Rakentelija nimeltään Jere Leinonen päätti rakentaa itselleen kylän nopeimman ruohonleikkurin, Tässä rakentelijan itsensä kuvaus projektista:

”Eli tämä täysin päätön idea lähti siitä kun kaverini ”viritti” ruohonleikkuriaan, ja väittisen kulkevan kovaakin. Noh, eihän se normaalia kovempaa juurikaan ollut se vauhti, ja lyötiinkin veto että minä saan tehtyä kovempikulkuisen vempeleen, ruohonleikkurista.

Noh, nettiin, josta löytyiskin paljon videoita vastaavista ruohonleikkureista, joita on ”vähän” viritetty, ameriikkalaisten tyyliin. Noh, tästä vain enemmän innostuneena päätin ryhtyä toteuttamaan projektia!

Ensin piti toki löytää ruohonleikkuri, ja sehän löytyikin kylältä, kaveriltani, ja ilmaiseksihan sen sai hakea.

24042009465

Nooh, sitten turhat roippeet leikkurista pois, kun niitä ei tarvita.

24042009472

Kun kaikki osat oli irroiteltu ja leikkuria muutenkin valmisteltu tätä tarkoitusta varten, oli aika etsiä moottori. Sen kummempia katselematta ostin suzuki RG:n kevytmoottoripyörän, osina tosin huimaan hintaan 75€ Mukana tuli kuin tulikin ainakin puoli koko pyörää, ja aikalailla kaikki osat mitä tarvittiinkin niin löytyi tästä osakasasta.

Ja tässäpä se olennaisin osa.

24052009580

Moottori vain nostettuna tulevalle paikalleen.

23052009578

Sitten rakenneltiinkin moottorille kiinnikkeet, joista en kyllä kuvaa kehtaa laittaa =D Kun kiinnikkeistä oli tullut mieluiset (tai no toimivat), moottori laitettiin siis kiinni näihin kiinnikkeisiin, jotka siis tultaisiin hitsaamaan paikalleen, kokonaisena pakettina siis. Kuitenkaan moottoria en vielä kiinnittänyt, koska oli aika tehdä taka-akseli tähän viritykseen, kun lukkoperähän se oli saatava, ei sille muuten revittelemään pystyisi. Naapurin hallilta 25mm akselia metrin pätkä,laakeripukit kaupasta ja sitten sorvailtiin rattaalle sopiva holkki.

30042009529

Taka-akselille sopivat kiinnitykset, ja laakeripukit paikoilleen.

23052009578

Sitten koko paska ylösalaisin, tai siis takaisin oikeinpäin, ja pakoputkea, ketjuja, sekä itse moottoria paikalleen. Pakoputken tieltä piti raivata aikas paljon kaikenlaista tavaraa, mutta hienostihhan se siihen istuu loppujenlopuksi, pienen jatkopalan kanssa ainakin.

24052009580

Sitten hitsailtiinkin jo moottori paikalleen, koska sehän vaikutti jo varsin toimivalta systeemiltä.

24052009581

Kuvaa vedosta.

24052009584

Sitten alkoikin jo tämän härpäkkeen sähköjen pohdiskelu, kun nehän ei mennytkään ihan niin helposti kuin olisi voinut luulla. Samalla kun sähköt tähän lisäili, niin tulihan sitä sitten samalla laitettua mitteristo, sekä virtalukko. Tässävaiheessa toteutettii myös kaasupoljin, oikealle jalalle.

26052009602

Sitten tehtiin kytkin, sekä vaihteet, vaihteet tulivat oikealle kädelle, kuin autossakin.

wm_normal_12082009998

Valitettevasti tuo kytkin ei toiminut, joten siihen tehtiin sitten uusi, erilainen.

wm_normal_11082009997

Loppuun vielä pari ajovideota, kaippa niistä selvän saa.

Edellinen artikkeliSpotify pääsee iPhonen sovelluskauppaan!
Seuraava artikkeliTuhlaa-säästä-säästö-tuhlaus-possu