Australialainen ohjelmistoinsinööri nimeltään Michael on omien sanojensa mukaan  lapsesta saakka unelmoinut elektronisesta kitarasta, joka ei sitoisi kitaran kielien fyysiset rajoitukset. Vuosien konseptoinin ja kehityksen tuloksena Micheal on kehittänyt täysin digitaalisen instrumentin nimeltään Misa, jolla soittaminen perustuu täysin kosketusnäyttöön ja soittimen kaulaan upotettuun 144 sensoriin.

Kuin suoraan tulevaisuuden sci-fi -elokuvaan sopivan soittimen LCD-kosketusnäyttö on resoluutioltaan 800 x 600 pikseliä. Kitaran ”aivoina” toimii 500 MHz kellotaajuudella varustettu AMD Geode. Instrumentin käyttöjärjestelmä on riisuttu versio Gentoo Linuxista, joka on avoimen luonteensa vuoksi täysin kitaran omistajan muokattavissa. Koska kitara on toteuteukseltaan täysin digitaalinen, voi taitava ohjelmoija muokata tästä itselleen juuri sellaisen instrumentin kuin itse haluaa. Äänet kitarasta saadaan ulos tämän MIDI-liitännän kautta.

Vaikka Misaa pidellään käsissä kuten perinteistä kitaraa, niin Michael korostaa että soittimen ei ole tarkoitus korvata tätä, vaan ennemmin tuoda markkinoille täysin uusi instrumentti kitaran rinnalle.

Videota kitarasta tositoimissa hypyn jälkeen


Lisää tietoa instrumentista tämän kotisivuilla osoitteessa misadigital.com

Edellinen artikkeliMuistutus: älä laita foliota mikroon
Seuraava artikkeliLovegrove & Repucci: New York Delft Tableware on posliiniastiasto nykyajasta

28 KOMMENTIT

 1. Hassua kun ihmiset vieläkin kommentoivat erilaisia nykyajan teknisiä innovaatioita vertaamalla niitä scifiin ja tulevaisuuteen. Haloo, elämme jo vuotta 2010. Tämä ON sitä ns. ”tulevaisuutta”. Itse en vertaisi enää ko. gadgetteja tulevaisuuden scifiin vaan olisin nimenomaan pettynyt jos uusia vastaavia keksintöjä ei jatkuvasti ilmestyisi.

 2. tuollaisella kaulalla voi olla aika hankala aluksi soittaa kun ei ole mitään ”tuntumaa” kielistä..ellei sitten nuo harmaat viivat ole jotenkin kohotettu tuosta kaulasta

 3. Säälittävä paska. Äänet ei vastaa yhtään oikean kitaran ääniä, eikä kitaraa voi noin soittaa, että painetaan plektrakäden sormilla, jotta tulisi jotain ääniä. Ja ei helvetti noita kohtia missä se sormella liuttaa tota levyä pitkin. Elikkäs toi ei vastaa oikeaa kitaraa millään muulla tavalla, paitsi toi näyttää melkein kitaralta, mutta ei ihan. Vapaita kieliäkään ei vissiin pysty soittamaan. Painoi mistä tahansa, niin kuuluu ne äänet missä sen otelautakäden sormet on. Ja mitenkäs bendit, pinchit, natural harmonicsit yms. tapahtaa tollasella muovirimpulalla? Ei mitenkään!
  Ei näin…Ei todellakaan näin…

 4. Eihän tämän ole tarkoituskaan korvata kitaraa. Tämä on ihan oma soittimensa jolla voi olla ihan kohderyhmänsä joka on siitä kiinnostunut. Eli yksi mahdollisuus lisää eikä mikään korvaava tuote tai edes kilpailija. Tuollaiset asenteet on usein kehityksen jarruna.

 5. Hah. Miinusta tulee, kun te pellet ette tiedä kitaroista yhtään mitään.
  Edelleenkin säälittävä turhake.

 6. Taitaa olla mr kitaratietäjä vähän väärällä jalalla täällä foorumilla. Innovaatiot yleensä syntyvät keksimällä jotain vanhaa uudestaan, uudella tavalla. Kyllähän LP-levyjäkin vielä diggaillaan ja sehän on tosi jees, mutta kyllä uutta saa ja pitää kehittää. Eikä kaikkea uutta pidä kaikkien omaksua. Eli Sane voit taivutella ihan rauhassa himassas sitä omaa keppiäs, ei sitä sulta kukaan vie.
  Se mikä usein yhdistää uusien, tärkeiden, innovaatioiden tekijöitä, on avarakatseisuus uutta ja erilaista kohtaan.
  Kuinkahan tuossa kosketus eripuolille kosketus taulua vaikuttaa soittoon. Näppäileekö tuo kaveri ihan randomilla sieltä täältä lautaa ja soinnut tehdään vaan tolla kaulakädellä.

