rolltop

Taivutettavien OLED-näyttöjen suhteen on otettu viime vuosina suuria harppauksia. Yhden mielenkiintoisen käyttötarkoituksen taipuville näytöille esittelee tanskalaisen Orkin Designin Rolltop-niminen kannettavan tietokoneen konsepti. Kyseessä on tietokone, jonka ympärille rullataan kuljetuksen ajaksi näyttö ja käyttöön otettaessa näyttö yhdistetään keskusyksikköön johdolla.

Näyttöä voi tarpeen tullessa käyttää kuten tavallista 13-tuumaista miniläppäriä, jolloin osa näytöstä toimii kosketuspinnan ansiosta näppäimistönä, mutta 17-tuumaisen näytön voi myös valjastaa kokonaisuudessaan esimerkiksi elokuvien katselemiseen.

Kenties sinä kauniina päivänä, kun saamme ensimmäisiä rullattavia läppäreitä markkinoille, on elektroniikka ja akut saatu puristettua jo niin pieneen kokoon, ettei erillistä keskusyksikköä tarvita vaan kaikki voidaan jo sulloa samoihin kuoriin. Kuitenkin erittäin mahtavan oloinen konsepti, jonka toivoisi näkevän tuotannossa mahdollisimman pian. Ratkeaisi monet niistä kuljetusongelmista, joita nykyiset kannettavat tietokoneet aiheuttavat.

Videota hypyn jälkeen.

Lähde: Orkin Design (Gizmodon kautta)

[kml_flashembed movie="http://www.youtube.com/v/7H0K1k54t6A" width="510" height="400" wmode="transparent" /]

Edellinen artikkeliVarsin persoonallinen pikkusähköauto
Seuraava artikkeliNoise Bag -reput tuovat ääntä yhteisöön

15 KOMMENTIT

  1. toimivan näköinen konsepti. Kun televisiotkin saataisiin tohon kokoon, niin voisi hyvin rullata isommankin television seinälle kuin julisteen =D odotellaan tulevaisuuden laitteita. täälä eject, kuittaan!

  2. Eject, kylhän niitä voi ”rullata” jo kuin julisteita… Oletko kuullut ”uudesta ja mahtavasta” keksinnöstä, jonka nimi on videotykki…

  3. @No Lifes For Ever

    Enpäs olekkaan kuullut videotykistä jonka voi rullata.

  4. Vielä helpompaa olisi rullailla OLED-näyttöjä, kuin niitä videotykkejä 😉

  5. Suht turhaa. Mikä ilo on kantaa tollasta pötkylää mukana, ku samoilla markkinoilla kilpailevat ohuet läppärit sujahtaa niin kätevästi laukkuun.

  6. Kyllähän tollasesta mielellään maksais jo ihan vaan senkin takia, että sais tarvittaessa ison näytön, vaikka kannettavasta onkin kyse.

  7. tuota.. sanoisin että tuo on kyl turhaa futuristisuuden tuomista nykypäivään, koska ensinnäkin ei tollasesta saa kestävää.. nykyläppäritkin on niin helppo hajottaa iha pahaa tarkottamatta niin miten sitte tuo

  8. Tosta putkesta vaan paksumpi sinne keskusyksikkö ja toiseen päähän leditykki, vaikka hihnasta roikkumaan ja iso screeni seinälle.

Kommenttien lisääminen on estetty.