untitledKun Wii Fit julkaistiin vuoden 2008 alussa, se oli lähes välitön hitti peli-iltoihin kavereiden kanssa ja sai jopa sohvaperunat, kuten minut, nousemaan takalistoltaan ja nauttimaan pelaamisesta uudella tavalla. Liikuttua tulee lähes huomaamatta, ja yllätyinkin, kun ensimmäisten pelierien jälkeen puuskututti ja otsa pukkasi hikeä. Mutta viihde oli taattua!

30.10. 2009 Suomessa julkaistava Wii Fit Plus on mainio lisäpaketti, joka varmasti piristää niitäkin, joita Wii Fitin alkuperäiset pelit jo ovat alkaneet kyllästyttää. 15 uutta tasapainopeliä ovat kekseliäitä ja haastavia (sheikkaa sitä lantiota, beibi!), ja 6 uutta lihaskunto- sekä joogaharjoitusta ovat oiva lisäys alkuperäisiin. Omaksi henkilökohtaiseksi suosikikseni nousi tasapainopeli, jossa saippuakuplan sisällä olevaa Mii-hahmoa ohjaillaan vesivirran reittiä pitkin. Mikäli osuu rantaan tai esteisiin liian usein, kupla puhkeaa ja Mii-parka joutuu veden varaan.

Suurin ja mielestäni paras lisäys on se, että Wii Fit Plus mahdollistaa oman personoidun harjoitusohjelman kokoamisen, jonka mukaan sitten voikin kuntoilla vaikka joka päivä. Mikäli ei ole aivan varma mitä haluaa, niin ei huolta; pelistä löytyy myös valmiita harjoituspaketteja esimerkiksi tasapainon hallintaan, rentoutukseen, lämmittelyyn sekä eri ruumiinosien treenaamiseen.

Ensimmäisessä Wii Fitissä ansaittiin minuuttikolikoita jokaista harjoiteltua minuuttia kohden, joita tarpeeksi kerättyään sai avattua lukittuja pelikenttiä. Nyt minuuttien lisäksi peli laskee kulutetut kilokalorit, mikä saattaa helpottaa monia laihduttavia pitämään kirjaa syödyistä ja kulutetuista kaloreista. Peliin voi asettaa tavoitteeksi vaikkapa jäätelötötterön kalorit, ja sitten vain polttamaan rasvaa!

Summa summarum, kerrassaan erinomainen ja hauska pelattava. Hintaa Wii Fit Plus -pelillä on kaupasta riippuen noin 27-40 euroa.

Katso esittelyvideo osoitteessa www.nintendo.fi

Peliominaisuudet lyhyesti:
* Oma Wii Fit Plus -kokoa oma treeniohjelmasi
* 15 uutta tasapainoharjoitusta ja 6 lihaskunto- ja joogaharjoitusta
* Kaloritavoite ja kalorilaskuri
* Lemmikkien ja vauvojen rekisteröintimahdollisuus
* Vaatii Wii Balance Board -tasapainolaudan, Wii Remote- ja Nunchuck -ohjaimet

Plussat:
+ Vanhat Wii Fit-pelitallennukset voidaan siirtää
+ Toimii ilman Wii Fit-peliä (sisältää myös alkuperäisen sisällön)
+ Oman treeniohjelman kokoaminen
+ Uudet pelit yhdistävät käsien ja jalkojen tasapainoa entistä enemmän

Miinukset:
– Lisäyksiä ja uudistuksia voisi olla enemmänkin

Arvosana:
4.5/5

Kuva & lähteet: www.nintendo.fi

Edellinen artikkeliMainos: Uusi suomalainen teknologia- ja lifestyle -tuotteiden verkkokauppa avataan marraskuussa – voita lahjakortti ennakkoon!
Seuraava artikkeliSuihkukoneen synty

11 KOMMENTIT

 1. Ihanaa! Tilasin tämän joku aika sitte, ja siitä asti olen miettinyt voiko vanhat tallennukset siirtää, vai meneekö ne ”hukkaan”. Kiitos tästä. Muuten olisi voinut ollat hieman kattavampi raportti. Tuleeko uusia aerobisia harjoituksia?