 7. ”””Vaikka Misaa pidellään käsissä kuten perinteistä kitaraa, niin Michael korostaa että soittimen ei ole tarkoitus korvata tätä, vaan ennemmin tuoda markkinoille täysin uusi instrumentti kitaran rinnalle.”””

  Näin siinä sanotaan joten turha valittaa että se ei ole kitaran näköinen/ soitettavuudeltaan kitara tjsp…

 8. Sane: Kuten itsekin kirjoitit: ”Elikkäs toi ei vastaa oikeaa kitaraa millään muulla tavalla, paitsi toi näyttää melkein kitaralta, mutta ei ihan.”

  -Tämä EI OLE KITARA! Tämä on täysin uusi soitin, jonka nimi on Misa. Tämä seikka mainitaan myös artikkelissa, jos olisit sen vaivautunut lukemaan ennen kommentointia.
  Kukaan ei pakota sinua ostamaan Misaa, jos et pidä siitä. Kukaan ei myöskään pakota sinua ostamaan marakasseja tai klarinettia jos et pidä niistä. Jos joku haluaa ostaa Misan, niin sinulla ei ole vastaavasti siihen mitään sanomista.

 9. Ihme kiukkupusseja täällä. Kai nyt ”SANELLA” saa olla mielipide asiaan, eikö kannattaisi se pitää hänen omana äänenä ja jättäytyä provosoitumasta! En minäkään yhdy Sanen mielipiteisiin, mutta miksi ruveta kieltämään toisten mielipiteitä?

 10. Mutsat, tapa jolla Sane ilmaisi mielipiteensä oli provokatiivinen. Sitä paitsi hän on täysin väärässä olettaessaan että Misa on kitara. Muut vain kertoivat hänen virheestään aivan samalla sävyllä kuin hän kirjoitti oman kommenttinsa. Mitä väärää siinä on?

 11. no voi yhyy, mutsat ei tajua että muilla on ihan oikeus myös ilmaista mielipiteensä sanen mielipiteestä jos eivät ole samaa mieltä 😀

 12. ohhoh, be cool everybody! RELAX!! mutta toi electroninen soitin toimi erinnomaisesti. hyvä että kehitetään lisää uusia soittimia jotka edistävät musiikin jatkumoa. perinteisien musiikki soittimien lisäksi electroniset musiikki soittimet tuovat nykyajan vaikkutteita musiikkiin mikä ei ole pahasta! pysyy mielenkiintokin yllä paremmin kun jotakin uutta ilmenee musiikissa itsessään! olen kuullut kitaraa ja rumpuja, nyt on nyky aika ja nykyajan musa! pysykää ihmiset ajassa mukana! ja hei! relatkaa! ;-D

 13. Heikkinen:”-Tämä EI OLE KITARA! Tämä on täysin uusi soitin, jonka nimi on Misa. Tämä seikka mainitaan myös artikkelissa, jos olisit sen vaivautunut lukemaan ennen kommentointia.
  Kukaan ei pakota sinua ostamaan Misaa, jos et pidä siitä. Kukaan ei myöskään pakota sinua ostamaan marakasseja tai klarinettia jos et pidä niistä. Jos joku haluaa ostaa Misan, niin sinulla ei ole vastaavasti siihen mitään sanomista.”

  ”Tämä on täysin uusi soitin” Ja säälittävä soitin onkin. Kukaan ei pakota sinua vinkumaan muitten kommenteista. Jos oot niin tyhmä ja menet ostamaan tollasen, niin ihan sama mulle. Omatpahan on rahasi.
  Ja kyllä muuten luin artikkelin. Silti mun mielestä täysin turhaa rahan haaskausta maksaa jotain tollasesta paskasta.

  Vian ei tarvi olla suuri, jos se on päässä.

 14. Luuletteko te tosiaan, että tollanen otetaan ihan tosissaan, jos tollasen kanssa nousee lavalle ja vetää semmosetkin muovilevyn läpsytys soolot?

 15. Kyllähän tuo minusta vaikuttaa hyvinkin mielenkiintoiselta, ja jos lehmänkello, triangeli, rytmikapulat, marakassit sun muut ovat soittimia, niin on myös tuokin! Ja kyllä tuo kuulostaa moninverroin paremmalta kuin rap/hip-hop/R’n’B-kappaleiden jumputus.

  Editx2: Sane, tuon kanssa kun soittaa lavalla niin jos osaa soittaa, niin kyllä se myös vakavasti otetaan, ja musiikki on taidetta, irroittelua, tapa ilmaista itseään, joten kyllä, kyllä ottaisin hyvinkin vakavasti!

