Krubsack_chair

Yhdysvaltalainen pankkiiri John Krubsack päätti vuonna 1903 kasvattaa oman tuolin. Vuonna 1907 Krubsack istutti 32 saarnivaahteraa takapihalleen. 11 vuotta myöhemmin hän istui tyytyväisenä luomuksessaan.

Yhdentoista vuoden aikana Krubsack taivutti, leikkasi, yhdisti ja muotoili, kunnes oksista ja varsista alkoi muodostua hiljalleen tuoli. Vuosien varrella luonto hitsasi tuolin yhdeksi kappaleeksi. Kun tuoli oli lopulta tarpeeksi vahva kestääkseen istumista, Krubsack leikkasi sen ja siirti ylpeytensä sisätiloihin.

Tuoli oli esillä vuoden 1915 maailman näyttelyssä nimikkeellä ”Tuoli joka kasvoi”. Huolimatta useista korkeista tarjouksista Krubsack ei koskaan myynyt rakkaudella kasvattamaansa tuolia. Hän jätti tuolin perintönä huonekaluliikkeen omistaneille lapsilleen. Tuolin nykyinen olinpaikka on tuntematon.

Lähde.

Paljon tuon ekologisemmaksi ei enää designia saa. Eiköhän aleta kasvattamaan kaikenlaisia huonekaluja pitkin Suomea. Vertaillaan tuloksia sitten reilun kymmenen vuoden kuluttua. Asiasta kiinnostuneille linkki englanninkieliseen artikkeliin puiden muokkaamisesta.

Edellinen artikkeliOmniZero.9 on robotti, joka kävelee, muuntuu autoksi ja kantaa pikkulapsia
Seuraava artikkeliTodellinen viherpiipertäjän sormus

9 KOMMENTIT

  1. Kh-yllä! Mahtavaa designia, hyvä ajatus sekä toteutus. Ei voi paljon muuta sanoa.

  2. On muuten aika upea tuoli! Kyllä tuollaisessa kelpaisi istua, vaikka hiukan joutuisi odottelemaankin ”tilauksen valmistumista” 🙂

  3. Hemmetin hieno tuoli kyllä, vaatii pitkäjänteisyyttä tuommoinen. Muistaisin että hilavitkuttimessa on aijemminkin ollut artikkeli samasta aiheesta, missä mies kasvatti huonekaluja, mutta tuoreempi tapaus.

  4. Tuollaista muotoon kasvattamista on harrastettu vähän joka puolella maapalloa. Aiheesta löytyy oppaitakin. Näin pohjoisessa voi kokeilla kasvattaa raitaa tai salavaa.

  5. Kyllähän meloneja, omenoita ja muuta on kasvatettu muotoonsa muualla mailmalla. Mitä sitten? Ootpas fiksu kun tiedät asiasta noin s**t*n*n paljon Nimetön…

  6. […] Hilavitkuttimen blogissa esitellään yhdysvaltalaisen pankkiiri John Krubsackin vuonna 1903 takapihallaan kasvattamaa tuolia. Yhdentoista vuoden aikana Krubsack taivutti, leikkasi, yhdisti ja muotoili, kunnes oksista ja varsista alkoi muodostua hiljalleen tuoli. Vuosien varrella luonto hitsasi tuolin yhdeksi kappaleeksi. Kun tuoli oli lopulta tarpeeksi vahva kestääkseen istumista, Krubsack leikkasi sen ja siirti ylpeytensä sisätiloihin. Melkoisen ekologista. (oopa) Jaa kirjoitus: […]

  7. ”…vuoden 1915 maailman_näyttelyssä nimikkeellä…”

    Yhdys sana virhehavaittu.

  8. Ho :O Luulin kakarana, että mulla oli omaperäinen idea kun ajattelin että kasvatan puun johon teen solmun kun se on pieni ja annan sen kasvaa siihen muotoon.

Kommenttien lisääminen on estetty.