battery_wizardLuultavasti jokainen yhdenkin härvelin omistaja on törmännyt vaikeaan valintaan patterien ja akkujen välillä. Pidempiaikaiset akut maksavat enemmän, mutta jokainen mainos lupaa niiden maksavan itsensä takaisin jo muutaman latauskerran jälkeen. Entäpä jos pystyisit ”lataamaan” vanhat käytetyt halpaparistosi uudelleen? Ilman kalliita akkuja, ilman sen suurempia räjähdyksiä (Todennäköisesti ilman ainuttakaan). Tätä lupailee Battery Wizard. Normaalien akkujen lisäksi tämä velho väittää pystyvänsä pidentämään Alkali, Ni-Cad ja Ni-Mh -paristojen käyttöikää jopa kymmenen kertaa lähes tyhjästä (Ei kuulemma saa päästää ihan tyhjäksi). Itseasiassa laite ei lataa paristoja vaan ikään kuin kunnostaa niitä ja saa kaikki patterien kemikaalit käytettäviksi.  Vaikkakaan ihan uusien paristojen tasoon ei enää päästä, syntynee selvää säästöä jos ”halppispattereita” voi käyttää akkujen tapaan edes vähänkin aikaa. 40$ Gizoo UK:sta, palautunee omaan taskuun ajan mittaan, ken koittaa, ken tietää. Ostamaan/lisää tietoa: Gizoo UK

Edellinen artikkeliVietä työpäivä matkalaukussa
Seuraava artikkeliViikkokysely: Paljonko rahaa laittaisit hilavitkuttimiin kuussa, jos rahaa riittäisi?

12 KOMMENTIT

 1. Vähän sivussa aiheesta, mutta kysyisin kummat ovat egolegisempia, alkali vai Ni-Mh patterit? Pari päivää sitten tein sellaisen havainnon, että Ni-Mh patterit saa heitää sekajätteisiin mutta alkali patterit pitää viedä patterikeräykseen tai ongelmajätteeseen.

 2. Hmm… muistan kun ”lapsuudenkodissani” oli tuollainen laite jolla sai ladata ihan alkaliparistoja yms, itse asiassa kaikenlaisia paristoja. Siitä on ainakin 10 vuotta, ellei 15.

  Musta sukkulanmuotoinen kannellinen laite johon meni 4 paristoa ja siinä luki jotain ”microprocessor controlled” tms, ja näytössä näkyi palkkeina pariston tila yms… Kun paristo oli käytetty ”liian loppuun” tai muuten vain tarpeeksi monesti ladattu, laite ei enää hyväksynyt sellasta…

  Ja kaikenlisäksi: Se toimi! latasi kaikenlaiset patterit, vaikka ei niistä ihan uuden veroisia kuitenkaan tullut. Mutta säästi silti.

 3. Tämähän ei ole mikään uutuustuote, vaan markkinoilla oli jo n.15vuotta sitten vastaava, muistaakseni saitek eco charger joka myös latasi alkaliparistot. Löytyhän siitäkin jotain infoa http://www.t4cd.org/Resources/ICT_Resources/Technologies/Pages/ICTTechnology_173.aspx

  ”Pari päivää sitten tein sellaisen havainnon, että Ni-Mh patterit saa heitää sekajätteisiin mutta alkali patterit pitää viedä patterikeräykseen tai ongelmajätteeseen.”

  Kyllä tämä on juuri päinvastoin. Alkalit rokeen ja nimhit keräykseen. Samaten kun pienet lithiumnapit keräykseen. Jos on epätietoinen, kannattaa heittää kaikki keräykseen.

 4. Meilläkin tuollainen oli ja itseasiassa on edelleen, toimintakuntoisena. Aikansa tuote joka ei silloin saanut kunnolla tuulta purjeisiinsa. Ehkäpä uudet yrittäjät nyt tämän ekologisuuden uuden nousun aikana saavat noita enemmän kaupaksi.

 5. Osaako joku nyt kertoa miten tuo sitten käytännössä toimii?
  Näin veikkauksella kuulostaisi siltä, että ihan vaan pienellä virralla ladataan niitä paristoja vaikka niitä nimenomaan ei saisi ladata uudelleen ylikuumenemisen ja muiden takia. Noh, lataantuuhan ne mutta palaako asunto joskus?

 6. Studion nurkassa nököttää vieläkin runsas 10 v. vanha Saitek. Filmiaikana kovasti tuli latailtua pattereita. Laite analysoi patterin ennenkö rupes lataamaan ja ilmoitti jos ei onnistu.

  Kun siirryin digiin ja sormiakutkin paranivat, niin saitekki jäi käyttämättä. Vehjes on ihan samalla paikalla nurkassa kuin vuosikaudet on ollut.

 7. Laadukkaat ni-mh kennot on paljon virtaa kuluttavissa laitteissa paremmat kuin alkaliparistot. Laadukkailla tarkoitan esim. sanyo eneloop ja panasonic infinium kennoja.

  Pääsääntönä voidaan sanoa, että jos akussa lukee ”made in japan” se on laadukas. Jos akussa lukee esim. 2800mAh kannattaa siihen suhtautua pienellä varauksella.

  Harvoin akut lunastavat lupauksiansa kapasiteeteistansa, ja yleensä pienempikapasiteettiset kennot on parempia. Monesti 2000mAh kennot pääsevät vähintään lupaamaansa, mutta yleenspä jopa pikkasen ylikin.

  Pahimmillaan olen testannut 2800mAh kennoja jotka pääsivät nipin napin 2000mAh tulokseen, eikä käyrä ollut kovinkaan lohdullista katsottavaa.

 8. Meikäläisellä tuommoinen saitek edelleen käytössä ja työpaikalla isompi laite. Hyvin toimii niin paristot kuin laturitkin.

 9. Meillä on vielä käytössä n.20 vuotta vanha paristolaturi. Käy kaikenkokoiset sormiparistot + 9voltin paristo.

Kommenttien lisääminen on estetty.