nintendo_dsi_01

Aikaisemmin kesällä suoritimme testiin saamallemme Nintendo DSi -pelikonsolille laatikosta poiston. Samalla kyselimme lukijoiltamme, mitä he haluaisivat kyseisestä pelikonsolista erityisesti tietää tämän varsinaisessa testissä. Näin kesän päättymisen kynnyksellä konsoli on nyt saatu läpikotaisin testattua ja tulokset ovat sitä myöten selvillä!

Nintendo DSi on pahimmasta kilpailijastaan, eli PSP -konsolista poiketen selvästi perheen pienimmille suunnattu. Tämä ei kuitenkaan tarkoita, etteikö laite olisi tyylikäs ja toteutukseltaan viimeistelty. Paketista löytyy siististi pakattu, tyylikkään minimalistinen laite, jota kelpaa hypistellä.

dsi_back

Nintendon DS -pelikonsolin aikaisemmista versioista poiketen konsolin uusi versio ei enää pidä sisällään Game Boy Advance -korttipaikkaa, jonka tilalle on saatu SD-muistikorttipaikka laitteen kameralla otettujen kuvien sekä musiikkitiedostojen tallentamiseen. Nintendo selvästi myös satsaa DSi:n sovelluskauppaan, josta pienimuotoisia pelejä on helppo ladata suoraan konsolin muistiin.

dsi_cover

Vaikka DSi ei enää ole taaksepäin yhteensopiva vanhempien Game Boy pelien kanssa, niin on tässä runsaasti kokonaan uusia ominaisuuksia. Näkyvimmät uutuudet ovat tämän kaksi kameraa – toinen pelaajaa päin osoittava ja toinen, 2 megapikselin kamera ympäristön kuvaamiseen. Kameroiden lisäksi uusi pelikonsoli on siis saanut paikan myös SD-muistikorteille, sekä musiikkisoittimen.

dsi_bottom

Kun laite on suljettuna, niin tästä ei pahemmin ulkonemia löydy. Myös kosketusnäytön käyttöön tarkoitettu stylus kätkeytyy tyylikkäästi konsolin kuorien alle piiloon, kun sitä ei tarvita.

Laitteen ominaisuudet, sekä lukijoidemme tästä esittämät kysymykset käymme vielä perusteellisemmin lävitse oheisessa kaksiosaisessa videotestissä.

Videotestin osa1:

Videotestin osa2:

Yhteenvetona laite on tukevan hauska kapine. Käyttöliittymän ominaisuudet ja animaation on toteutettu Nintendolta tuttuun tyyliin viimeistellysti ja huumoria säästelemättä. Sirosta ulkonäöstään huolimatta laite on myös erittäin kestävän oloinen, eikä kuoret pahemmin natise.

Tämän laitteen plussia ja miinuksia ovat:

+viimeistelty ja tukeva olemus
+runsaasti uusia ominaisuuksia DS-konsolin vanhaan versioon verrattuna

-Ei enää Game Boy Advance -korttipaikkaa
-Ainoastaan englanninkielinen käyttöjärjestelmä
-Musiikkisoitin ei tue MP3-musiikkia

Kokonaisuudelle annamme arvosanaksi 4 / 5

Edellinen artikkeliDemocraTea, RoyalTea sekä StripTea ilahduttavat iltapäiväteellä
Seuraava artikkeliYummy Dough on syötävää muovailuvahaa tai sen tapaista

14 KOMMENTIT

 1. ’Nintendo DSi on pahimmasta kilpailijastaan, eli PSP -konsolista poiketen selvästi perheen pienimmille suunnattu.’

  Ja ehkä hieman ’tyttömäinen’.

 2. suvaitsen olla eri mieltä. vaalea väri ei tee vielä tyttömäistä – muodot ovat kuitenkin kulmikkaat ja tuosta ei mitään tyttömäisiä kuviointeja ainakaan mun silmääni osu. päin vastoin; muotoilu edustaa pelkistetyn maskuliinista laatikko-suuntausta.

 3. Miten on, saako tuohon akun vaihdettua ”kotikonstein”? Onko vaihtoakkuja ylipäätänsä saatavilla?

 4. Saapihan näitä mustana ja sinisenäkin (mustan omistaja)

  Hieno laite täytyy sanoa, pitkillä auto/bussi matkoilla ihan näppärä ja iltasella ennen nukkumaan menoa parit super maariot :p
  Pelien hinnat ei huimaa päätä kun ostaa flash kortin, ja saa samalla ihan mukavia ”Homebrew” ohjelmistoja (mese, skype…)

  Akku löytyy pohjasta 2 ruuvin takaa, helppo vaihtaa.

  … molemmat kamerat ovat 0.3 megapikseliä (640×480)

 5. Semmosta vaan kyselisin, että kannattaako teidän mielestä hankkia tämä jos on jo DS lite? Ominaisuuksien kannalta vaan meinasin…

 6. ”Semmosta vaan kyselisin, että kannattaako teidän mielestä hankkia tämä jos on jo DS lite? Ominaisuuksien kannalta vaan meinasin…”

  Ei, kamera on pienen resoluutionsa takia aika turha, samoin muut erikoisjutut, muutaman minuutin niillä jaksoi leikkiä aluksi mutta enää en ole aikoihin edes vilkaissut niihin. Samat pelit pyörii molemmissa. nettiselaimen saa käsittääkseni liteenkin, joka on silti aika turha (lähinnä sohvalta kattonu netistä mitä telkkarista tulee)

  Jos saat litesi myytyä kohtuulliseen hintaan niin silloin suosittelen, muuten en.

 7. Musta ei kannata ostaa nindendo DSi:tä koska siinä ei oo gameboy peleille korttipaikkaa ja suurin osa musiikista ei tue mp3:mosta, joten se musa puolikin on aika turha, ja sillä kameralla ei voi tehä muuta ku hauskoja kuvia, mut sekin on silti ihan huono. itse kannatan ostaa nindedo DS:ssää. ja jos on jo tietokone nii ei tarvi muuta ku ostaa web camera nii siinä o jo se kamera tietokoneellee.

 8. Ite tykkaan kyl dsi… Talla hetkellakin kirjotan tata viestii sil =)

 9. Taidan pitää kameran laukussa (ja kännykässä) ja pitäytyä DSLitessä ihan tyytyväisenä. Sitäpaitsi GBA-pelitkin ovat oikein kivoja 🙂

 10. ”miten mese ladataan dsi:lle”

  Sitä ei ladata, vaan sun pitää mennä DSi:n selaimella eBuddy Lite Messingeriin. Googlaa, niin löydät sen.

Comments are closed.