ps-slim-gal-009

Sony on eilen julkistanut virallisesti uuden version pelikonsolistaan Playstation 3. Suurimpana uudistuksena lisänimen ”Slim” saanut konsoli on 32% alkuperäistä ps3:stä pienikokoisempi. Lisäksi uusi konsoli kuluttaa 34% vähemmän sähköä alkuperäiseen verrattuna. Syyskuussa kauppoihin saapuva konsoli saa myös sisälleen nykyistä versiota suuremman, 120 gigatavun kiintolevyn. Laitteen suositushinta Euroopassa on 299 euroa.

Uuden Playstation konsolin tekniset tiedot ovat seuraavat:

 • CPU: Cell Broadband Engine™
 • GPU: RSX
 • Audio ulostulo: LPCM 7.1ch, Dolby Digital, Dolby Digital Plus, Dolby TrueHD, DTS, DTS-HD, AAC.
 • Keskusmuisti: 256MB XDR Main RAM, 256MB GDDR3 VRAM
 • Massamuisti: 120GB 2.5″ Serial ATA
 • USB 2.0 ports: 2
 • Verkkoyhteydet: Ethernet (10BASE-T, 100BASE-TX, 1000BASE-T), IEEE 802.11 b/g, Bluetooth 2.0 (+EDR)
 • Ohjain: Wireless Controller (Bluetooth) x 1
 • AV ulostulot: HDMI x 1, AV MULTI OUT x 1, Digital out (optical) x 1
 • Resoluutiot: 1080p, 1080i, 720p, 480p, 480i (for PAL 576p, 576i)
 • Optinen asema: BD × 2 (BD-ROM), DVD × 8 (DVD-ROM), CD × 24 (CD-ROM)
 • Virrankulutus: Noin. 250W
 • Ulkoiset mitat: 290 × 65 × 290 mm
 • paino: 3.2kg
 • Pakkaus sisältää: PlayStation 3 laite × 1, Langaton ohjain (DUALSHOCK 3) × 1, AC virtajohto × 1, AV kaapeli × 1, USB kaapeli × 1

ps3slim-xbox360_ps3_original

Laiteblogi Engadget on jo ehtinyt saada PS3 konsolin uuden version koekäyttöön. Ohessa kuva, jossa konsolia vertaillaan alkuperäisen PS3 konsolin ja Xbox 360 konsolien kanssa. Engadgetin tekemien huomioiden mukaan konsolin uusi versio ei valitettavasti ole ennakkohuhuista poiketen lainkaan PS2 pelien kanssa yhteensopiva. Myös mahdollisuus asentaa Linux-käyttöjärjestelmä Sonyn oman käyttöjärjestelmän rinnalle puuttuu valitettavasti uudesta versiosta kokonaan. Testien perusteella uuden pelikonsolin kerrotaan olevan pienemmän koon ohella myös hivenen alkuperäistä PS3 konsolia hiljaisempi.

ps3_os3

Yhdessä laitteen kanssa Sony julkisti myös uuden version PS3 käyttöjärjestelmästä mallinumeroa 3.0. Uusi päivitys tuo mukanaan esimerkiksi tuen animoiduille teemoille ja avatar hahmoille. Myös nykyinen infokanava korvataa uudella ”what’s new” ominaisuudella, jossa käyttäjää informoidaan uusista pokaaleista, päivityksista, uutisista ja muusta ajankohtaisesta pelaamiseen liittyvästä. Päivityksen myötä myös online-videovuokraaminen PS3-konsolin kautta saapuu viimein Eurooppaan. Sekä HD, että SD tasoisia elokuvia vuokralle tarjoava palvelu lanseerataan marraskuussa, valitettavasti alkuun ainoastaan Saksaan, Englantiin, Ranskaan ja Espanjaan. Palvelun luvataan kuitenkin laajenevan Euroopassa vuonna 2010.

PÄIVITYS: Pelaaja-lehden mukaan suomen suositushinta olisi muusta Euroopasta poiketen 359€ (vertaa 299€ muualla) Lisäksi ainakin Verkkokauppa.com on asettanut verkkokaupassaan Slim-malin hinnaksi jo 349€. Näinkö meitä Suomalaisia taas sorsitaan?

Mainos! Tilaa Sony PlayStation 3 Slim Brittien Amazonista yli 50€ halvemmalla kuin Suomesta!

n

{democracy:209}

Lähteet: Sony.com ja Engadget.com

Edellinen artikkeliPhantom Werks bar on McDonnell Douglas F-4 Phantom Jet -koneiden istuimilla varusteltu kokonaisuus
Seuraava artikkeliUfolakkisateenvarjo jättää kädet vapaaksi – näyttää urpolta

25 KOMMENTIT

 1. Noinkohan kukaan oikeasti tekee mitään tuolla pienemmällä versiolla, mun käsitykseni mukaan pelikonsolia nyt ei raahata mukana niinkuin läppäriä, itseäni ei ainakaan haittaa sen iso koko tai paino, ja mahtaakohan tuossa olla samoja ongelmia jäähdytyksen kanssa kun ps2 ensimmäisessä litteässä versiossa…

 2. ”Oliko tuossa blueray soitinta vai enkö omaa sisälukutaitoa.”

  Optinen asema: BD × 2 (BD-ROM), DVD × 8 (DVD-ROM), CD × 24 (CD-ROM)

 3. Jos tuossa hinnassa on noinkaan suuri ero itse ainakin tilaisin ulkomailta.

 4. sori vaan mut toshan on jo aikoja sitten ollu toi avatar-juttu…eli siis yli puoli vuotta jo ollut

 5. ”On taas slim, melkein xboxin kokonen :o”
  Eihän tuossa kuvassa tuo perus PS3:aan näytä paljoa xboxia suuremmalta, mutta kyllä se sitten vaan on.

