Tulevat supor-säiliöalusten kapteenit harjoittelevat pienoismalleilla 1

Tulevat supor-säiliöalusten kapteenit harjoittelevat pienoismalleilla 2

Oikea tankkeri on 400 metriä pitkä ja pitää sisällään helposti syttyvää materiaalia. On siis aivan ymmärrettävää, että ohjaamista kannattaa harjoitella Southamptonin Warsash Maritime Academyssa 150000 punnan arvoisilla pienoismalleilla. Laitteet simuloivat erittäin tarkasti oikean tankkerin ohjausta ja kaukosäätimestä niiden moottorit voidaan sammuttaa vikatilanteen simulointia varten.

Harjoittelija-kapteeni Matt Sicard, 34, Montrealista Kanadasta tietää kertoa, että vaikka alukset näyttävät leluilta, niitä on erittäin vaikea ohjata ja ne jäljittelevät erittäin hyvin oikeaa laivaa. Artikkelin kommenteissa joku tietää kertoa ottaneensa kurssin näillä aluksilla on vuonna 1980, ja se kuuluu vasta tutkinnon loppupäähän.

Lähde: www.dailymail.co.uk

Mainos: Festarit

Edellinen artikkeliPurkitettua uuden kirjan tuoksua e-kirjaelämyksen täydennykseksi
Seuraava artikkeliInner Message -sormus jättää jälkensä sormeen

13 KOMMENTIT

 1. Tämähän on suoraan ”Mies ja alaston ase 2 1/2” elokuvasta jossa Quentin Hapsburgin omistaman öljy-yhtiön kapteenit harjoittelivat tankkereilla ajamista liikennepuiston näköisessä paikassa mini tankkereilla.

 2. Jotenkin jäätävän näköistä hommaa kylläkin. 😀 Vielä noin tuiman näkösinä ajavat. Tosin se johtuu varmaan keskittyneisyydestä.

 3. On kyllä huvittavannäköistä touhua. Etenkin tuo ”kurkistaja” sai hymyn huulille.

  Pääsevätpähän vielä kerran elämässä leikkimään lapsen tavoin. 😀

 4. Kuinkahan noistakin on saatu 150000 punnan arvoisia?
  Joku vetää kyllä pahasti välistä.

 5. Tuollaisia miniatyyripaatteja käytettiin jo 1960-luvulla. Varmaan tekniikkaa on kehitetty nykyisten vaatimusten mukaiseksi.

 6. Miksi hitossa noissa pitää olla nuo kansirakennelmatkin.
  Eihän lentosimulaattoreitakaan rakenneta minikokoisiksi lentokoneiksi
  siipineen päivinee.

 7. ”Kuinkahan noistakin on saatu 150000 punnan arvoisia?
  Joku vetää kyllä pahasti välistä.”

  Veikkaan että simulaation aikaansaamiseksi, on jouduttu käyttämään törmäilyautoja monimutkaisempaa tekniikkaa. Lisäksi markkinat tankkerisimulaattoreille lienevät melko olemattomat.

Kommenttien lisääminen on estetty.