esitelmä

Vierailin menneen viikon perjantaina Digiexpon ammattilaispäivillä Hilavitkuttimen toimittajana. Vaikkakin uusi viikko on jo hyvässä vauhdissa, kerrompa muutamia yleismielipiteitä tapahtumasta. Messut rakentuivat menneiden vuosien tapaan puoliksi erilaisten pelivalmistajien ympärille. Mukana oli tietysti kolme kovaa: Microsoft, Sony ja Nintendo. Toisen suuren osan melko pienehköstä messutilasta ahmaisi alleen Windows 7. (Jos nyt mainitaan Microsoftin peleistä ja muusta tuotannosta erillisenä)

Näiden suurten kokonaisuuksien lisäksi oli tarjolla muutamia esityksiä messulavalla sekä kourallinen pienempien yrityksien tuotteita. Kummallisuuksista (joita ”Hilavitkutin” nimen alla yritin metsästää) nousi esiin ”blobo”, joka on kuin eräänlainen suomalainen Nintendo Wiin sovellus tietokoneelle. Paketti sisältää ”superpallon”, vastaanottimen tietokoneeseen ja ohjelmiston. Palloa sitten heitellään eri tarkoitusten mukaisesti. Kuulostaa tosin vielä tuhoisammalta kuin Wiin kapula.

blobo

Tosiaan kyseessä oli ensimmäinen Digiexpon ammattilaispäivä koskaan. Ideana oli, että paikalla on vain ja ainoastaan toimittajia eri medioista. Tämä systeemi tarjoaa pienemmillekin yrityksille paremmat mahdollisuudet tulla esiin kirjoittajien keskuudessa. Huonona puolena on mielestäni vain tuo kyseisten messujen kehittyminen pelien ja muutaman ison yhtiön keskelle. Pienemmätkin hilavitkuttimet olisivat toivottua lisää. Sellaista oli messuilla, kiitokset tilaisuudesta tutustua tämän vuoden tarjontaan Hilavitkutin.com:lle!

Edellinen artikkeliVähän erilainen miniläppäri
Seuraava artikkeliPikaiset mietteet DigiExpoista + kaksi Nintendo-ennakkoa