Rakentelija nimeltään Jere Leinonen päätti rakentaa itselleen kylän nopeimman ruohonleikkurin, Tässä rakentelijan itsensä kuvaus projektista:

”Eli tämä täysin päätön idea lähti siitä kun kaverini ”viritti” ruohonleikkuriaan, ja väittisen kulkevan kovaakin. Noh, eihän se normaalia kovempaa juurikaan ollut se vauhti, ja lyötiinkin veto että minä saan tehtyä kovempikulkuisen vempeleen, ruohonleikkurista.

Noh, nettiin, josta löytyiskin paljon videoita vastaavista ruohonleikkureista, joita on ”vähän” viritetty, ameriikkalaisten tyyliin. Noh, tästä vain enemmän innostuneena päätin ryhtyä toteuttamaan projektia!

Ensin piti toki löytää ruohonleikkuri, ja sehän löytyikin kylältä, kaveriltani, ja ilmaiseksihan sen sai hakea.

Nooh, sitten turhat roippeet leikkurista pois, kun niitä ei tarvita.

Kun kaikki osat oli irroiteltu ja leikkuria muutenkin valmisteltu tätä tarkoitusta varten, oli aika etsiä moottori. Sen kummempia katselematta ostin suzuki RG:n kevytmoottoripyörän, osina tosin huimaan hintaan 75€ Mukana tuli kuin tulikin ainakin puoli koko pyörää, ja aikalailla kaikki osat mitä tarvittiinkin niin löytyi tästä osakasasta.

Ja tässäpä se olennaisin osa.

Moottori vain nostettuna tulevalle paikalleen.

Sitten rakenneltiinkin moottorille kiinnikkeet, joista en kyllä kuvaa kehtaa laittaa =D Kun kiinnikkeistä oli tullut mieluiset (tai no toimivat), moottori laitettiin siis kiinni näihin kiinnikkeisiin, jotka siis tultaisiin hitsaamaan paikalleen, kokonaisena pakettina siis. Kuitenkaan moottoria en vielä kiinnittänyt, koska oli aika tehdä taka-akseli tähän viritykseen, kun lukkoperähän se oli saatava, ei sille muuten revittelemään pystyisi. Naapurin hallilta 25mm akselia metrin pätkä,laakeripukit kaupasta ja sitten sorvailtiin rattaalle sopiva holkki.

Taka-akselille sopivat kiinnitykset, ja laakeripukit paikoilleen.

Sitten koko paska ylösalaisin, tai siis takaisin oikeinpäin, ja pakoputkea, ketjuja, sekä itse moottoria paikalleen. Pakoputken tieltä piti raivata aikas paljon kaikenlaista tavaraa, mutta hienostihhan se siihen istuu loppujenlopuksi, pienen jatkopalan kanssa ainakin.

Sitten hitsailtiinkin jo moottori paikalleen, koska sehän vaikutti jo varsin toimivalta systeemiltä.

Kuvaa vedosta.

Sitten alkoikin jo tämän härpäkkeen sähköjen pohdiskelu, kun nehän ei mennytkään ihan niin helposti kuin olisi voinut luulla. Samalla kun sähköt tähän lisäili, niin tulihan sitä sitten samalla laitettua mitteristo, sekä virtalukko. Tässävaiheessa toteutettii myös kaasupoljin, oikealle jalalle.

Sitten tehtiin kytkin, sekä vaihteet, vaihteet tulivat oikealle kädelle, kuin autossakin.

Valitettevasti tuo kytkin ei toiminut, joten siihen tehtiin sitten uusi, erilainen.

Loppuun vielä pari ajovideota, kaippa niistä selvän saa

Edellinen artikkeliSpotify pääsee iPhonen sovelluskauppaan!
Seuraava artikkeliTuhlaa-säästä-säästö-tuhlaus-possu