Nitipak Samsen valmistui hiljattain Design Interactions -opinnoista Royal College of Art -koulusta. Hän on kehitellyt ideaa siitä kuinka kolikkoa heittämällä tehdyn päätöksen voi tavallaan perustaa kohtaloon tai sattumanvaraisuuteen. Tätä asiaa tutkiakseen ja ilmentääkseen Nitipak rakensi 9 erilaista kolikonheitto-hilavitkutinta.

Video on mielestäni viihdyttävä. Tosin Tekijän tutkimuksen filosofia jää minulle hieman epäselväksi. Yritin kääntää otteen hänen ideastaan, mutta en päässyt oikein jyvälle. Ymmärtääkö teistä kukaan, mistä tässä on kyse?

Nitipak:
”Randomness and fate are usually used as decision making for us. Some decisions are so hard, we leave the responsibility to fate or randomness, coin flipping is one of those methods. Whether it makes us feel less guilty or believe it is the right decision. What about our true intention behind decisions? The Coin flipper aims to challenge the randomness to reveal the true intention.”

Coin Flipper -prototyypit tutkivat sattumanvaraisuutta

Lähde: www.dotmancando.info (via likecool.com)

Edellinen artikkeliRotgutonix haistaa halvan viinan
Seuraava artikkeliSamsung TL225 -kamerassa on 1,5 tuuman näyttö etupuolella

14 KOMMENTIT

 1. Ideana kaverilla oli vissiin ”challenge the randomness” eli luoda laite joka flippaa kolikon joka kerta samoin päin.

 2. Joo… voisin kehitellä laitteen jossa on ”100% accuracy”. Laittaa kolikon pöydälle ja antaa sen olla siinä.

 3. Tästä rupesin miettimään että voisiko joku kovalla harjoituksella opetella heittämään kolikon niin että se edes useimmiten laskeutuu sama puoli ylöspäin?

  Siis niin että käyttää joka kerta samanlaista liikettä, samalla voimalla, tietenkään heittopaikassa ei saa tuulla ollenkaan.

  Täytyypä illalla töllöä katsellessa kokeilla.

 4. Jos vielä lisää, että yritti kehittää laitteen, joka pyrkii vaikuttamaan mahdollisimman satunnainen, mutta kuitenkin lopputulokseltaan sama (eli näennäissatunnainen). Se punainen elektroninen härpäkehän oli loistava lopputulokseltaan, mutta ei kovin näennäissatunnaisen näköinen/oloinen 😀

 5. Jos tulee kruuna lähen kaljalle, jos tulee klaava en jää kotiin selaileen hilavitkutinta,

 6. What the fuck is this, I don’t even…
  Pakko sanoa etten kyllä ymmärtänyt pointtia, vaikka video nyt ihan mielenkiintoinen olikin.

 7. kaverilla on jotenkin että pitää kolikon toista reunaa peukalon kynnellä ja toista etusormen päällä niin tulee kruuna ja sitten koko kolikkoa peukalolla niin tulee klaava tai jotenkin….50 kertaa sai putkeen oikein ennen ku failas

 8. Päätinpä kääntää tekstin suomeksi, jos jotain sattumalta kiinnostaa.

  ”Käytämme päätöksenteon perustana usein sattumanvaraisuutta ja kohtaloa. Jotkut päätökset ovat niin hankalia, että jätämme vastuun kohtalolle tai sattumanvaraisuudelle, ja kolikonheitto on yksi menetelmä tähän – ehkä sen käyttäminen saa aikaan vähemmän syyllisyyttä siitä osuuko päätös oikeaan vai ei. Mutta mikä onkaan oikea todellisuus (tarkoitus) näiden päätösten takana? Kolikonkääntöhilavitkuttimen on tarkoitus haastaa sattumanvaraisuus paljastaakseen tämän oikean todellisuuden.”

 9. hmmm no osa noistaki laitteista tekee kyllä niin tarkasti saman liikkeen, että vois luulla että se miten päin kolikko laskeutuu riippuu täysin siitä miten päin sen laittaa alussa 😛 aika jänniä koneita o tehny 😀

  minä oon opetellu semmosen taidon että kun kolikon heittää ilmaan ja sen antaa laskeuta toiselle kädelle jonka jälkeen sen päälle laitetaan toinen käsi ja käännetään siihen toiselle jne niiku kaikki tietää… eli siis sen kolikon tullessa ekalle kädelle, katon nopeasti puolen ja jos on väärä, huomaamattomasti vaihdan toisinpäin toiselle kädelle siirtäessä 😀 toimii varmaa hyvi ku monelta tiskiltä o säästyny

 10. ”Tästä rupesin miettimään että voisiko joku kovalla harjoituksella opetella heittämään kolikon niin että se edes useimmiten laskeutuu sama puoli ylöspäin?
  Siis niin että käyttää joka kerta samanlaista liikettä, samalla voimalla, tietenkään heittopaikassa ei saa tuulla ollenkaan.
  Täytyypä illalla töllöä katsellessa kokeilla” hokeile heittään ylöspäin niin että se ei pyöri vaan näyttä vain siltä

Kommenttien lisääminen on estetty.