Jokaisella salaseuralla on oma salainen koputuksensa. Tällä tavalla sisään pyrkivä tunnistetaan ja ovi voidaan turvallisesti avata. Entäpä sitten jos sisällä on käynnissä tiukkaakin tiukempi lätkäpeli, eikä kukaan ehdi ovea avaamaan. Nou hätä. Tässä tilanteessa avuksi on otettava ”Secrect Knock Detecting Door Lock” elikkäs suomeksi ”Salaisen Koputuksen Tunnistava Oven Lukko”. Näppärää todellakin.

Steve Hoeferin rakentama lukko on yksinkertaisuudessaan todella nerokas viritys. Tosin en usko, että uskaltaisin kotioveni jättää tämän varaan. Harmi ettei näitä taida saada tilattua mistään. Sivustolta löytyy kuitenkin kaikkien koti-insinöörien iloksi jonkinlaiset rakennusohjeet koodia myöten.

Lähde: www.grathio.com

Edellinen artikkeliKestävä ja tyylikäs Reilun kaupan reppu
Seuraava artikkeliFridge Locker on turva kun eineet ovat syöpönvaarassa

17 KOMMENTIT

 1. Rakentelin itse samanlaisen noin vuosi sitten. Ja sainkin sen toimimaan jo lähes moiteetta. Sitten lopahti into ja en jaksanut viilata systeemiä loppuun asti. Mutta eipä tuollainen ollut paha itsekään tehdä. Tuossa näyttäisi käytetyn jotain AVR mikro-ohjainta. Itse tein saman PIC mikro-ojaimella.

  Mekaanisen liikkeen voisi tehdä jollain halvalla RC-auton voimaservolla. Ja mikin ja ledit ja sen sellaiset saa jostain elektroniikkakomponentteja myyvistä liikkeistä kuin myös tuohon käyvän sopivan mikro-ohjaimen mitä sitten itse kukin haluaakaan käyttää.

  Jonkunlaisen metallirungon koko ssteemille tai vastaavan voisi teetättää jossain ammattioppilaitoksessa. Jos ei sitten itse moista väsää.

  Pitäisköhän tuo oma vastaava viritys väsätä loppuun asti ja alkaa myymään rakennussarjana, kun kysyntää näyttäisi olevan 🙂

 2. Niin lelussa….tämä onki täysin muu kuin lelu…mutta mitä jo se ei tunnistakkaan koputusta? Pitäis olla joku vara zydeemi

 3. Kyllä tämä lelu on. Nimittäin ei tuollaista voi missään sellaisessa kohteessa käyttää jonka pitää oikeasti olla turvallinen. Koputus on liian helppo salakuunnella/nauhoittaa.

 4. Vois olla mielenkiintosta kattoa ku kaveri yrittää sisään kotiinsa lauantai-iltana pienessä hirpakassa tommosen lukon taakse 😀

 5. Tuli tuossa mieleen, että kun sivustolta saa rakennusohjeet ihan koodia myöten niin voisihan tätä hyödyntää muuhunkin kuin lukon avaamiseen. Nyt tähän hätään parempaa esimerkkiä keksinyt, mutta esim tietokoneen käynnistys tai no, vaikka mitä.

 6. En meinaa että pankki holvi/ulko ovi jätettäisiin tämän varaan. Ja hrvean moni jos sun taloon murtautui ei jaksa aanitella mitään vaan tulee raa’alla voimalla sisään. Mutta esim lelu tämä olis jo sitä kaytettaisiin nukke talossa tai niinkuin joku minkä sai lelushopista niin muovinen uloke jonka saa nelivuotiaskin murrettua.

 7. Siltä varalta että patteri loppuu, niin voisihan tuossa olla vielä mahdollisuus avata se perinteisesti avaimella.

 8. En usko, että vakuutus antaa korvauksia, jos joku murtautuu taloon ja talon omistajalla olisi tuo ovessa 😀

Kommenttien lisääminen on estetty.