(Linkki videoon)

Saturnuksella on renkaat ja kuusikymmentä kuuta. Maapalolla on yksi kuu. Mutta entä jos maapallolla olisikin kuun sijaan tai lisäksi renkaita? Tällä olisi varmasti suuria kulttuurisiakin vaikutuksia (samaan tapaan kun nyt puhumme kuukaudesta), mutta ennen kaikkea ne olisivat hyvin kauniita. Renkaat olisivat linjassa maapallon päiväntasaajan kanssa ja niiden vaikutuksiin kuuluisi esimerkiksi valon heijastaminen yöaikaan.

(Neotoraman kautta)

Edellinen artikkeliVanessa Harden: Mouse Assisted Interplay -treffailu on uusi musta
Seuraava artikkeliPicture Table -taulupöytä säästää tilaa tyylillä

32 KOMMENTIT

 1. Tuli tuosta mieleen että kohta maapallon ympärillä on niin paljon avaruusromua (kuolleita satelliitteja ym.) että niistä voisi joku nokkela rakentaa keinotekoisen renkaan. Se olisi aika siistiä…

 2. Tämähän ei ole mahdollista, mutta kuitenkin nuo kuvat videolla näytti aika hienoilta. Tosin päiväntasaajalla olisi siis aina semmoinen viiva yötäpäivää taivaalla, saattaisi sekin olla hieno 😀

 3. Vuoroveteen tuo ei ainakaan vaikuttaisi mitenkään. Ainut vaikutus mitä sillä saattaisi olla vesistölle on se, että vettä olisi päiväntasaajalla hieman enemmän kuin navoilla pienemmän painovoimasumman takia kuin nyt. Vastavuoroisesti tuo vesi olisi muualta tietenkin pois. Ainut vaikutus ilmastoon tällä olisi käsittääkseni juuri tuon jättämä varjo. Enkä osaa yhtään sanoa miksei tämä olisi mahdollista? Jupiterillakin on niin miksei Maapallolla? Kyllä tuolla videon lopussa on kovasti jotain tekstiä, että perustuu eri kaavoihin tuon laskeminen.

 4. Aika mielenkiintoinen juttu.
  Huonona puolena tuossa olisi se, että tuo haittaisi ja ehkä hajoittaisi sateliitteja.

 5. Juuri samaa mietin kuin kpaski. Maapallon ympärillähän on jo ongelmaksi asti tuota avaruusromua (hieman huonosti tiedostettu asia, mutta todella suuri ongelma avaruusmatkailun yms kannalta). Saas nähdä milloin jenkit vievät kiertoradalle jonkin keinopainovoimageneraattorin, jonka ansiosta saamme ihailla avaruusromurengasta 🙂

 6. on muuten jännä juttu, kun esim. neptunuksen ympärillä on rengas, mutta se on poikkisuunnassa maahan päin ja vain n. 1cm paksuinen, niin sitä ei näe maasta käsin. Eli jos maalla olisi tuollainen rengas, niin päiväntasaajalla ei näkyisi ollenkaan(?)

 7. Kulttuurisista vaikutuksista: Kaari mainittaisiin taatusti jokaisessa uskonnossa. Sille olisi keksitty mitä erilaisempia selityksiä. Todennäköisesti sitä oltaisiin palvottu myös jumalana, niinkuin Aurinkoa ja Kuuta. Se olisi tehnyt öistä hieman valoisampia, ja sen aiheuttama varjo hämäisi jonkin verran luonnon kulkua – tosin luonto olisi sopeutunut siihen ihan normaalisti. Renkaan vaikutukset elämän kehittymiselle on tuntemattomat, miljoonien vuosien aikana vaikutusta olisi todennäköisesti ollut.

 8. Kaikki jotka haluatte nähdä renkaan vaikutuksen elämäänne suosittelen hankkimaan aurinkolasit joiden keskelle vedättä tussilla viivan, siinä on keino jolla voitte toteuttaa juuri sellaisen taivaankannen maiseman kuin huvittaa. Jottei tarvitse alkaa rojua avaruuteen sirottelemaan joittenkin pöljien saatua päähänsä että sehän voisi olla nastaa, suosittelen olemaan muuttamatta taivaankannen näkymiä.

