ed-pullo

Tällä kertaa testattavana tuotteena toimii Hartwallin valmistama ED Special F/X Light -energiajuoma, jonka bongasin paikallisen R-Kioskin kylmähyllystä. Tuote on maustettu baobabilla, sekä rambutanilla. Tuote lupaa jonkinnäköistä ’valoefektiä’, altistettuna pimeälle, sekä uv-säteilylle samaan aikaan. Tuote sisältää kiniiniä, joka yliannostettuna aiheuttaa sokeutta, sekä juoman hohtavuutta UV-säteylylle altistettuna.

Testi:

Kuten äsken mainitsin, juoma on ilmeisesti maustettu baobabilla, sekä rambutanilla, mutta itse en henkilökohtaisesti havainnut mitään muuta eroa normi EDiin, kuin sen, että tämä oli laimeampaa. Itselleni harmillisena yllätyksenä tuli se, että tuote on makeutettu aspartaamilla, jolle olen ilmeisesti lievästi allerginen. Sain R-Kioskilta mukaan myös UV-LED valon, jolla sain ’paljastettua ED Special F/X Light energiajuoman salaisuuden’. Tämä ns. ’salaisuus’ on seuraavanlainen: jos osoitan UV-valolla juomaan, tulee siihen vihreä viiva.. vihreä viiva? Ehh? Eli tämän uuden Limited Edition EDin salaisuus on UV-valon tuottama vihreä viiva. Olin kieltämättä hieman pettynyt  tuotteeseen.

Tiivistelmä:

Ihan hyvä  ihmiselle, joka tykkää energiajuomista eikä ole allerginen aspartaamille. Tuotteella on myös ihan hyvä hinta-laatu suhde: 0,5l ED Special F/X Light -engergiajuomaa maksaa 2 €.

ED Special F/X Light -tuotesivu

Edellinen artikkeliMoottorivalmistajat suunnittelivat joulupukille uuden kulkupelin, äänestä parasta!
Seuraava artikkeliJenkkifutispallo-makkara

29 KOMMENTIT

 1. Olihan ihan hyvä arvostelu! Tekstiä ei kyllä ollut liian vähän, koska energiajuomista on hieman vaikea kirjoittaakkaan mitään pitkää arvostelua.

 2. Ilmeisesti Jan-Ilmari tarkoittaa tässä tuota ”hehku” ominaisuutta hilavitkuttimena.

 3. ??” no mutta useinhan juuri ”hilavitkuttimien isän” eli tietokoneella puuhastelun parissa nautitaan juuri tuota elämän elixiiriä

 4. No nyt on kyllä pakko kommentoida, että blogin kirjoituksista huomaa nykyään, että kirjoittajat eivät ole kovin kokeneita ja teksti on hieman tökkivää. Mukaan liitetyt puhekieliset ilmaukset eivät sovi kokonaisuuteen. Kokonaisuutena antaisin tekstille kouluarvosanan 8, jos olisin seitsemännen luokan äidinkielenopettaja. Valitettavasti teksti ei ole äidinkielentunnille kirjoitettu arvostelu.

  Parantamisen varaa on ja reilusti, mutta uskon, että tekstin laatu paranee oikeastaan vain kirjoittamalla enemmän. Mielestäni blogin kirjoittaminen on hyvää harjoitusta, mutta nuoret bloggaajat voisivat esimerkiksi kysyä neuvoa ”miten tämä asia voitaisiin ilmaista selkeämmin?” joltakulta kokeneemmalta.

  Tekstin aihe puolestaan sopii blogiin mainiosti, sillä blogi ei käsittele vain hilavitkuttimia, vaan myös mielenkiintoisia tuotteita. 🙂

  Tsemppiä uusille bloggaajille.

 5. Kyllähän tuon voi jo hilavitkuttimeksi laskea, kun kerran juoman erikoisuus ei edes ole sen maku vaan se UV-valolla havaittava vihreä viiva 😀

 6. Jos UV-valolla loistava energiajuoma ei ole hilavitkutin, niin mikä sitten?!?! 😀

 7. Ei siinä paljoa menetä. Saapahan ainakin UV-valon ja jano lähtee.(Toivottavasti…)

 8. Kävin tänään hakemassa kyseisen vitkuttimen, mutta en saanu valoa mukaan ;<

 9. Mikäs testi tämä on jos vain toteat sen olevan kalliinnettua energiajuomaa? Asiatekstiä on harmillisen vähän kun käytännöss vain selität makuaineet kahteen kertaan ja vähän nippelitietoa päälle.

