Digitaalivideokamera 8-kertaisella optisella zoomilla

Olen suunnitellut salaa, että seuraava Hilavitkutin-harrastaa reportaasi tulee digitaalikameroista lähtökohtana äskettäinen Leica M8 -hankintani. Katsotaan mitä siitä syntyy. Ainakin keskustelupalstat ovat pullollaan M9:ään liittyvää spekulointia ja tunteenpurkauksia! Mutta ei siitä enempää tässä.

Tämän tuotteen nimi on ”MPEG4 Digital Video Camcorder With Optical Telescope Zoom Lens”, joten ei ole ainakaan sillä pilattu. Ideana on tietenkin että jälleenmyyjät brändaavat tuotteen haluamallaan nimellä. Erikoisuutena on siis naurettavan näköinen putki, joka mahdollistaa 8-kertaisen optisen zoomin. Tämähän ei siis ole mitenkään erityinen zoomi. Tarkastin omasta pikku-panasonikista ja siinä näytti olevan 10-kertainen zoom. Tosin tällä onkin hintaa ainoastaan 68 euroa. Resoluutioina ovat 640×480 ja 320×240. Tallennus sd-kortille.

Kamerassa on 3 tuuman näyttö ja perusnappulat, videokuvaus sekä still. Kuvausnopeus on 30fps. Peruskamera siis, jolla voi vaikkapa säikyttää lähellä olevat ihmiset tuo objektiivi kiinnitettynä. Kamerassa on myös 4-kertainen digitaalinen zoom. Jatketaan myös tästä aiheesta, kunhan ehdin paneutua kameroiden maailmasta kirjoittamiseen syvemmin.

Lähde: www.chinavasion.com

Edellinen artikkeliCipher Drinking Glass – Tiedä mitä juot
Seuraava artikkeliVierailu joulukoristeiden alkulähteillä

3 KOMMENTIT

  1. Sen kyllä huomasi että uutisen kirjoittaja ei pahemmin tiedä valokuvauksesta, kun tuohon tyyliin arvostelee kameroita niiden ”zoomien” kertoimien perusteella. 😛

    Mutta muuten nämä kamerat ovat kyllä on aika ruman näköisiä, eikä resoluutiokaan ole kehuttava… Varsinkin jos miettii että jollain todella halvoilla pokkareillakin saa jo HD-materiaalia, niin en näe syytä miksi kukaan haluaisi tällaista ostaa. No ainahan joku kuitenkin löytyy…

  2. En yhtään ihmettelisi, vaikka tuokin resoluutio saataisiin jonkinasteisella interpolaatiolla,

  3. Jep, ei niin mitään luottoa tähän ns. ”ilmastonmuutokseen”. Eikä sinällään kiinnosta paskan vertaa, tuskin meidän elinaikanamme vaikuttaa mihinkään.

Kommenttien lisääminen on estetty.