SL Pro 2 on veitsi lampulla, firesteel:llä sekä hätäpillillä

Jos harkitsette veitsen hankkimista kesäretkelle, tässä yksi mielenkiintoinen kandidaatti. 3-tuumainen terä on terävä ja taittuu auki yhdellä kädellä. Pimeässä päreiden veistämistä helpottaa led-lamppu ja retkinuotio syttyy kosteassakin säässä Firesteel:llä. Jälkimmäinen on ruotsalainen uusiokeksintö tulitikusta. Muutaman tuhatta kertaa 3000°C kipinän tarjoava tikku toimii tulentekemisen välineenä sekä hätäsignaalina. Hätäpilliä voi käyttää vaikkapa hernerokkasumussa. Hintaa toimivanoloisella paketilla on 39,10 dollaria.

Lähde: www.amazon.com

Edellinen artikkeliAlumiiniskraga ja muita alumiiniasusteita
Seuraava artikkeliPhoto Finder tunnistaa kasvot Facebookissa automaattisesti

7 KOMMENTIT

 1. Tää on pakko ostaa, eihän ilman tätä enään pärjääkkään ,ku tietää, että tämmösiä on olemassa! Erityisesti toi Firesteel homma on todella kätevä!

 2. Itsellä on kyseisestä vitkuttimesta vanhempi versio ostettuna ThinkGeekistä. Muuten siis sama, mutta ilman tuota lamppua. Täytyy sanoa että ihan menevä laite.

  Tuo Firesteel kestää speksien mukaan (muistaakseni)3000 käyttökertaa joka lienee melko alakanttiin. On tuolla melkoisesti leikitty eikä se ole huomattavasti pienentynyt. Ihan järkyttävän tiukassa tuo tsydeemi tupissaan on ja kuivanakin hiton vaikea saada irti saati sitten kostealla säällä.
  Kyllä tuolla on melko vaikea sytyttää kuivallakin säällä esimerkiksi paperia (kuiva heinä voisi syttyä melkoisesti paremmin), mutta en kyllä lähtisi tuolla yrittämään sateisella kelillä, jos vain mahdollisuus on johonkin tehokkaampaan, ja tässä tapauksessa melkeinpä tulitikutkin on tehokkaammat.

  All in all ihan mukava lelu mutta mahtaako tuolla todellisuudessa mitään tehdä.

 3. Tulukset ovat hyvä kapistus, mutta niitäkin pitää osata käyttää että niistä on hyötyä. Itselleni vedenpitävät tulitikut olisivat varmempi valinta. Olen kuullut, että eränkävijät eivät noita kääntöveitsiä pidä juuri minään. Ilmeisesti tukeva puukko, jossa terä on kiinteästi kiinni kahvassa on monikäyttöisempi.

 4. itellä on tuo samainen vanha versio tosta, ei tosin toimi puukkona ollenkaan. Ensimmäisillä käyttökerroilla siltä meni ”niskat nurin” eli sen puukko ei pysy paikallaan ja heiluu erittäin ikävästi puuta työstettäessä 🙁

 5. Oma resepti on tulitikut filmirullapurkissa, pienehkö terävä puukko ja otsalamppu. Lisäks vielä Leatherman näpertelyä varten. Jos tolla Firesteelilla tulen haluaa aikaseks niin siitä pitää vuolla irti paloja, jotka sit saa ehkä syttymään…

 6. Firesteelin kaveriksi jotain sytykettä, esim steariiniin kastettua munakennoa, ja jo syttyy vaikka polttoaine olisi kuinka märkää. Tuo toimii muuten sytykkeenä ilman Firesteeliäkin… 😉

Kommenttien lisääminen on estetty.