  Edit: Niin ja vapaa ja siten täysin muokattava softa on tosiaankin (miltei) aina hyvästä, sillä jos taitoa vain riittää niin tuosta voi vaikka muokata piirtotabletin! 😀

 16. Sanea nyt vain suututtaa koska hänen isänsä autotallissa harjoitteleva metallibändinsä ei ole saanut vastaavaa julkisuutta vaikka heidän bändissään sentään soitetaan ihan oikeaa kitaraa, vieläpä CoB-bändipaita päällä. Sanelle ja hänen death metal -bändillensä ainoa sallittu musiikkiin liittyvä keksintö on rumpukapulat, jotka estävät käsiä hikoamasta ja mahdollistavat näin entistä pidempien soolojen hakkaamisen basistin heiluttaessa samalla väkivaltaisesti pitkää lettiään ja laulajan huitoessa piikein koristellulla mikrofonitelineellä. Se on ainoa tapa esiintyä, mitään muuta ei perhana vie oteta vakavasti!

  Ja nyt sitten joku kirottu Guitar Heroa pelaava nörtti on mennyt keksimään mukamas uuden soittimen ja kehtaa esitellä mokomaa muoviromua ilman että edes moshaisi välillä. Ja siitä kerrotaan internetissä, vaikkei hänen uutta ja innovatiivista metallibändiänsä ole noteerattu kertaakaan Rumbassa saatika tällä sivustolla. Hehän ovat sentään, toisin kuin em. muovilelumies, selkeästi tarjonneet maailmalle vaikka mitä uutta soittamalla Iron Maidenia entistä nopeammin ja kovaäänisemmin.

  Eikä se nörtti edes soittanut Paranoidia!
  (no offence to CoB)

 17. Sane on aika huono trolli.. Mutta itse kapistuksesta. Tästä voisi pienellä modaamisella muotoutua mainio uusi guitar hero kitara =)

 18. Miten niin huono trolli?!?
  Ja — on niin väärässä, eikä tiedä näköjään mistään mitään.

 19. Jos se muoviläpyskä on vapaasti ohjelmoitavissa niin eiköhän siihen ne kitaran kielet saa halutessaan ja äänimaailma on myös vapaasti muokattavissa. Eiköhän videolla lähinnä demota toimivuutta.

 20. Hieno keksintö, tollasella olis kyllä kiva rämpyttää ja sit vaikka ohjelmois sen soittamaan hyvää musaa välittämättä siitä mitä siihen näppäilee 😀
  sane vois lakata itkemästä sitä lapsuuden vähäosaisuutta ja kasvaa aikuseks, katsos kun sinäkään et aina ole oikeassa :O
  ja kaikille muille, ÄLKÄÄ VÄITELKÖ TROLLIN KANSSA – SE VOITTAA AINA!!!

 21. Perhana…Tommonen ois ihan jees kampe. Vois olla mielenkiintoinen pelkästään päästä kokeilemaankin. Ja voi jumppeli noita muutamaa ”kommenttia” 😀

 22. Misa Äkkiä sarjatuotantoon ennenkuin öljyntuotanto hidastuu liikaa,hemmetti tuo keksintö on 10 vuotta myöhässa mutta jään mielenkiinnolla odottamaan kenties aivan uuden genren alkua..

 23. @Sane
  http://www.youtube.com/watch?v=e8MFyDm3Yic&NR=1
  Siinä on Matt Musesta samantapaisen vekottimen kanssa ja kas kummaa, Muse on mailmanluokan yhtye, että shh vaan =)

  Varsin jännä systeemi on tuo Misa ja jos rahat saan opiskelijana riittämään niin ilman muuta tuommoinen löytyy piakkoin täältä nurkista hämmästyttämästä ihmisiä. Vähän tosin epäilyttää tuo tuntuma oikeaan kitaran ja basson jälkeen, mutta mielenkiinnolla odotan, että pääsen Misaa koittamaan.

 24. ”Sane on aika huono trolli.. ”

  Paras trollihan on tunnetusti trolli, jonka trolliudes ei ole itsestäänselvää. Tässä Sane onnistuu mielestäni erinomaisesti. Itse en ainakaan ole varma, että onko kyseessä trollaaja, vai normaalia sitkeämpi ja rääväsuisempi teini, joka on muutaman vuoden kitaraa rämpytettyään olevinaan niin puritaani ja aiheen parhaiten tunteva. Tämän tyylisiä kommentoijia nimittäin löytyy aina, kun esitellään uusia instrumentteja. Suurin osa heistä on tosissaan, mutta he kommentoivat yleinsä aihetta asiallisempaan sävyyn.

  Siistiltä lelultahan tämä kyllä näyttää, mutta taitaa olla vielä pitkä aika siihen, että vastaavilla laitteilla aletaan laajamittaisemmin musiikkia tekemään. Muusikot kallistuvat analogisempiin soittimiin ja tiskijukat sun muut ämseet ovat aika uskollisia dekeilleen ja sämplereilleen.

 25. Mietin kanssa tuota Musen kitaristin valohässäkkää, kun näin tämän postauksen. Onko kellään tietoa mikä vekotin tarkalleen Mattilla on kiinni skebassaan, vai oonko se jokin vain hänelle kyhätty systeemi.
  Nordjenskjöldin keikalla aikanaa ihmettelin, että mikä televisioruutu kaverilla on teipattu kitaraansa.

Comments are closed.