keinutuolilamppuJoskus keinutuolissa samaan aikaan kiikkuessani ja lukiessani olen tullut sellaisen ongelman eteen, että valon tulokulma ja voimakkuus vaihtuvat koko ajan. Tämä korostuu etenkin jos kyseessä on lähellä keinutuolia oleva valaisin. Murikami Chair tarjoaa tähän ongelmaan ratkaisun kiinnittämällä valaisimen keinutuoliin, mutta tämä ei ole edes tuolin hienoin ominaisuus.

Oivaltavaa tuolissa on se, että valaisin saa virtansa siitä kun tuoli keinuu. Keinu osaa ymmärtää milloin on valoisaa ja valaisua ei tarvita. Tällöin se varastoi keinumisen aikaansaaman energian akkuihin. Pimeän tullen keinu sitten käyttää päivän aikana kokoon kiikutut sähköt lampustaan. Itse valaisinkaan ei ole aivan tavanomaisimmasta päästä. Se on nimittäin oled-näyttö, joka on muotoiltu näyttämään lampunvarjostimelta.

Tuolin suunnittelija Jacob Rochus voittikin Desingnboomin Green Life – kilpailussa jaetun ensimmäisen sijan. Hienoa tuolissa on mielestäni nimenomaan se, että vaikka se onkin uusinta uutta, se ei näytä siltä kuin se oltaisiin siirretty U.S.S. Enterprisen ohjaamosta jonkun olohuoneeseen. Sen sijaan keinutuoli näyttää, noh, keinutuolilta.

Lähde: designboom (Gizmodon kautta)

Edellinen artikkeliGoDogGo korvaa laiskan heittokäden
Seuraava artikkeliiPhonea käytetään ohjaamaan autoa