 10. Asiallista palautetta on muuten aina mukavampi ottaa vastaan. Tuollaisella paskakommentoinnilla ette saa muuta aikaan kuin Jani-Ilmarille pahan mielen. Artikkeli ei olisi lainkaan saanut niin paljoa kritiikkiä osakseen, jos joku kokeneempi kirjoittaja olisi sen kirjoittanut. Itse kun luin otsikon ekaa kertaa, harmittelin, etten itse ollut tajunnut tuotteesta arvostelua kirjoittaa, kun olin pimeässä hohtavasta energiajuomasta ollut innoissani. Mikäli arvostelu olisi kirjoitettu kutakuinkin yhdyssanoja ja pilkkusääntöjä kunnioittaen, ei kukaan olisi muutamaan hieman puhekielisempäänkään ilmaisuun puuttunut.

  Se, että Jani-Ilmarin kirjoitusasu ei ole vielä niin hyvä kuin toivoa saattaa, ei tarkoita, etteikö hänelle voisi antaa positiivista palautetta hyvästä juttuideasta (mielestäni tämä on sellainen ja kuten sanoin, minua harmittaa etten itse älynnyt arvostelua kirjoittaa). Mikäli ei juttuideasta pidäkään, niin pitää kritiikin niissä rajoissa, että sen kehtaisi omalla nimelläänkin kirjoittaa. Jokainen, jonka kommentti on kerännyt negatiivista palautetta voisi mennä itseensä ja miettiä mitä tuli kirjoitettua.

  Kaikkihan me pidämme paljon suotavampana ratkaisuna sitä, että Jani kehittää kirjoitusasuaan ja jatkaa Hilavitkuttimessa kirjoittamista, kuin sitä, että muutaman kusipäisen kommentoijan takia pahoittaa mielensä niin paljon, että heittää pyyhkeen kehään. Kokisin kuitenkin, että suurempi artikkelimäärä on parempi asia kuin se, että jokainen artikkeli miellyttää jokaista Hilavikuttimen lukijaa. Vai olenko aivan väärässä?

 11. pidetäänpä mielessä taas, että juttujen kommentointimahdollisuus on tarkoitettu itse jutun aiheesta keskustelemiseen. Sivuston erillisellä keskustelupalstalla saa sitten keskustella sivuston tasosta ja muusta energiajuoma-aiheeseen liittymättömättömästä.

  Jan-Ilmarille Tsemppiä, ja muistutusta että tätä lapsellista purnaamista ei pidä ottaa vakavissaan. Myös esimerkiksi allekirjoittaneelle sekä Jyrkille tulee jatkuvasti meiliä jossa kerrotaan kuinka ”tyhmiä kirjoitetut jutut ovat” 🙂

 12. Ahaa. Eli poistatte kaikki aiheeseen liittymättömät kommentit…
  Asia selvä…

 13. Tää on ihan helmee absintin kanssa blandattuna. Suosittelen kokeilemaan.

 14. FFuuuu ny tän hyvän blogin, hilavitkuttimen on vallannut 13-14v jonnet jotka kirjottelee arvosteluita energiajuomista! Nyt loppu tämän blogin seuraaminen.

 15. Jani-Ilmari on hyvä. Mutta itsekästä kirjoittaa tänne näin nuorena. Lukijat ovat tottuneet toisenlaiseen matskuun. Ei näin nuorelta kirjoittajalta voi odottaakkaan sellaista. Et pari vuotta viel ni on selvästi tasokkaampaa tekstiä luvassa. Eii ole siis tarkoitus lannistaa ketään.

 16. Johan oli kömpelö kirjoitus. Noh, yritä jatkossa kiinnittää enemmän kirjoitusasuun.

 17. NO mä en saanu minkäälaista uv-valoa mistää ku ostin prismasta, ja ihan täysin pimeessäki olin ja ei näy yhtää mitää :/ ja muka hohtaa pimees…

 18. normi ed hohtaa uv valossa enemmän kuin tuo,, tossa hohtaa vaa pullo. kokeilin kaataa pöydälle ja isommalla valolla.

 19. Tein joskus testin: join kolme pulloa tuota ED special FX:ää ja kusin isoon kokispulloon. Neste hohti UV-valossa. Eli hohtaa se itse juomakin, ei vain puteli. Varsin kivoja kuvia sai pulloista pimeässä huoneessa UV-valojen kanssa.

Comments are closed.