Oral-b-professional-care-3000

Hampaiden harjaus on yksi arkisista rutiineista, joita ei välttämättä tule usein sen ihmeemmin mietittyä. Ainakaan itse en esimerkiksi ole tähän mennessä sen kummemmin pannut painoarvoa esimerkiksi harjan tai hammastahnan valinnalle. Sähköhammasharja nyt varsinkin on tuntunut täysin turhalta kapineelta, jollaisen hankkiminen ei tähän mennessä ole juolahtanut mieleenikään. Kun muutama viikko sitten tarjoutui kuitenkin tilaisuus päästä koekäyttämään Braunin uutta, Oral-B Professional Care 3000 sähköhammasharjaa, en voinut olla kiinnostumatta laitteesta ihan jo tämän mahtipontisen nimen ansiosta. Mikä mukamas tekee yhdestä hammasharjasta enemmän ”ammattilaisvälineen”, kuin jostakin muusta?

Laite ei paketista otettuna vaikuta sen kummemmalta, kuin nyt mitä voisi odottaa tavalliselta sähköhammasharjalta. Merkillepantavinta on ehkäpä harjaosan tyvessä sijaitseva punainen varoitusvalo, joka pistää heti arvuuttelemaan tarkoitustansa. Paketista löytyy itse harja, laturi, sekä erillinen laturin kanssa yhteen sopiva harjateline. Tämän lisäksi pakkauksessa on mukana neljä harjaketta, eli kaksi ”perusharjaa”, yksi hellävarainen harja, sekä yksi ”kiillotusharja”.

electric_toothbrush_tips
Braunin sähköhammasharjaan kolmenlaisia harjasosia. Kuvassa vasemmalta oikealle esiintyy kiillotusharja, tavallinen harja ja hellävarainen harja

Kun hammasharja on yön ylitse latautunut täyteen, oli aika aloitella tämän testaaminen. Päätin aloittaa harjauksen perusharjaksella, johon hieman hammastahnaa ja sitten harja suuhun. Ensivaikutelma on, että harja pistää melkoisen mylläkän käyntiin suussa – valmistajan mukaan harja pyörähtää jopa  8800 kertaa minuutissa kumpaankin suuntaan ja sykkii samassa ajassa jopa 40 000 kertaa! Ei siis ihme, että efekti on merkillepantava.

sähköhammashara_hälytys
Punainen varoitusvalo kertoo harjaajalle, mikäli harjaa painetaan hampaisiin liian kovasti

Kuten sähköhamasharjalla yleensä, harjaa ei tarvitse itse suussa vispata, vaan riittää että tätä liikutellaan hammaspinnalta toiselle. Harjassa on myös sisäänrakennettu ajastin, joka sammuttaa harjan automaattisesti kahden minuutin, eli suositellun harjausajan päästä käynnistämisestä. Jotta tehokkaalla sähköhammasharjalla ei tulisi tuhottua ikeniä, on tähän rakennettu painesensori, joka ilmoittaa punaisella varoitusvalolla, mikäli harjaaja painaa harjaa hampaisiinsa liian suurella paineella. Sensori onkin erittäin toimiva ja totuttaa hyvin sopivalla paineella harjaamiseen.

Muutaman minuutin harjauksen jälkeen on myönnettävä, että kapine onnistui tekemään vaikutuksen! Hampaat tuntuivat harjauksen jälkeen selvästi tavallisella harjalla harjaamista puhtaammilta, ja pienen totuttelun jälkeen moottoroitu harja tuntuu itse asiassa myös paljon tavallista hammasharjaa mukavammalta suussa.

Mukana tulleista hellävaraisesta harjasta ja kiillotusharjasta ei lyhyen kokeilun perusteella osaa sanoa paljoakaan. Ilmeisesti kiillotusharja auttaa esimerkiksi ketjutupakoitsijoita ja kahvinarkkareita pitämään hampaansa paremmin valkoisina. Pehmeä harja puolestaan sopii tietenkin paremmin herkkäikeniselle harjaajalle. Jokaista eri tyyppistä harjasosaa varten on harjassa myös oma harjausmoodinsa, joilla erityistarpeita vastaavan efektin pitäisi siis olla tehostettu.

