2010

Monella heistä, jotka eivät jo ole siirtyneet virtuaalisten kalenterien pariin, on iso monisivuinen paperikalenteri. Jos ei ole aktiivinen kalenterin käyttäjä, löytyy seinältä usein ainakin tavallinen paperikalenteri, jossa on jokaiselle kuukaudelle oma sivu. Itselläni on ollut jo useamman vuoden ajan seinäkalenteri, vaikken sitä juurikaan käytä, etenkään enää, koska kaikki tärkeät tapahtumat merkitsen Google-kalenteriini.

Kuun alussa siirsin seinäkalenterin syyskuulta joulukuulle, mikä kuvaa melko hyvin paperikalenterin käyttöäni. Ilman keittiön kalenteria olisi oman huoneen kalenteri ehkä hieman aktiivisemmassa käytössä, koska välillä kalenterista on toki helppo tarkistaa mikä viikonpäivä jokin päivä on, vaikkei kalenteria ei muutoin tarvitsekaan.

Italialaisen Grafish Desingnin 2010 Small Calendar -kalenteri tarjoaa ratkaisua tähän kalentereiden ”ylivarusteluun”. Miksi vaatia ominaisuuksia, joita ei tarvitse? Grafish Designin kalenteri mahduttaa koko vuoden yhdelle paperille – vielä aika pienikokoiselle sellaiselle. Mikäli ei tarvitse ”ylimääräisiä ominaisuuksia” seinäkalenteriltaan, on tämä loistava valinta jo sen takia, että se on ekologinen, koska se ei kuluta ylimääräistä paperia.

Kalenteri voi ensivilkaisulta tuntua melko omituiselta, mutta pienen tarkistelun jälkeen se onkin hyvin looginen. Valitaan kuun päivä ja selataan halutun kuun kohdalle. Esimerkiksi maaliskuun 19. päivä on perjantai. Väri, jolla kuu on merkitty, merkkaa kuukauden pituutta. Vihreissä kuissa on 31 päivää, oransseissa 30 ja violetissa 28.

Mikäli tietokoneen kalenteri ei ole saatavilla tai kännykän kalenteri ei jostain syystä tunnu omalta, voi tästä pienestä näppärästi mukana kulkevasta kalenterista tarkistaa päivämäärät ja viikonpäivät. Grafish Designin sivuilta vapaasti yksityiskäyttöön saatavilla olevasta pdf-tiedostosta voi tietenkin tulostaa suuremman version seinälle perinteistä seinäkalenteria korvaamaan.

(Neotoraman kautta)

Itseltäni ei tulostinta löydy, mutta innostuin ideasta. En malttanut odottaa, että pääsisin jonnekin tulostamaan kalenterin, vaikka aikaa vuodenvaihteeseen vielä onkin, ja tavallaan halusin jotain itse tehtyä ja suomenkielistä. Siispä tartuin pahvinpalaan, viivottimeen ja lyijykynään ja loin kalenterista hahmotelman, jonka lopulta vahvistin kuulakärkikynällä. Kun vahvistukset olivat valmiit, kumitin lyijykynänjäljet pois, vahvistin kuivamustekynän jälkiä sieltä mistä tarpeellista ja lisäsin väriä kalenteriin. Minun tuotostani voi ihailla tämän linkin takana.

Edellinen artikkeliVespa valmisti nelipaikkaisen skootterin
Seuraava artikkeliGerm Free Remotes – uusi keksintö – muovipussi