handle_light3

handle_light1

handle_light21

Yanko Designin esittelemä Dohyun Ryun, Junghyun Joon, Kyungyoung Leen & Taehong Parkin suunnittelema juna- ja metrovaunuihin tarkoitettu turvahilavitkutin ”Emergency Handle Light” erottuu edukseen sillä, että kerrankin kyseessä on keksintö jolla olisi jopa oikeaakin käyttöä.

Ihmisethän tuppaavat tunnetusti panikoimaan ahtaissa tiloissa, kuten junavaunuissa mikäli valot sammuvat yhtäkkiä, jonka takia näihinkin on kehitelty ties mitä hätävaloja.

Emergency Handle Light vie hätävalokonseptin askeleen pidemmälle, siinä junista tutut roikkuvat kiinnipitokahvat on korvattu malleilla joihin on upottetu taskulamppu.

Hätätilanteen sattuessa kahvoihin upotetut valot syttyvät automaattisesti luoden vähän turvallisemman fiiliksen matkustajille ja nämä voivat napata kahvan mukaan, esimerkiksi tunnelista poistumaan jouduttaessa.  Ainut mikä tuotteen kanssa mietityttääkin on se, että jos nuo jossain päin maailmaa päätyvät käyttöön, kuinka kauan kestää ennenkuin joku keräilee niitä läjän parempaan talteen.

Lähde: Yanko Design

Edellinen artikkeliGloPos’ – tarkkaa paikannusta ilman GPS-laitteita, puhelinmastoja tai lisäosia.
Seuraava artikkeliNokia N900 Maemo -kännykän esittelyvideo

4 KOMMENTIT

  1. Eiköhän nuo lamput aktivoidut vasta sitten kun syttyy jokin katkos/onnettomuus.

  2. Voisi olla että hädän hetkellä vandalismin takia hätävaloista monikaan ei olisi käyttökunnossa, eiköhän parempi idea olisi käyttää metrovaunujen ikkunoissa samanlaista itsestään hohtavaa kemikaalia mitä käytetään kertakäyttöisissä valaisevissa sauvoissa. Onnettomuuden tapahtuessa vaurioituneen vaunun ikkunat kovan iskun saadessaan alkaisivat tuottaa valoa kemiallisen reaktion käynnistyttyä.
    Sitäpaitsi nuo kahvat ovat niin korkealla että lapset jotka muutenkin pelkäävät eniten pimeää eivät edes ylettyisi noihin kahvoihin.

  3. Noissa pitäis olla negatiivinen sähkölukitus. Toisinsanoen ne saisi irroitettua vasta kun vaunusta katkeaa sähköt.
    Ei lähtisi kenenkään pitkäkyntisen mukaan turhanpäiten.

  4. Kiinnostava kuvasarja, kuvissa ottavat lämput ja lähtevät sitten seikkailemaan metrotunneliin, korjatkaa jos olen väärässä, mutta olen itse siinä luulossa että niin ei missään nimessa saa tehdä.
    Nimittäin että ei eksy tai jää toisen metron yliajamaksi, tai koko lössi saa mukavaa sätkyä kolmannesta raiteesta.

Kommenttien lisääminen on estetty.