 6. Miten voi olla virran kulutus reilusti suurempi kuin isommassa. Senhän pitäisi pienemmän kokonsa ansiosta vähemmän kuluttaa. Olenko väärässä vaiko onko jossain virhe?

 7. ”Miten voi olla virran kulutus reilusti suurempi kuin isommassa. Senhän pitäisi pienemmän kokonsa ansiosta vähemmän kuluttaa. Olenko väärässä vaiko onko jossain virhe?”

  Tarvii ainakin voimakkaamman tuuletuksen.

 8. Ps3 pelaaja kirjoitti 19.8.2009. 22:24.

  Miten voi olla virran kulutus reilusti suurempi kuin isommassa. Senhän pitäisi pienemmän kokonsa ansiosta vähemmän kuluttaa. Olenko väärässä vaiko onko jossain virhe?

  ”…Lisäksi uusi konsoli kuluttaa 34% vähemmän sähköä alkuperäiseen verrattuna…”

 9. Entäs onkos tässä parempi tuuletus? ettei tarvis sitä 20 sentin rakoa jättää. Onhan se hianoa olla ohuempi mutta se on leveämpi! Tuo ei esimerkiksi mahtuisi enää minun reppuun kun tuo vanhakin vie koko leveyden. Jos tässä on vain koolla eroa, en kyllä maksaisi satasta lisää ohuemmasta. Pleikka kakkosesta oli sentään korjattu vakavia ongelmia. (Pölyn kerääntyminen ja levyasema)

 10. Sony tekee bisnestä tekemällä ensin normaalin, ja sitten ”pienemmän” siirtämällä muuntajan ulkopuolelle.

 11. Tonza: Koosta puhuttaessa on hyvä muistaa mainita, että Pleikkarissa Muuntaja on kätketty kotelon sisälle, kun Xboxissa tämä on erillinen, kesvivertolinnunpöntön kokoinen mötikkä.

 12. ”Tonza: Koosta puhuttaessa on hyvä muistaa mainita, että Pleikkarissa Muuntaja on kätketty kotelon sisälle, kun Xboxissa tämä on erillinen, kesvivertolinnunpöntön kokoinen mötikkä.”
  Mutta itse konsoli näyttää ulkoisen mötikän kanssa pienemmältä…
  Kyllä itse tykkään enemmän erillisestä virtalähteestä, kunhan se ei liian iso ole, koska se saa helpommin piiloon. Tosin tähän omaan pleikkariini en sellaista kaipaa, kun muutenkin ihan sopivan koikoinen, kun ei sitä tarvitse tuosta melkein ikinä siirrellä.

 13. ”Myös mahdollisuus asentaa Linux-käyttöjärjestelmä Sonyn oman käyttöjärjestelmän rinnalle puuttuu valitettavasti uudesta versiosta kokonaan.”

  Linux oli ainut syy miksi PS3:sta ei ole häkätty, ilmeisesti tätä nyt ruvetaan tosissaan työstämään.

 14. Tuossa uudessa mallissa näyttää olevan ”vain” kaksi usb-liitäntää, mitä mieltä olette, tuleeko moisesta ongelmaa ? Vanhassa mallissa näyttää olevan neljä usb:a.
  Meinaan, kun ajattelin hankkia tuon uuden mallin, mutta jos vanhaa saa vielä niin pitää miettiä ottaisiko vanhan mielummin (jos niitä saa jostain edes).

 15. ”Tuossa uudessa mallissa näyttää olevan “vain” kaksi usb-liitäntää, mitä mieltä olette, tuleeko moisesta ongelmaa ? Vanhassa mallissa näyttää olevan neljä usb:a.
  Meinaan, kun ajattelin hankkia tuon uuden mallin, mutta jos vanhaa saa vielä niin pitää miettiä ottaisiko vanhan mielummin (jos niitä saa jostain edes).”
  Tuo vanha malli joka tuossa on on se ihan ensimmäinen malli, jota ei saa enään. Nykyisissä paksuissa versioissa on vain 2 usb porttia, ja niistä puuttuu kromaus tuosta etuosan jutusta. Joten suosittelen hankkimaan sen litteämmän version.

 16. Musta ainaki kannattaa hankki toi pieni. Komeempi, kuluttaa vähemmän virtaa, isompi kovo eikä kovin kallis. Mut jos ei kelpaa ni ostakaa se läski versio. Mä ainaki ostan ton Slimin.

 17. ”Noinkohan kukaan oikeasti tekee mitään tuolla pienemmällä versiolla, mun käsitykseni mukaan pelikonsolia nyt ei raahata mukana niinkuin läppäriä, itseäni ei ainakaan haittaa sen iso koko tai paino, ja mahtaakohan tuossa olla samoja ongelmia jäähdytyksen kanssa kun ps2 ensimmäisessä litteässä versiossa…”

  Itse aloin ensimmäisen kerran hankita tuon monoliitin ostoa, aivan liian suuri möhkö ollut tähän asti sopiakseen mitenkään sisustukseen. Nyt saa jo litteän tv-tason sisäänkin mahtumaan jotenkin. Kun saisi vielä valkoisena, niin sopisi Wiin rinnalle telkun viereen…

  ”Miksi ei heti tehty pientä versiota?”

  Koska tekniikka kehittyy. Sama kuin kysyisit miksei ensimmäisistä telkkareista tehty heti littuja?

Kommenttien lisääminen on estetty.