Testissä Microsoft Wireless Mobile Mouse 6000

mk_wmm6000_largerview

Ensimmäisenä Microsoftin lupaukset:
1. BlueTrack-teknologia yhdistää optisen tehokkuuden laserin täsmällisyyteen, on maailman edistyksellisin ja saa hiiren toimimaan lähes kaikilla alustoilla (tosin ei lasi- tai peilipinnalla)
2. Snap-in -nanovastaanotin
3. Hienostunut suunnittelu takaa mukavan käsittelyn sekä oikea- että vasenkätisille
4. 2,4GHz langaton teknologia takaa hiiren moitteettoman toiminnan 4,5 metrin etäisyydeltä, jopa useiden muiden langattomien laitteiden keskellä
5. 10 kuukauden käyttöaika yhdellä AA-paristolla
6. Windows Flip: avointen ikkunoiden selaus nappia painamalla

Kaikki alkaa pakkauksesta: ensivaikutelmalta hyvin fiksunoloinen pakkaus takatarroineen paljastuikin perinteiseksi reviraastarikki-muovikoteloksi. Paketista paljastui tyylikkään musta-hopeinen ja näppärän näköinen, mutta pienehkö viisinappinen hiiri ja pikkuruinen USB-vastaanotin.

Tuntuma on ensialkuun hyvä, vaikka Mobile Mouse vaikuttikin aluksi pieneltä – onhan kyseessä erityisesti kannettavalle tarkoitettu hiiri. Mobile Mouse on miellyttävän tuntuinen ja luistaa mukavasti pöydän pinnalla. Kyljissä olevat napit eivät ole parhailla paikoilla, koska kättä joutuu siirtämään halutessaan selata nettisivuja edestakaisin. Hiiren kyljet ovat jonkinlaista nahkajäljitelmää ja tuntuvat huomattavasti paremmalle kuin perusmuovi. Mobile Mousen rulla toimii kuin ajatus: en ole missään muussa hiiressä kokenut yhtä pehmeää vieritystä. Rulla toimii ovelasti myös sivusuuntiin.

1. BlueTrack-teknologia todellakin tuntuu toimivan kaikilla pinnoilla – paitsi lasilla ja peilillä. Kursorissa ei näkynyt minkäänlaista hyppimistä vaikka välillä hiiren tassut tökkivätkin. Tracking-systeemi siis toimii moitteetta vaikka itse hiiri ei kunnolla luistaisikaan – kaikki mahdollinen materiaali on kämpästä käyty läpi ja lasipöytä oli ainut joka tuotti pettymyksen.

Wireless-6000-2

2. Snap-in -nanovastaanotin on todella pieni ja meinasi hukkua heti paketin avauksen yhteydessä. Nano on oikea sana, koska vastaanottimen kokonaispituus on noin 1,90 cm ja USB-portista jää näkyviin noin 0,8 cm. Onneksi vastaanottimen saa jemmaan Mobile Mousen alle kuljetuksen ajaksi, mikä myös katkaisee virran hiirestä.

3. Virallisesti vasenkätistä en löytänyt Mobile Mousea kokeilemaan, mutta hiiri tuntui istuvan paremmin vasempaan käteen vaikka olenkin oikeakätinen. Hetken tarkastelun jälkeen huomasin, että hiiren tulee olla vinossa käden alla, jotta sivunappeja pääsee näppärästi sormeilemaan. Normaalisti – ainakin minulla – hiiri on lähes kohtisuorassa rannetta kohti. Oivalluksen jälkeen Mobile Mouse istui käteen ja toimi kuin ajatus.

4. Jopa 4,5 metrin toimintaetäisyyden allekirjoitan, mutta en päässyt kokeilemaan hiirtä mihinkään langattomia verkkoja vilisevään paikkaan.

5. Kymmenen kuukauden käyttöajasta ei tässä vaiheessa voi sanoa mitään varmaa, mutta uskoisin – jos virran katkaisee tunnollisesti jokaisen käyttökerran jälkeen, se kestää sen. Jos Mobile Mousea pitää päällä 24/7, ei varmasti kestä. Hiiren päällä oleva merkkivalo varoittaa joka tapauksessa pariston hiipumisesta.

6. Mobile Mousen rullanapin klikkauksen automaattiasetuksena aukeava Windows Flip on, mielestäni, täysin turha Vista-ominaisuus, jonka korvasin uusien välilehtien avaamistoiminnolla. Jos joku kokee sen hyödylliseksi, niin ominaisuus on olemassa.

Wireless-6000

Lyhyesti: toimiva ja näppärä perushiiri varsinkin kannettavalle. Hintahaarukka 30-40€, vertailtu eri verkkokauppoja.

Luistaa
+ Hiirimatolle ei enää tarvetta
+ Rulla, nelisuuntainen vieritys
+ Tyylikäs muotoilu

Hiertää
– Nanovastaanotinta saa nykiä irti USB-portista
– Unohtuu helposti päälle

Arvosana: 4/5

Lisätietoja valmistajan sivuilta.