pikamalli_alien_3d

Philipsin tytäryhtiö  Shapeways on jo pitkälle toista vuotta markkinoinut netissä toimivaa, melkeinpä kenen tahansa kukkarolle sopivaa 3D-tulostuspalveluaan. Muutama päivä sitten meiliboksiini tupsahti mainosviesti että palvelun kautta on nyt mahdollista tulostuttaa myös täysvärisiä (kyllä, siis valmiiksi väritettyjä) fyysisiä kappaleita omien värillisten 3D-luomusten pohjalta. Esimerkiksi oheisessa kuvassa komeileva muukalaisen malli on suoraan palveluun lähetetyn rautalankamallin perusteella tulostettu ja väritetty kappale. Mikä mielenkiintoisinta, kyseinen väri-3D-tulostuksessa käytetty materiaali on myöskin Shapeways -palvelun edullisinta, ja tulostuskappaleiden hinta on pyöreä dollari kuutiosenttimetriltä. Esimerkiksi kuvan 15,5 senttimetriä korkean alienin hinta kotiin toimitettuna olisi siis noin 70 dollaria, eli vajaat 50 euroa.

Vaikka lelulaatikon täyttäminen teknologian avulla tulisikin vielä kalliiksi, niin esimerkiksi 3D-teknologiaa hyödyntävissä pienyrityksissä tällaiselle palvelulle voisi löytyä jo paljon käyttökohteita. Vieläkös kukaan Hilavitkuttimen lukijoista on muuten ehtinyt kokeilemaan Shapeways -palvelua? Olisi ihan mielenkiintoista kuulla ensikäden kokemuksista tähän liittyen.

3D-väritulostustekniikan esittelyvideo luvassa hypyn jälkeen

Itse tulostuspalvelu löytyy osoitteesta shapeways.com

Edellinen artikkeliLight Touch luo mistä tahansa pinnasta 10″ kostetusnäytön
Seuraava artikkeliTrueCompanion Roxxxy Sex Robot on maailman ensimmäinen seksirobotti ja uusinta uutta seksilelumaailmassa