vuzix-wrap-310_videosilmikko

Yksi tieteiselokuvien sankareiden suosikkivarusteista on jo vuosia ollut erilaiset videosilmikot. Tähän mennessä kyseinen teknologia ei kuitenkaan vielä ole oikein onnistunut lyömään lävitse reaalimaailman kuluttajamarkkinoilla, vaikka jos jonkinlaista yrittäjää on liikkeellä jo ollutkin. Pahimmat syyt menestyksen heikkoudelle ovat luonnollisesti tähän asti olleet kallis hinta, ja se, että kaupan olleet kapineet ovat olleet suoraan sanottuna melkoisen rumia.

Sotilaskäyttöön suunnitellusta videonäyttöteknologiasta viime vuosina kuluttajamarkkinoille kurottanut Vuzix on juuri esitellyt uutuusvideosilmikkomallinsa, joka saattaa kuin saattaakin onnistua taklaamaan sekä hinta- että ulkonäköongelmat yhdellä kertaa. Kuvassa komeileva Vuzix Wrap 280 videosilmikko on nimittäin laajakuvanäytöllä varustettu videosilmikko, jonka suurin ulkoinen uudistus on ehdottomasti tämän mukiinmenevä ulkonäkö – silmikko ei nimittäin näytä paljoakaan tavallisia urheiluaurinkolaseja pahemmalta. Hintatasoltaan noin 200 euron tietymille asettuva silmikko tukee myös suoraan useita eri videolähteitä, kuten Nokian matkapuhelimia, iPodia ja iPhonea, sekä mitä tahansa komposiittivideolähdöllä varustettua ohjelmalähdettä. Lisäadapterin avulla kuvaa saadaan silmikkoon myös komponenttivideo- tai VGA-lähteestä.

vuzix-wrap-310-big_2

Loppuvuodesta myyntiin saapuvan videosilmikon virtalähteenä toimivat kaksi AA-paristoa, joiden voimalla katseluaikaa riittää noin kuudeksi tunniksi. Laitteen näytön resoluutio on 384 x 240 pikseliä ja kuvan koko vastaa silmikon läpi katsottuna noin 51-tuuman televisiota. Hienona lisäjujuna silmikosta mainittakoon, että tämä tukee myöskin suoraan kolmiulotteista videomateriaalia, sillä näyttö perustuu kahteen erilliseen, toisistaan riippumattomaan lcd-paneliin. Erillisten panelien ansiosta katsojan molemmille silmille voidaan siis näyttää kahta eri videokuvaa samaan aikaan.

Vuzix videosilmikoita tuo Suomessa maahan Origodesign Oy. Vuzix  Videosilmikot ovat suomessa myynnissä Superkauppa.fi -verkkokaupassa.

Lähde: vuzix.co.uk

Mainos: Finink mustekasetit nopeasti ja kätevästi netistä, säästä jopa 65%!

Edellinen artikkeliGeeninsiirrolla voidaan korjata värinäkö – ainakin apinalla
Seuraava artikkeliEi taivaaseen, eikä hautaan vaan lyijykynälaatikkoon