 2. Wii Fit Plus-pelissä siis tulee 15 uutta harjoitusta, mutta ne ovat ehkä enemmän tasapainon kanssa pelaamiseen keskittyviä kuin aerobisia. Mutta asennuksen jälkeen Wii Fitillä olleet aerobiset harjoitukset avautuivat lukituksesta -käyhän se niinkin.

  Mikäli arvostelu jätti kysymyksiä, niitä saa toki kommenteissa esittää!

 3. Eli ymmärsinkö siis oikein, kyseisellä levyllä on sekä alkuperäinen peli että lisäykset -> jos ei omista kumpaakaan, kannattaa hankkia tämä saadakseen molemmat? Jos näin on, niin pakko sanoa että vau!

 4. Joulua ajatellen olen yrittänyt tutustua tähän Wii aiheeseen.
  Mitä pitää hankkia, että pääsee pelailemaan näitä liikuntapelejä? Kolme lasta haluaa varmaan yhtäaikaa pelailla. Pelikonsoli+fit plus-peli+ jotain ohjaimia, vieläkö muuta? Mikä se sports resort on, liittyykö se jotenkin tähän ”kuntopeliin”?

 5. täti-ihminen: Tarvitset itse pelin lisäksi vähintään Wii-pelikonsolin, Wii Balance Board-tasapainolaudan sekä Wii Remote- ja Nunchuck-ohjaimet. Mikäli lapsia on tosiaan kolme, niin sitten 3 x Remote- & Nunchuck-ohjaimet.

  Wii Fit Plus -pelin minipelit ovat väkisinkin ”kukin vuorollaan”-pelattavia, koskapa laudalle mahtuu kerrallaan yksi henkilö.

  Sports Resort on sitten Wii-peli erikseen, ja se vaatii toimiakseen Motion Plus-palikan liitettäväksi Remote-ohjaimeen.

  Kaikkineen pelipaketti kolmen lapsen tarpeeseen tulisi maksamaan noin 400-560 euroa (konsoli ~250e, lauta ~100e, 3 x Remote ~120e, 3 x Nunchuck ~75e). Niin ja pelit päälle. Huomaathan, että läheskään kaikki Wii-pelit eivät tarvitse toimiakseen Balance Board-lautaa.

 6. Niin, mutta tuon konsolin mukanahan tulee yksi remotekapula ja nunchuck.
  Eli siis esim cdon.com (täälä hetkellä kokonaisuutena halvin minun käyttämistä kaupoista, mutta aina kannattaa verrata):
  konsoli+yksi ohjainpari+peli 230€(Nintendo Wii Console White incl.Wii Sports)+
  wiit fit plus peli+ lauta 110€(Wii Fit Plus Incl. Balance Board)+
  vähintään yksi ohjainpari (Snakebyte Wii XS Starter Pack White) tuo siis sisältää molemmat remoten ja nunchuckin, mielummin noita kaksi á 60€.
  Tämä paketti tekisi n.460€ +postarit 3€ jolloin sinulle olisi kaksi peliä ja kolmet ohjaimet. Kallistahan tuo on. Sitten lisäpelit maksavat 30-70€ kpl. Mutta tuolla paketilla pääsee pitkälle.

 7. Ah, totta puhuu JeeJeee. Konsolin mukana tulee tosiaan 1 x Remote & Nunchuck. Ei sitä aina muista kaikkea 😉

 8. Kiitoksia neuvoista!
  Kävin muuten testaamassa puolitutun wii fittiä lauantaina ja nyt on reidet ihan hapoilla, vaikka olen liikkuvaa sorttia.
  Kalliiksi tuo näyttää tulevan, pelottaakin, että jos se jää taas hetken huumaksi.

 9. Jav voisiko joku neuvoa miten ne vanhat tiedot siirretään tähän uuteen?
  Siis tulokset ym.

 10. Minulla on uusi Wii Fit Plus peli mutta mistä johtuu että Wii Fit ei tunnista sitä. Levy on varmasti oikein päin koska tarkistin eli on samoin päin kuin vanha jonka laite edelleenkin tunnistaa.
  Tulee teksti ”Please insert the Wii Fit Game Disc”.
  Ja voisiko joku kertoa miten ne vanhat tiedot eli tulokset ym. painojutut ym. siirretään tähän uuteen?

Kommenttien lisääminen on estetty.