vuzix-wrap-310_videosilmikko

Yksi tieteiselokuvien sankareiden suosikkivarusteista on jo vuosia ollut erilaiset videosilmikot. Tähän mennessä kyseinen teknologia ei kuitenkaan vielä ole oikein onnistunut lyömään lävitse reaalimaailman kuluttajamarkkinoilla, vaikka jos jonkinlaista yrittäjää on liikkeellä jo ollutkin. Pahimmat syyt menestyksen heikkoudelle ovat luonnollisesti tähän asti olleet kallis hinta, ja se, että kaupan olleet kapineet ovat olleet suoraan sanottuna melkoisen rumia.

Sotilaskäyttöön suunnitellusta videonäyttöteknologiasta viime vuosina kuluttajamarkkinoille kurottanut Vuzix on juuri esitellyt uutuusvideosilmikkomallinsa, joka saattaa kuin saattaakin onnistua taklaamaan sekä hinta- että ulkonäköongelmat yhdellä kertaa. Kuvassa komeileva Vuzix Wrap 280 videosilmikko on nimittäin laajakuvanäytöllä varustettu videosilmikko, jonka suurin ulkoinen uudistus on ehdottomasti tämän mukiinmenevä ulkonäkö – silmikko ei nimittäin näytä paljoakaan tavallisia urheiluaurinkolaseja pahemmalta. Hintatasoltaan noin 200 euron tietymille asettuva silmikko tukee myös suoraan useita eri videolähteitä, kuten Nokian matkapuhelimia, iPodia ja iPhonea, sekä mitä tahansa komposiittivideolähdöllä varustettua ohjelmalähdettä. Lisäadapterin avulla kuvaa saadaan silmikkoon myös komponenttivideo- tai VGA-lähteestä.

vuzix-wrap-310-big_2

Loppuvuodesta myyntiin saapuvan videosilmikon virtalähteenä toimivat kaksi AA-paristoa, joiden voimalla katseluaikaa riittää noin kuudeksi tunniksi. Laitteen näytön resoluutio on 384 x 240 pikseliä ja kuvan koko vastaa silmikon läpi katsottuna noin 51-tuuman televisiota. Hienona lisäjujuna silmikosta mainittakoon, että tämä tukee myöskin suoraan kolmiulotteista videomateriaalia, sillä näyttö perustuu kahteen erilliseen, toisistaan riippumattomaan lcd-paneliin. Erillisten panelien ansiosta katsojan molemmille silmille voidaan siis näyttää kahta eri videokuvaa samaan aikaan.

Vuzix videosilmikoita tuo Suomessa maahan Origodesign Oy. Vuzix  Videosilmikot ovat suomessa myynnissä Superkauppa.fi -verkkokaupassa.

Lähde: vuzix.co.uk

Mainos: Finink mustekasetit nopeasti ja kätevästi netistä, säästä jopa 65%!

Edellinen artikkeliGeeninsiirrolla voidaan korjata värinäkö – ainakin apinalla
Seuraava artikkeliEi taivaaseen, eikä hautaan vaan lyijykynälaatikkoon

14 KOMMENTIT

 1. Mmm tämähän vaikuttaa mielenkiintoiselta.. 😉 ps. Julkaisujahan tulee kuin liukuhihnalta.. Keep it going m8s!

 2. Tollasenhan voiss vaikka ostaa. Tietokoneella tai konsolilla pelaamiseen sais lisätunnetta. Kun Suomeen tulee, vois käydä tollaisen ostamassa 😛

 3. Vieläkö sais kunnon resoluutiolla, niin vois ostaakin.
  55 tuuman televisio 428 x 240 resoluutiolla ei kuulosta kovin houkuttelevalta. 😀

 4. Joo resoluutio on sen verran heikko vielä että ei taida leluksikaan jaksaa ostaa. Mutta hyvä että tekniikka silti kehittyy ja halpenee.

 5. Joo.Mitähän katseluetäisyyttä vastaa toi 55 tuumaa.Jos on vaikka 5 metriä,niin en suosittele.Kuva ei hyppää verkkokalvolle,vaan tarvii kiikarit, että näkee valoa tunnelin päässä.

 6. 3metristä kahtomista vastaa valmistajan sivujen mukaan. Näkyyhän noilla olevan parempi wrap920 mallikin joka vastaa 67″ näyttöä 3metrin päästä ja resoluutio 640×480. Tosin eipä tuokaan resoluutio päätä huimaa 67tuumasena.

  Aika mielenkiintosia muitakin tuotteita noilla näköjään.

 7. Pitäis kyllä joskus testata tuontapaisia laseja nenällä. Harmi vaan, jos resoluutiot ovat yhtä pahat miltä kuulostaakin.

 8. Wuzix oli aiemmin Icuiti eyewear, tosin tuotteen ulkonäköä on onnistuttu parantamaan siitä mitä Icuitin silmikkonäytöt olivat.

 9. tämmöisiä laseja testasin joskus teinivuosina pleikkarin yhteydessä.

  Paljon videopelejä pelanneena oli uskomattoman vaikeaa esimerkiksi skeittipeliä pelata. Normaalisti kun painat vasemmalle, ukko liikkuu vasemmalle, nyt yritit vaan vääntää itseäsi kääntymään vasemmalle eikä käsikontrollit pelittänyt ollenkaan.

  Jotenkin se vetää aivot solmuun 😀

 10. Ostin tässä Wrap 920. Kontrasti ja valoisuus OK, kuva harvinaisen hyvä 3D laseiksi. Lasit eivät ole oikeasti see-through, vaikka sitä sivuilla mainostettiin. Fiilis on about sama kuin tuijottelisi 17″ monitoria about metrin päästä. Itse olin hieman pettynyt, etenkin kun ~2h käytön jälkeen jokin hajosi. Nyt kuva on kohinan ja vääristymien peitossa. Epäilen että kuumeneminen tappoi jotain video-synchiin liittyvää, mutta pitänee availla ja katsoa mitä ovat syöneet niin tietää paremmin. Lasien muotoilu on hieman epämukava ja ne eivät ollenkaan näytä ”normaaleilta” aurinkolaseilta kun ovat päässä. Laseja joutuu pitämään ylempänä ja kauempana kuin normaaleja aurinkolaseja, ja tämä näyttää ulospäin kummalliselta. Voisi sanoa että itse en näyttäisi naamaani ulkona nämä päässä.

Kommenttien lisääminen on estetty.