cubiteIMG_0075

Onko läppärissäsi vain 1 tai 2 usb-porttia ja lisäksi kehnot kaiuttimet? Nyt ongelmaan on ratkaisu, The Cubite usb-hubi! Lue testi hypyn takaa…

Tämä vehje on myytävänä monessa eri gadget-verkkokaupoissa ympäri maailmaa. Esimerkiksi urbanjunkie.co.uk :ssa se maksaa £24.99, eli tämän hetken valuutakurssin mukaan 27,14€. Laite jakaa yhden usb-portin neljäksi portiksi. Usb-johdon lisäksi laitteesta lähtee stereokaapeli vakio 3,5 mm plugilla. Kaiutin ottaa virtansa tietokoneen usb-portista. Laitteen design on tarkkaan harkittua ja tämä ei todellakaan rumenna työpöytääsi, vaan päinvastoin. Lisäksi pimeässä laitteen oranssit valot ovat kauniit.

Mietin, että saako usb-porteista tarpeeksi virtaa, jos laitan yhtäaikaa musiikkia soimaan ja kaikkiin laitteen neljään porttiin jonkin laitteen ladattavaksi. Virrasta ei tullut puutetta, ja sen totesin sillä, että kaikki laitteet latautuivat asianmukaisesti. Mutta voi olla ja on, että jos portteihin laittaisi enemmän virtaa vieviä laitteita, ei yhdestä usb-portista saatu virta riittäisi.

Cubiten kaiutin sopii hyvin esimerkiksi skype-puheluihin, radion kuunteluun tai muuhun vastaavaan. Kotioloissa en sillä musiikkia viitsi kuunnella, koska matalat äänet jäivät vähän piiloon ja muutenkaan ”soundi” ei ole mitään hifiä. Ostoksena olen tyytyväinen Cubiteen, koska sen saa helposti matkalle mukaan. Usb-portteja olisi tosin voinut olla enemän. Kun tuon 27,14€ kertoo kahdella, saa jo kelpo kaiuttimet tietokoneeseen.

Arvostelu:

Design: 4/5

Kaiutin: 3/5

Usb-portit: 4/5

Käyttötuntuma: 4/5

Koko: 4,5/5

Kokonaisarvosana:  3,9


Edellinen artikkeliValoa eläinkolaritilastoihin
Seuraava artikkeliCamille Laurelli: Sans titre (I Believe I Can Fly)