 9. Suunnistaminen olisi aika paljon helpompaa, kun tuo pysyy paikallaan, toisin kuin auringon nousemis suuntaa en ainakaan henk. koht. pysty muistamaan äkkiä kysyttynä 100% varmuudella.

 10. aurinko nousee idästä, Nousevan auringon maa nääs 😛 Mutta voisin väittää että jos maalla olisi sekä kuu että rengas niin kuu vääristäisi renkaasta päärynänmuotoisen.

 11. Eihän se rengas koko ajan päiväntasaajaa peittäisi kun päivän tasaaja ei ole koko vuotta kohtisuoraan aurinkoon.

 12. Eihän se rengas koko ajan päiväntasaajaa peittäisi kun päiväntasaaja ei ole koko vuotta kohtisuoraan aurinkoon.

 13. Se, että päiväntasaaja ei ole koko aikaa kohtisuorassa aurinkoon, jothuu siitä, että maapallo kiertää aurinkoa vinossa kulmassa. Tuo rengas kyllä ottaisi suuntansa maapallosta, ei auringosta, ja tästä johtuen siis olisi koko ajan päiväntasaajan suuntainen.

 14. Siis saturnuksellahan ei ole kuuttakymmentä kuuta (renkaista en tiedä), vaan Jupiterilla. Silläkin taisi olla 63 tai 67.

 15. Onneksi maan ympärillä ei ole rengasta. Renkaasta ei olis muuta kuin haittaa valaisemalla yöt ja estämällä satelliittien kiertämisen lähellä maata. Lisäksi tuosta renkaasta varmasti tippuisi kivenmurikoita tasaisin väliajoin.

  ps. tuleeko niitä miinuksia? 😉

 16. ”Vuoroveteen tuo ei ainakaan vaikuttaisi mitenkään.”

  Woot, tottakai vaikuttaisi.

  ”Lisäksi tuosta renkaasta varmasti tippuisi kivenmurikoita tasaisin väliajoin.”

  Tuskin niitä juurikaan tulee kun ovat sopivassa kasassa tuolla, ja vaikka tulisikin, olisivat todennäköisesti niin pieniä ettei niistä meteoriittejä tulisi.

 17. ”“Vuoroveteen tuo ei ainakaan vaikuttaisi mitenkään.”

  Woot, tottakai vaikuttaisi.”

  Voi olla että maan isokokoinen lähellä oleva kuu hajottaisi tollasen renkaan alta aikayksilkön. Ainakin se tekisi renkaasta jotenkin epäsymmetrisen. Ilman kuuta vuorovetttä ei olisi koska renkaan massakeskipiste on stattinen maan suheen. Merenpinta olisi luultavasti kuitenkin hieman tavallista korkeammalla päiväntasaajan lähettyvillä, renkaan vetovoiman johdosta.

 18. Ah, aivan, unohdin kuun olemassaolon tuossa skenaariossa, oma moka.

  Tarkoitin viestissäni että jos renkaat olisivat kuun tilalla, vuorovesivoimat katoaisivat.

 19. Suomessakin olisi talvella valoa. Etelätaivallaa lomottaisi yöllä komea kaari, jossa keskellä iso musta rako. Toisaalta taas tähtitiede ei olisi nykyisellä tasollaan. Ainoa paikka missä tähdet näkisi olisi jossain napapiirin ja pohjois/etelänavan välillä ja sielläkin pimeys ajoittuisi talvipäivänseisauksen ja juhannuksen tienoille, kestäen muutaman hassun viikon jos sitäkään.

 20. Olisiko tuo niin ihmeellinen jos sellainen oikeasti olisi, ei sitä kukaan ihailisi kun se olisi aivan normaalia.

 21. Musabongarille: Eiköhän tuo Schubertin Ellens dritter Gesang/Ave Maria ole esiintynyt ensin jossain muussa kuin Hitmanissa. Ehkä noin miljoonassa elokuvassa, televisiosarjassa, pelissä ja vaikka missä.

  Itse aiheeseen: Eikös kuun painovoimakenttä vaikuta ihan maapallon kiertorataankin asti, joten kuun puuttuminen / renkaat vaikuttaisivat varsin voimakkaasti elämään täällä maan päällä.

Kommenttien lisääminen on estetty.