Harja on myös rakenteeltaan tukeva ja hyvin käsissä pysyvä. Pienenä miinuksena muotoiluun liittyen mainittakoon kahvaan muotoillut pienet kolot. Lisäarvoltaan lähinnä muotoilukikkailua olevat sisennykset ovat nopeasti täyttyneet hammastahnasta, plakista ja muusta mähmästä, eivätkä helpota laitteen puhtaana pitämistä.

Hintaa Braun Oral-B Professional Care 3000 sähköhammasharjalla on noin 139 euroa, mikä voi tietenkin tuntua kalliilta hinnalta hammasharjalle. Toisaalta, jos tehokkaammalla puhdistuksella vältetään yksikin hammaslääkärikäynti, voi hintaa mielestäni pitää perusteltuna.

Kokonaisuutena Braunin uutuushammasharja on muutaman viikon käytön siis ollut erittäin positiivinen tuttavuus. Alkuun hieman ennakkoluuloisesta suhtautumisesta huolimatta en usko että enää tulee mieleenkään palata takaisin jynssäämään purentakalustoa vanhaan manuaaliseen malliin.

Pisteitä kokonaisuus saa 4,5/5

Plussina:
+todella tehokas puhdistaja
+toimiva liiallisesta harjauspaineesta kertova varoitusvalo
+eri tarpeita vastaavat harjasosat sekä harjausmoodit

Miinuksena
-Likaa keräävät sisennykset harjan kahvassa

Edellinen artikkeliAstetta rankempi energiajuoma
Seuraava artikkeliÖtököitä kellokoneistolla

14 KOMMENTIT

 1. Mukavaa, että tänne Hilavitkuttimeen saadaan oikein kunnollisia arvostelujakin välillä 🙂

 2. Vielä kun näihin harjoihin saataisiin mahdollisuus vaihtaa vanha ja väsynyt akku uuteen. Tuntuu pölhöltä heittää koko laitetta mäjelle vain sen takia että akku on kulunut parissa vuodessa loppuun.

 3. Olen aina ihmetellyt että miksi se on Oral-B hammasharja. Missäs muualla niitä hampaita on jos ei suussa?

  Hinnan perusteella sanoisin ennemmin Anal-B hammasharja.

 4. Anal-B 🙂

  Mulla on nyt vuoden verran tuosta vanhempi versio joka on hyvin saman näköinen, ja jolle luvataan samat märät värähdyksiä, mutta ilman tuota liiallisen painamisen varoitinta. Ennen hankintaa olin myös erittäin skeptinen, mutta kaverin suosituksesta, ja gigantin tarjouksen ansiosta pätin kokeilla. Taisi olla 79€ kaksi konetta+yksi laturi+4 harjaa= Erittäin halpa!

  Omani ainakin ”surahtaa” 30sec välein ilmoittaen että on aika siirtyä seuraavaan neljännekseen hampaita. Oppii aika nopeasti sen oikean rytmin. Tilihän noissa tehdään niillä vaihtoharjoilla jotka maksaa 16-20€/4 harjaa… Jos joku tietää halvan kaupan, vaikka netissä niin vinkkiä kehiin kiitos.

  +Erittäin puhtaat hampaat
  +”harjaaminen” on hauskempaa ja nopeampaa
  +harja ilmoittaa vanhentumisestaan muuttamalla väriään

  -Kalliit varaharjat, tosin kestävät aika pitkään jos ei paina liikaa
  -akun kesto varauksin, teen matkatyötä ja harjaan koneella vain kotona. Akku tulee ladattua 2 kertaa kk, eli noin 7pvä/14 harjausta latauksella.
  -Ei itse vaihdettavaa akkua (Aioin tosin yrittää kun se päivä eteen joskus tulee)

  Ja vinkkinä että ÄLÄ osta sellaista halpista jokavain pyörii mutta ei ”hakkaa” ollenkaan. Niillä ei tee mitään…

 5. Mielenkiintoinen olisi vertailu, jossa on mukana myös 20 euroa maksava halpis-sähköharja + tavallinen harja. Tälläisenaan tästä ei jää käteen oikeastaan muuta kuin, että ’130 eurolla saa hyvän hammasharjan’

