Osoitteessa http://tuohisauna.wordpress.com/ on aivan mahtavasti toteutettu sauna!

ulkokuva_sauna7

Saunasta erikoisen tekee se, että sen seinät on rakennettu tuohesta. Muutenkin saunan designilla tavoitellaan rentouttavaa paikkaa, jossa on aidosti mukava olla.

Mutta miksi rakentaa seinät tuohesta?

Tuohi on erinomainen lämmöneristäjä, se kestää vettä ja voidaan myös pestä hellästi vedellä. Ja toisaalta tuohi on suomalaiselle kulttuurille hyvin ominainen asia. Siitä on rakennettu vaikka mitä. Saunan seinät koostuvat puukehikosta ja 2 kerroksesta tuohea.

Saunan sisällä yhdistyy tämän saunan perusajatus: ”Puu, vesi ja lämpö.”

laudekaluste

Sisällä on puinen allas, jossa on hyvin monimuotoiset penkit. Penkkejä voi käännellä ja siirrellä esimerkiksi niin, että jalat ovat altaassa ja itse istut mukavasti penkin päällä.  Tietysti sisältä löytyy myös kiuas.

Tämä sauna vaikuttaa oikeasti todella hienolta, tuollaisessa maisemassa ja saunassa kelpaisi viettää juhannusiltaa. Näille löytyisi kysyntää suomalaisten mökkeilijöiden keskuudessa – aivan varmasti. Kaiken lisäksi saunassa luvataan olevan lämpimät löylyt!

Kiitos Ilarille juttuvinkistä!

Edellinen artikkeliPolly van der Glas tekee koruja hampaista ja hiuksista
Seuraava artikkeliGrace sähköfillari on järjettömän hieno!