nintendo_dsi_01

Aikaisemmin kesällä suoritimme testiin saamallemme Nintendo DSi -pelikonsolille laatikosta poiston. Samalla kyselimme lukijoiltamme, mitä he haluaisivat kyseisestä pelikonsolista erityisesti tietää tämän varsinaisessa testissä. Näin kesän päättymisen kynnyksellä konsoli on nyt saatu läpikotaisin testattua ja tulokset ovat sitä myöten selvillä!

Nintendo DSi on pahimmasta kilpailijastaan, eli PSP -konsolista poiketen selvästi perheen pienimmille suunnattu. Tämä ei kuitenkaan tarkoita, etteikö laite olisi tyylikäs ja toteutukseltaan viimeistelty. Paketista löytyy siististi pakattu, tyylikkään minimalistinen laite, jota kelpaa hypistellä.

dsi_back

Nintendon DS -pelikonsolin aikaisemmista versioista poiketen konsolin uusi versio ei enää pidä sisällään Game Boy Advance -korttipaikkaa, jonka tilalle on saatu SD-muistikorttipaikka laitteen kameralla otettujen kuvien sekä musiikkitiedostojen tallentamiseen. Nintendo selvästi myös satsaa DSi:n sovelluskauppaan, josta pienimuotoisia pelejä on helppo ladata suoraan konsolin muistiin.

dsi_cover

Vaikka DSi ei enää ole taaksepäin yhteensopiva vanhempien Game Boy pelien kanssa, niin on tässä runsaasti kokonaan uusia ominaisuuksia. Näkyvimmät uutuudet ovat tämän kaksi kameraa – toinen pelaajaa päin osoittava ja toinen, 2 megapikselin kamera ympäristön kuvaamiseen. Kameroiden lisäksi uusi pelikonsoli on siis saanut paikan myös SD-muistikorteille, sekä musiikkisoittimen.

dsi_bottom

Kun laite on suljettuna, niin tästä ei pahemmin ulkonemia löydy. Myös kosketusnäytön käyttöön tarkoitettu stylus kätkeytyy tyylikkäästi konsolin kuorien alle piiloon, kun sitä ei tarvita.

Laitteen ominaisuudet, sekä lukijoidemme tästä esittämät kysymykset käymme vielä perusteellisemmin lävitse oheisessa kaksiosaisessa videotestissä.

Videotestin osa1:

Videotestin osa2:

Yhteenvetona laite on tukevan hauska kapine. Käyttöliittymän ominaisuudet ja animaation on toteutettu Nintendolta tuttuun tyyliin viimeistellysti ja huumoria säästelemättä. Sirosta ulkonäöstään huolimatta laite on myös erittäin kestävän oloinen, eikä kuoret pahemmin natise.

Tämän laitteen plussia ja miinuksia ovat:

+viimeistelty ja tukeva olemus
+runsaasti uusia ominaisuuksia DS-konsolin vanhaan versioon verrattuna

-Ei enää Game Boy Advance -korttipaikkaa
-Ainoastaan englanninkielinen käyttöjärjestelmä
-Musiikkisoitin ei tue MP3-musiikkia

Kokonaisuudelle annamme arvosanaksi 4 / 5

Edellinen artikkeliDemocraTea, RoyalTea sekä StripTea ilahduttavat iltapäiväteellä
Seuraava artikkeliYummy Dough on syötävää muovailuvahaa tai sen tapaista