 6. Ainakin phillipsissäni akkuun pääsee käsiksi, se tosin täytyy juottaa kiinni.

 7. Itse koitin Braun Oral-B Triumphia, joka sisälsi erillisen näytön ja pari vaihtoharjaa. Ominaisuuksia oli kertakaikkiaan liikaa. Puhdasta tulee helpomminkin. Toisaalta onhan se hauska katsoa näytöstä miten hampaiden harjaus etenee ja kun on harjannut loppuun hymynaama palkitsee pesun. Hampaat tulee kyllä puhtaaksi.
  Simppelimmäksi ja parempaa jälkeä tekeväksi harjaksi olen todennut Philipsin Sonicaren. Hollantilainen myyntimies puhui ylivoimaisesta taajuudesta ja amblitudista. Pari ekaa kertaa harjaaminen oli vaikeaa sillä harja kutitti ikeniä. Tuloksena tulee todella hyvää jälkeä. Pysyy biofilmi kurissa. Ainoa ongelma on saatavuus. Kerran olen yhden vastaavan harjan bongannut stockkalta jonain megapakettina ja hintana 160€. En ole myöskään löytänyt vaihtoharjoja.
  Suosittelen kuitenkin ostamaan mikäli raaskitte suuhygieniaan satsata ja muutenkin pitämään huolta hampaista. Fluorihammaslankaa kerran päivässä jne. 😉

 8. Nyt on pakko todeta, että repesin kun näin arvostelun aiheen! Loistavaa! Tällaisia lisää kehiin!

 9. Itselläni ollut aina ongelmia hampaiden reikiintymisten ja ientuluhdusten kanssa. Kerran sitten hammaslääkäri ehdotti sähköhammasharjaa. Tosi epäilevästi ostin sitten lopulta sellaisen ja ei voi kuin ihmetellä niiden tehokkuutta puhdistuksessa. Hammaslääkärissä ei sen jälkeen ole tarvinnut käydä vuosiin(ei siis ainakaan kipeitä reikiä enää) ja tulehduksetkin ovat hävinneet. Sen enempää en hampaitten pesuun käytä aikaa kuin ennenkään. Pitäisi varmaan vielä joskus ”päivittää” tuo sähköhammasharjakin jos siitäkin olisi vielä hyötyä entisestään. Mutta kannattaa ehdottomasti kokeilla jos vastaavia ongelmia. Ei tuo minunkaan hammasharja montaa kymppiä maksanut (Braunin ”lähtien malli”).

 10. Perheessämme on käytetty jo pitkän aikaa – merkitsee monia vuosia (yli 10)- halvempia ORAL-B sähköhammasharjoja, joiden kanssa on tultu vallan hyvin toimeen. Hammastahnana olen käyttänyt jo lähes 40 vuotta pelkästään Elmex-hammastahnaa. Oral-harjarunko on kestänyt kahden ihmisen jatkuvassa päivittäiskäytössä (harjaus säännöllisesti 2 x päivässä) useita vuosia vaihtoharjoja tarpeen mukaan vaihtaen. Viimeksi ostetuissa perusvaihtoharjoissa on kuitenkin valitettavasti minulle liian kova harjas ja harjasten pinta epätasainen. Pehmeitä vaihtoharjoja ei joka paikasta ole ollut saatavissa, vain tuota kovempaa perusharjaa. Täytyy vain yrittää etsiä sopivampaa.

 11. Ostin joku aika sitten ensimmäisen kesällä 09 Braun oral sähköhammasharjan, johon olen hyvin pettynyt.
  kahden harjaus kerran jälkeen sitä täutyy ladata.
  Toivoisi, että homma olisi ollu helpompaa ja siksi olen
  hyvin pettynyt Braunin tuotteeseen.
  liekö kysymyksessä joku yksilö.
  Ostokuittia en ole säilyttänyt, koska luotin merkkituotteeseen.
  Yleensä hankin vain merkkituotteita joiden tiedän kestävän.

  Ystävällisin terveisin
  Leea Välimäki
  Oksalantie 11
  34800 Virrat
  puh 0445652194

 12. Akuista.
  Akun voi vaihtaa tai vaihdattaa. Elikkä Oral-B saa purettua ja kasattua hallitusti, netistä löytyy youtube videoita. Itse ostin akun 6€. Tarvitaan kolvi, tinaa ja uskallusta. Merkitse akun + ja – muistiin ennenkö purat vanhan pois, niin tiedät kuinka päin uuden asennat tilalle. Työn voinee tehdä myös akkuihin ja paristoihin erikoistunut firma, ehkä? Akun ostin Tampereelta
  A-Paristopiste Oy.
  -Kimmo-

Kommenttien lisääminen on estetty.