1965 Dodge Deora Concept on kaunis 0

1965 Dodge Deora Concept on kaunis 2

1965 Dodge Deora Concept on konseptiauto 60-luvulta, kuten nimestä saattaakin jo arvata. Auto on restauroitu kymmenisen vuotta sitten ja se kaupataan Petersen Automotive Museumissa 29. syyskuuta. Legendaariset Hot Rod -veljekset Mike ja Larry Alexander pistivät pickupin kasaan alunperin ja se voitti 1967 Detroit Autoraman näyttelyssä järjestetyn kisan. Tämän jälkeen auto valittiin Hot Wheels -pikkuautosarjan yhdeksi originaaliksi, 16 joukkoon.

Design perustuu Dodge A100:n. Sivuovet on korvattu aukeavalla etuosalla, joka onkin yllättäen 1960 farmarifordin takaovi, käännettynä eteen tietenkin. Huutokaupassa arvellaan hinnan kohoavan 350000-550000 dollariin. Lisätietoa ja pitkät tarinat autosta löytyy lähteestämme. Kyllä tuolla katseet kääntäisi. Ja eipä olisi tullut ajatelleeksi, että Hot Wheels -sarja on perustunut oikeasti rakennettuihin konseptiautoihin. Hieno.

Lähde: www.autoblog.com (via www.gugazine.com)

Edellinen artikkeliKoe maailma eläimen näkökulmasta
Seuraava artikkeliSaudi-Arabiaan avattiin uusi suvaitsevaisempi yliopisto

12 KOMMENTIT

  1. no kaunis ja kaunis, ois paljo komeempi peli jos ratti olis lavan suuntaan

  2. Itse katselin samaan, olisi paljon hienompi jos ajosuunta olisi päinvastoin. Nokkakolareistakin selviytyisi paremmin hengissä 😀

  3. Jos kaikki ihmiset olis tommosia tirisijöitä niin kaikki autot näyttäisi tasan samanlaisilta.. Vaikka niinhän noi nykyautot näyttääkin, mutta silti..

    Eli mielestäni todella siisti konsepti, juuri sitä osaamista missä jenkit joskus olivat kuninkaita..

  4. Vaikka ite vanhoista autoista tykkäänki enemmän kuin uusista, niin tuo ei oikein omaa silmää hivelly. Onneksi jäi konseptiksi…tosin nykyään tuosta tehtäisiin tuotantoauto, vai miltä muulta nykyautot muka näyttää suurimmaksi osaksi 😉

  5. ”vai miltä muulta nykyautot muka näyttää suurimmaksi osaksi”

    Valitettavasti ei vähääkään tuolta

Kommenttien lisääminen on estetty.