Poimin tähän muutamia kuvia www.boston.com -sivustolta, jossa on 39 kuvan poiminta Kiinan kommunistisen hallinnon 60-vuotisjuhlasta. Paraatit Tiananmenin aukiolla ovat melkoisen upeita ainakin kuvien perusteella. Jos ihmisoikeusrikkomuksia tapahtuukin kulissien takana, niin ainakin kulissit ovat kirkkaat ja sotatankitkin maalattu karkkiväreillä. Paraatissa oli satojatuhansia osallistujia ja jokainen sai varmasti tuntea yhteenkuuluvaisuuden tunnetta kun marssittiin suuressa ryhmässä. Kuvat puhukoot puolestaan. Katsokaa tuolta lähteestä lisää kuvia, jos kiinnostuitte. Ja tämä siis tapahtui lokakuun 1. päivä.

Kiinassa vietettiin 60-vuotispäivää värikkäissä tunnelmissa 1
Kiinan presidentti Hu Jintao tarkastaa sotajoukot. (AFP/AFP/Getty Images)

Kiinassa vietettiin 60-vuotispäivää värikkäissä tunnelmissa 2
Kansanvapautusarmeijan merimiehet marssivat Tiananmeninaukion ohitse (Feng Li/Getty Images)

Kiinassa vietettiin 60-vuotispäivää värikkäissä tunnelmissa 3
Kiinan kansallisbaletin tanssijat näyttävät mallia ”Punaisten naisten joukko-osasto” -baletissa Tanggun suuressa teatterissa. Tanssissa kerrotaan kerrotaan naisen tarina siviilistä kansanvapautusarmeijaan. (REUTERS/Jason Lee)

Kiinassa vietettiin 60-vuotispäivää värikkäissä tunnelmissa 4
Armeijan värikkäät ajoneuvot lipuvat paraatin mukana. (STR/AFP/Getty Images)

Kiinassa vietettiin 60-vuotispäivää värikkäissä tunnelmissa 5
Kulkueessa esitellään kansakunnan Kiinana erilaisia matkustuskeinoja. (AFP/AFP/Getty Images).

Edellinen artikkeliTeepussien ikuinen harmitus vältetty?
Seuraava artikkeliViiksikyniä