityksen viime vaiheissa päättänyt kuitenkin syystä tai toisesta hylätä.

Tässä muutama kuva yhdestä Applen prototyyppi-tabletista vuodelta 1980. Mielenkiintoista nähdä, kuinka innovatiivisen laitteen Apple keskiviikkoona esittelee – tavallan kyse on kuitenkin 30-vuoden tuotekehityksen tuloksesta.

n

{democracy:231}

Lähde: designmind.frogdesign.com

Edellinen artikkeliTwelveSouth: BookBook on kirjalta näyttävä MacBookin säilytyspussi
Seuraava artikkeliLG yllättää retroilulla

8 KOMMENTIT

 1. Hui perhana, minä jo luulin että tuo kuva olisi tästä ”oikeasta” tabletista! Ei saa säikytellä ihmisiä tuollaisilla! 😀

 2. Onko tämä kuva jostain niistä kolmesta aiemmasta prototyypistä? Design vaikuttaa aika 80-luvulta olevalta, Apple II:n aikakaudelta, ainakin värien, yleisen kolhouden ja logon puolesta.

 3. Tuo vanha konsepti näyttää älyttömän tyylikkäältä. Yksinkertaita 80-luvun muotoilua.
  Oletettavasti uusi iSlate muisuttaa jättimäistä iPhonea tai pientä iMacia ilman näytön tukivartta ja DVD-asemaa, jossa laajakuvanäyttö. Veikkaisin että käyttöliittymä on iPhonen ja OS X:n välimaastoa.

 4. Applen uusin tuote ei suinkaan ole nimeltään iSlate kuten aikaisemmin on uutisoitu. Uuden tuoteen nimi on iTable ja käyttöjärjestelmä on iPhone OS 4.0. Sama käyttis tulee ladattavaksi iPhone 3G ja 3Gs puhelimiin.

  iPhone OS 4.0 julkaistaan samassa tiedotustilaisuudessa kuin iTable. Tuleva käyttöjärjestelmäpäivitys huhujen mukaan tulee pitämään sisällään moniajon sekä kytettävyteen vaikuttavia että graafisesti uusittuja ominaisuuskia. Koska kyseessä on 4.0 niin uskon itse että mukana on vielä jotain mullistavaa. HTC:stä tuttu homescreen on tervettullut uutuus.

 5. iTable se nyt tuskin on… Missään sivuilla en ole tuollaiseen nimeen törmännyt. Sensijaan Apple on rekisteröinyt sivuja ja käyttöoikeuksia iPad nimelle. Yhtäkaikki, mielestäni nuo ”i” -alkuiset on aika typeriä… Parempia olisivat esim. pelkkä Slate tai esim. Canvas.

  Ja tosiaan mikään ei ole varmaa ennen huomista tilaisuutta. Edes se, että julkistetaanko koko tabletti

 6. Korjaan.

  Lähteen mukaan tuotteen nimi olisi iTablet. Tiedä sitte. Eihän kaikkeen voi uskoa mitä netissä lukee 😛 Odotan kuitenki itse tuota tiedotustilaisuutta lähinnä tuon iPhone OS 4.0 julkaisun toivossa.

  Tässä siis näiden huhujen lähde:
  http://www.boygeniusreport.com/2010/01/19/apple-iphone-os-4-0-features-detailed-also-apple-calling-tablet-the-itablet/

  Ja Kyllähän nuo ”i” alkuiset tuotenimeämiset ovat mielestäni oivallisia. Sehän on siis osa brändiä jonka kyllä tunnistaa jos vähänkään on kuullut Applesta.

Comments are closed.