Tälläinen hilavitkutin on itselläni ainakin ollut toivelistalla jo pitkään. Tosin vieläkään ei voida puhua ”täysin” langattomista stereo nappikuulokkeista, ainakaan teknisesti, sillä kuulokkeiden välissä kulkee johto. Itse laitteeseen kytkeydytään toki Bluetoothin kautta.

Wireless-Stereo-Headphones-HBH-IS800-1

Kuulokkeet toimivat matkapuhelimen kanssa handfreenä, sekä Advanced Audio Distribution Profilea (A2DP) -profiilia tukevien puhelimien kanssa stereo kuulokkeina musiikkia kuunnellessa. Tietokoneen kanssa kuulokkeita voidaan käyttää normaalin musiikin kuuntelun lisäksi kätevästi myös VoIP -puheluihin. Tietokone asentaa sekä BT että A2DP ajurit (Tietokoneelle pitää myöskin kertoa kumpaa tilaa halutaan käyttää).

Kuulokkeet saa helposti kytkettyä tietokoneeseen tai puhelimeen. Tosin ”pairing” pysyy aktiivisena vain yhden laitteen kanssa kerrallaan, eikä se ei säilytä muistissaan kuin yhden laitteen, johon se kulloinkin on yhteydessä. Onneksi yhdistäminen on todella yksinkertainen prosessi; käynnistettäessä pidetään sitä ainoaa nappulaa pohjassa niin kauan että oikeanpuoleisen kuulokkeen valoindikaattori alkaa vilkkua vuorotellen vihreää ja punaista. Kuulokkeet ovat tällöin ”pairing” tilassa ja täten myös muiden laitteiden löydettävissä.

Pienenä pettymyksenä joudun toteamaan heti aluksi että yksittäisen nappikuulokeen koko on yllättävän suuri ja luultavimmin tahtoo tippua korvasta helposti jos ei osaa tekniikkaa jolla työntää kuulokkeet riittävän syvälle korvaan. Lähinnä muotoilu lienee ongelma tässä asiassa, sillä yksittäisen kuulokkeen paino on vain 6 grammaa. Kokonaispainoa paketilla oli punnituksessa 14 grammaa (valmistajan ilmoitus 12g).

Hämmästyksenä jouduin toteamaan yllättävän hyvän äänen laadun. Toki alusta asti oli selvää ettei nappikuulokkeissa voi olla erityisen hyvä basson toisto, ainakaan ilman että kuuloke on erikseen sitä varten suunniteltu. Stereo tilassa ääni on kirkas, eikä kohise alkuunkaan kuten normaali Bluetooth handsfree.

Normaalissa handsfree käytössä nappikuulokkeet toimivat hyvin, äänen laadultaan aivan kuten mitkä tahansa matkapuhelin valmistajan handsfreet. Kuulokkeet tukevat myös Voice Activated Dialing (VAD) ominaisuutta, eli näppäintä (ainoaa) pohjassa pitämällä voice dialing aktivoituu. Myöskin vuorottelu kahden puhelun välillä onnistuu.

Laitteen ainoa näppäin on sijoitettu samaan pakettiin johdossa sijaitsevan mikrofonin kanssa. Tästä ohjataan laitteen käynnistys/sammutus, pairing -tilaan meno, puheluun vastaaminen, puhelun lopettaminen, ääniohjatun puhelun aloitus sekä kahden puhelun välinen vuorottelu.

Luvattu 4 tunnin soittoaika musiikilla (puheaika) riittänee normaaliin käyttöön ja onhan nappikuulokkeiden toistuvan pitkäjaksoisen käytön jopa todettu olevan kuulolle epäterveellistä. Valmiustilan kestoksi luvataan jopa 270 tuntia. Äänen voimakkuutta ei valitettavasti voi säätää kuulokkeista, mikä on selkeästi miinusta. Esimerkiksi iPhoneen liitettäessä, on äänen voimakkuuden oletustaso aivan liian kovalla että itse pystyisin kuuntelemaan sillä musiikkia (huom. Spotify -palvelussa tosin on mahdollisuus säätää Bluetoothin yli tapahtuvan toiston voimakkuutta), mutta SonyEricssonin ja Nokian kanssa laite toimii moitteettomasti myös tältä osin.

Kantama vaikuttaa täyttävän BT:lle asetetut speksit, sillä ainakin omassa kahden huoneen kodissani pystyin liikkumaan ilman pätkimistä.

Lenkkeilijälle tai aktiiviselle liikkujalle huonona puolena todettakoon että ilmavirrasta aiheutuu suhinaa joka häiritsee ainakin omasta mielestäni hieman liikaa.

Paketissa tulee mukana kätevä säilytys/kuljetus kotelo, kumitutteja kolmea eri kokoa, joilla kuulokkeet saa sovitettua omiin korviinsa sopiviksi. Lisäksi tulee laturi ja klipsi jolla kuulokkeet saa johdosta kiinnitettyä paidan kaulukseen.

Hintaa on MB netin hintavertailun mukaan noin 87-95 euroa, siitä onko se edullinen vai kallis voi jokainen vetää omat johtopäätökset.

Tarkemmat tekniset tiedot valmistajan sivuilta linkin takaa:

http://www.sonyericsson.com/cws/corporate/products/accessoryportfolio/specification/hbh-is800

Edellinen artikkeliPolje kalloa!
Seuraava artikkeliParanevatko 3D-elokuvat Guccin laseilla?