untitledKun Wii Fit julkaistiin vuoden 2008 alussa, se oli lähes välitön hitti peli-iltoihin kavereiden kanssa ja sai jopa sohvaperunat, kuten minut, nousemaan takalistoltaan ja nauttimaan pelaamisesta uudella tavalla. Liikuttua tulee lähes huomaamatta, ja yllätyinkin, kun ensimmäisten pelierien jälkeen puuskututti ja otsa pukkasi hikeä. Mutta viihde oli taattua!

30.10. 2009 Suomessa julkaistava Wii Fit Plus on mainio lisäpaketti, joka varmasti piristää niitäkin, joita Wii Fitin alkuperäiset pelit jo ovat alkaneet kyllästyttää. 15 uutta tasapainopeliä ovat kekseliäitä ja haastavia (sheikkaa sitä lantiota, beibi!), ja 6 uutta lihaskunto- sekä joogaharjoitusta ovat oiva lisäys alkuperäisiin. Omaksi henkilökohtaiseksi suosikikseni nousi tasapainopeli, jossa saippuakuplan sisällä olevaa Mii-hahmoa ohjaillaan vesivirran reittiä pitkin. Mikäli osuu rantaan tai esteisiin liian usein, kupla puhkeaa ja Mii-parka joutuu veden varaan.

Suurin ja mielestäni paras lisäys on se, että Wii Fit Plus mahdollistaa oman personoidun harjoitusohjelman kokoamisen, jonka mukaan sitten voikin kuntoilla vaikka joka päivä. Mikäli ei ole aivan varma mitä haluaa, niin ei huolta; pelistä löytyy myös valmiita harjoituspaketteja esimerkiksi tasapainon hallintaan, rentoutukseen, lämmittelyyn sekä eri ruumiinosien treenaamiseen.

Ensimmäisessä Wii Fitissä ansaittiin minuuttikolikoita jokaista harjoiteltua minuuttia kohden, joita tarpeeksi kerättyään sai avattua lukittuja pelikenttiä. Nyt minuuttien lisäksi peli laskee kulutetut kilokalorit, mikä saattaa helpottaa monia laihduttavia pitämään kirjaa syödyistä ja kulutetuista kaloreista. Peliin voi asettaa tavoitteeksi vaikkapa jäätelötötterön kalorit, ja sitten vain polttamaan rasvaa!

Summa summarum, kerrassaan erinomainen ja hauska pelattava. Hintaa Wii Fit Plus -pelillä on kaupasta riippuen noin 27-40 euroa.

Katso esittelyvideo osoitteessa www.nintendo.fi

Peliominaisuudet lyhyesti:
* Oma Wii Fit Plus -kokoa oma treeniohjelmasi
* 15 uutta tasapainoharjoitusta ja 6 lihaskunto- ja joogaharjoitusta
* Kaloritavoite ja kalorilaskuri
* Lemmikkien ja vauvojen rekisteröintimahdollisuus
* Vaatii Wii Balance Board -tasapainolaudan, Wii Remote- ja Nunchuck -ohjaimet

Plussat:
+ Vanhat Wii Fit-pelitallennukset voidaan siirtää
+ Toimii ilman Wii Fit-peliä (sisältää myös alkuperäisen sisällön)
+ Oman treeniohjelman kokoaminen
+ Uudet pelit yhdistävät käsien ja jalkojen tasapainoa entistä enemmän

Miinukset:
– Lisäyksiä ja uudistuksia voisi olla enemmänkin

Arvosana:
4.5/5

Kuva & lähteet: www.nintendo.fi

Edellinen artikkeliMainos: Uusi suomalainen teknologia- ja lifestyle -tuotteiden verkkokauppa avataan marraskuussa – voita lahjakortti ennakkoon!
Seuraava artikkeliSuihkukoneen synty