handle_light3

handle_light1

handle_light21

Yanko Designin esittelemä Dohyun Ryun, Junghyun Joon, Kyungyoung Leen & Taehong Parkin suunnittelema juna- ja metrovaunuihin tarkoitettu turvahilavitkutin ”Emergency Handle Light” erottuu edukseen sillä, että kerrankin kyseessä on keksintö jolla olisi jopa oikeaakin käyttöä.

Ihmisethän tuppaavat tunnetusti panikoimaan ahtaissa tiloissa, kuten junavaunuissa mikäli valot sammuvat yhtäkkiä, jonka takia näihinkin on kehitelty ties mitä hätävaloja.

Emergency Handle Light vie hätävalokonseptin askeleen pidemmälle, siinä junista tutut roikkuvat kiinnipitokahvat on korvattu malleilla joihin on upottetu taskulamppu.

Hätätilanteen sattuessa kahvoihin upotetut valot syttyvät automaattisesti luoden vähän turvallisemman fiiliksen matkustajille ja nämä voivat napata kahvan mukaan, esimerkiksi tunnelista poistumaan jouduttaessa.  Ainut mikä tuotteen kanssa mietityttääkin on se, että jos nuo jossain päin maailmaa päätyvät käyttöön, kuinka kauan kestää ennenkuin joku keräilee niitä läjän parempaan talteen.

Lähde: Yanko Design

Edellinen artikkeliGloPos’ – tarkkaa paikannusta ilman GPS-laitteita, puhelinmastoja tai lisäosia.
Seuraava artikkeliNokia N900 Maemo -kännykän esittelyvideo