touch_wood

Japanin johtava puhelinjätti NTT Docomo on esitellyt konseptipuhelimet, joiden valmistamiseen on käytetty ylijäämäpuuta. Laitteiden puuosat ovat kokoonpuristettua puuta, jota ei olla maalattu, joten puu säilyttää luonollisen ulkonäkönsä. Puhelinten käyttöliittymien kuvitus on luotu Mikiya Takimoton puuaiheisien valokuvien pohjalta.

Puhelimien kehityksessä on ollut mukana myös Sharp ja Olympus. Teknisiä yksityiskohtia vielä ei ole saatavilla, mutta lisää sopii odottaa muutaman viikon sisällä, koska laitteita esitellään lokakuun viides päivä alkavilla ITU Telecom World 2009 -messuilla Genevessä ja päivää myöhemmin käynnistyvillä Ceatec Japan 2009 -messuilla Makuhari Messe -keskuksessa Japanissa.

Täytyy sanoa, että tämä on mielenkiintoinen lähestymistapa ekologiseen kulutukseen. Puuta kasvaa metsässä koko ajan ja kun käytetään vielä muuten käyttökelvottomaksi jäävää puuta, saadaan luontoa rasittavista laitteista ympäristöystävällisempiä. Toivottavasti samalla periaatteella valmistettuja puhelimia saapuu lähitulevaisuudesssa myyntiin asti.  Onhan puu myös miellyttävän tuntuinen ja kaunis materiaali.

(DVICEN kautta)

Edellinen artikkeliNauravien nakkien ”level up”
Seuraava artikkeliMaitoa on kahta tyyppiä, A1 ja A2. Onko tässä syy Suomen sydäntauteihin ja diabetekseen?

5 KOMMENTIT

  1. Tuohon kuuluisi ehdottomasti lisätä mukaan tulitikku ja raapaisupinta jolloin voin extreme henkeen jatkaa viestitystä sivistyksen jo jäätyä peninkulmien päähän yksinkertaisesti vain käynnistämällä tämän puhelimeeni integroidun varalähettimen, luonnollisesti käyttämällä vaikkapa aluspaitaani ja palavaa puhelintani savumerkkien lähettämiseen. Uskoakseni puinen kuori osa ja puhelimen sisältämien muovisten komponenttien epätäydellisen palamisprosessin seurauksena on odotettavissa mustaa savua ja ainakin 5-minuutin savumerkkien lähettämiseen.

  2. ”turkissomisteetkin ovat kuulemma ylijäämää”

    Njaah, turkis ei taida kestää kulutusta niin hyvin kuin puu.

  3. hmmm…miellyttävän näköisiä ja varmasti tuntuisiakin. mutmut. tuota roinaa tähän maailmaan tuotetaan ihan liikaa jo. katsokaas Jimiltä ruutu.fi:stä Maa ilmasta.

Comments are closed.