poljettava_tietokoneOne Laptop Per Child -projektin tavoitteena on saada kehitysmaiden köyhille lapsille tietokoneita käyttöön erittäin pienillä yksikköhinnoilla. Eräs projektin kohtaamista ongelmista on virransaannin turvaaminen paikoissa, joissa sähköverkkoja ei ole tai ne ovat huonoja.

Afganistanilaisen IT-yhtiön Paiwastoonin keksimä ratkaisu on polkea tietokoneisiin virtaa. Tietokoneeseen voi polkea virtaa samaan aikaan kun sitä käyttää, joten tietokoneen käyttöä ei tarvitse keskeyttää esimerkiksi käsikäyttöisen kammen veivaamista varten. Polkemisen sanotaan onnistuvan jopa pieniltä lapsilta.

Lyhyt video polkemisesta hypyn jälkeen.

Lähde: One Laptop Per Child Afganistan (Neotraman kautta)

[kml_flashembed movie="http://www.youtube.com/v/kTHilzbuORE" width="425" height="350" wmode="transparent" /]

Edellinen artikkeliAvaruusvalloittajat rintaan
Seuraava artikkeliManuaalinen digitaalikello

10 KOMMENTIT

 1. Olis huvittava löytää tietokoneet jostain afrikkalaiskylästä, minne ei tulis edes sähköjä.

 2. Ergonomiaan kun vielä vähän panostaisi nostamalla istuinkorkeutta ja pöytää niin hyvinkin toimiva olisi. Lisäksi vielä kaapelilla liitettävä erillis pedaali jotta mahdolliset kaverit voivat polkea itse käyttäjän sijaan.

 3. ai että itse – lapset ja vaimot polkee kun iskä ja kaverit leikkii koneella… Eikös sen takavuosien traktorin kanssa käyny samoin, päällikkö ajeli sillä ja naiset sai jatkaa kuokkimista.

 4. Siis onko tää muka joku ”keksintö”? Vanha idea uusiokäytössä (vert. poljettavat ompelukoneet)

 5. Hieno idea !

  Sitten vielä semmoinen koko kylän voimin poljettava tukiasema joka kylään, että pääsisi vielä internettiinkin !

  Noista ompelukoneista tulikin heti mieleen, joka taloudessa lojuu vanhoja Singer / Singer kopio poljettavia ompelukoneita, joilla ei ainakaan Wenzelin mukaan ole juuri arvoa -> eikun kehittämään konversiokittiä jolla saadaan noista ekologisia surffauspöytiä ah-niin-energiankäytöstään-tarkoille jälkikasvun surffaajille…

  Saattaisi samalla käyttötunnit nuorisokoneella alkaa tippumaan ihan itsestään 🙂

 6. Itsekkin olen jo kauan himoinnut poljettavaa generaattoria kotiin, vaan eipä ole löytynyt…

 7. Samaa mieltä kuin ”Zepa”. Vanha kunnon Singer on taatusti huomattavasti helpompi polkea kuin tuo fillariviritelmä. Ja vauhtipyörä vielä tasaamaan pyörimistä, niin hyvähän tuosta tulee.

  Surffaaminen voi olla hankalaa, kun ei sitä nettiyhteyttä taida ihan jokaisesta sähköttömästä kylästä löytyä.

Kommenttien lisääminen on estetty.