Ferrari - Grand Prix Challenge
Ferrari – Grand Prix Challenge -Game Boy peli näytti ihan Game Boy -peliltä

Pitkälle on tultu vuodesta 1992, kun ”Ferrari – Grand Prix Challenge” oli parasta mitä ajopeleillä oli tarjota mobiilipelaajan taskuun. Alkuperäiselle Game Boy -pelikonsolille kehitetty, huippusuosittu formulatyylinen ajopeli oli tuttuun Game Boylle ominaiseen tapaan harmaasävyistä pikselimössöä, joka jaksoi viihdyttää jonkin aikaan, mutta kovinkaan henkeäsalpaavasta ajokokemuksesta ei kuitenkaan voinut puhua. Sen sijaan vuonna 2004 kauppojen hyllylle saapunut Sony PSP ja tämän seuraajat jaksavat edelleenkin lämmittää liikkuvaa ajopelien ystävää. Itse asiassa äskettäin markkinoille saapuneiden Gran Turismo, MotorStorm: Arctic Edge ja Wipeout Pure -pelien myötä asiat ovat tällä saralla paremmin kuin koskaan!

psp_gran_turismo
Ensimmäisenä PSP:n uusista ajopeleistä esiteltäköön Gran Turismo. Aikaisemmin ainoastaan kodin pelilaitteista tuttu ajopeli on siirretty käsikonsolille kunnianhimoisessa mittakaavassa. Pelaajalla on käytössään jopa yli 800 eri automallia, joilla pääsee kurvailemaan 35 eri radalla. Grafiikat sekä ajettavuus ovat nekin siirretty uskolliseen tapaan pelin ”isoveliversioista” pienemmälle ruudulle, eikä realismin suhteen ole moitittavaa. Lopulta kokonaisuuden kruunaa neljän pelaajan moninpeli, jossa vaikkapa pitkän bussimatkan kuluksi voi kisata rinta-rinnan kavereita vastaan. Voin oman pelailuni perusteella vakuutta, että realismia autopeliltä odottava pelaaja ei tule GT:n PSP-version kanssa pettymään!

motorstorm artic edge
Henkeäsalpaavaa meininkiä, realismista viis hakevalle autopelien ystävälle voi puolestaan suositella PS3 -pelikonsolilta tuttua Motorstorm -pelisarjan PSP-versiota. Nimensä mukaisesti arktisiin olosuhteisiin sijoittuva MotorStorm: Arctic Edge ei juurikaan jää isoveliversioilleen vauhdikkuudessa. Fysiikat ovat ilmalentoja myöten mallinnettu hämmästyttävän realistisesti. Pelin 12 rataa ovat lähestulkoon yhtä monipuolisia, kuin Motorstorm Pacific Rifitissä ja suurin negatiivinen piirre onkin, kuinka pysyä kärryillä kaikesta pienellä ruudulla tapahtuvasta toiminnasta. Myös monipeli onnistuu lähiverkossa jopa 8 pelaajan voimin.

wipeout_pure_3
Viimeisenä listalta löytyy allekirjoittaneen ehdoton oma suosikki, eli Wipeout Pure. Jokainen joka on joskus tutustunut Wipeout -sarjan peleihin tietää mistä pelisarjassa on lopulta kysymys, eli vauhdista. Jo Wipeoutin ensimmäisestä PS1 versiosta lähtien sarjan pelit ovat onnistuneet häikäisemään pehmeällä skrollauksellaan, sekä nopeudella. Pelin edetessä kun vaikeusaste nousee lopulta sellaiselle tasolle, että ainakaan allekirjoittaneen refleksit eivät yksinkertaisesti enää riitä. Myös tässä pelissä on 8, selvästi pelisuunnittelijan rakkaudella suunnittelemaa rataa, ja peliä voi pelata 8 pelaajaa lähiverkossa saman aikaisesti.

Kuten tätä juttua lukiessa varmasti tulikin jo selväksi, PSP-konsolin ajopeleissä siis riittää laadukasta tarjottavaa joka makuun! Ainoana negatiivisena seikkana PSP-ajopelien nykytilanteesta voisi mainita pakonomaiset, vauhdintunteen aiheuttamat kehon kallisteluliikkeen, jotka saattavat aiheuttaa läsnäolijoiden hämmästelyä julkisella paikalla pelattaessa.

Kuvat: fi.playstation.com

Edellinen artikkeliSteampunk-vessanpönttö
Seuraava artikkeliTaylor Digital Measuring Cup and Scale – vaaka kupissa