rotgutonix

Oletko koskaan baarissa epäillyt, että baarimikko olisikin kaatanut shottilasiisi jotakin muuta, kuin ”sitä merkkitavaraa”. Viimeistään seuraavana aamuna, kamalasta päänsärystä herättyä on tietenkin helppo syyllistää baarin tarjoilema huono viina myrkytyksen aiheuttajaksi. Espanjalainen suunnittelija nimeltään Emilio Alarcón on nyt keksinyt ratkaisun ”hyvän viinan” tunnistamiseksi baaritiskillä. Lähinnä raskaustestiä muistuttava laite, nimeltään Rotgutonix pitää sisällään laitteesta irroitettavan liuskan, joka upotetaan epäilyn kohteena olevaan juomalasiin. Kun liuska tämän jälkeen asetetaan takaisiin laitteeseen, niin laite analysoi näytteen, ja kertoo juopottelijalle, onko kyseessä aito asia, vaiko kenties halpa kopio.

Valitettavasti Espanjasta kotoisin oleva laite tunnistaa ainoastaan viisi, Espanjassa suosittua ravintolaviinaa, jotka ovat JB, Johny Walker, DYC, Habana 5 ja Pampero. Suomen markkinoille ehdoton lisäominaisuus olisi tietenkin se kaikkein tärkein, eli myrkkyviinan tunnistus.

Saatavuudesta tai hinnasta ei vielä tietoa.

Lähde: curiosite.com

Edellinen artikkeliSäkkituoli-hai
Seuraava artikkeliCoin Flipper -prototyypit tutkivat sattumanvaraisuutta

5 KOMMENTIT

  1. Mistä lähtien JB tai Johny Walker ovat olleet hyvää kamaa? Ensimmäinen on hirveää jenkkikuraa ja jälkimmäinen vaan blended peruskauraa, johon voi surutta sotkea colaa sekaan. Olenko elitisti vai eivätkö espanjalaiset ymmärrä hyvästä viinasta mitään?

  2. Tästä olisi todellakin hyötyä.
    Tilaa melkein missä tahansa VODKA-BATTERY tai KOSSU-BATTERY, niin aina kaadetaan joukkoon EDIÄ.. Erittäin harvassa paikassa saa aidolla Batteryllä ja siinä on oikeasti makuero! Vaatikaa aitoa juomaa, tai tästä FAKEsta alennusta.

  3. Merkkiviinan tunnistamiseen jokseenkin turha kapistus mutta kuten jo artikkelissa sanotaan, yksinkertainen mutta uudelleenkäytettävä metanoli-testeri olisi paljon parempi.

  4. Garry puhuu asiaa. JB, Jack Daniels ja lähes kaikki blended-viskit ovat melkoista kuraa. ensin mainitut eivät ole edes viskejä vaan bourbonia! itse pitäisin hyödyllisenä vekotinta joka kertoisi onko lasiin kaadettu tavara Single Maltia vai Blendediä. (toisaalta kyllähän sen jo mausta tunnistaa…)

Kommenttien lisääminen on estetty.