nokia_n97

Kesäkuussa markkinoille saapuva Nokia N97 on varmasti monen uutta älypuhelinta etsiskelevän tähtäimessä. Vaikka puhelimen speksit kuulostavat paperilla mehukkailta, niin varsinaisia laitteelle toteutettuja testejä emme vielä tähän mennessä ole päässeet lukemaan. Venäläinen Mobile-review verkkosivusto on nyt kuitenkin onnistunut saamaan puhelimen tuotantomallin kattaviin testeihin, ja tulokset ovat kenen tahansa netissä luettavissa.

Tässä yhteenvetoa testissä kirjoitetusta:

Laite on testaajien mukaan tuntumaltaan tukeva, mutta muovinen. Kiitosta annetaan laitteen suurelle 32 gigan muistille (jota voidaan laajentaa muistikortilla jopa 64 gigaan), sekä tämän tarkalle näytölle. Käyttöliittymä on testaajien mukaan kokenut vain pieniä konkreettisia partannuksia Nokian 5800 malliin nähden – suurin ero ovat visuaaliset animaatiot. Näppäimistö on tuntumaltaan verrattavissa kilpailijoiden vastaaviin.  Laitteen kamera on identtinen N85 puhelimen kameraan. Akun kerrotaan kestävän aktiivikäyttöä 1,5-2 päivää kertalatauksella. Yleisesti laite saa kiitosta tämän suuresta valikoimasta hyvin toimivia esiasennettuja sovelluksia.  Erityistä kiitosta annetaan lopulta vielä puhelimen Facebook-sovellukselle.

Testin yleisvaikutelma on, että laite on toimiva kokonaisuus, mutta ei varsinaisesti tuo mitään uutta ja mullistavaa älypuhelinten markkinoille. Lähinnä laite rinnastetaan HTC Touch Pro ja Sony Ericsson Xperia X1 -laitteisiin, jotka ovat olleet markkinoilla jo pidemmän aikaa. Toisaalta Nokian uutukaisen arvioidaan kuitenkin tarjoavan hyvin vastinetta hankkijansa rahalle.

Testissä tullaan myös siihen tulokseen, että Nokian N90 E90-kommunikaattorille seuraajaa etsivät tulevat todennäköisesti pettymään – laitteesta nimittäin ei ole kommun korvaajaksi.

Koko arvio on luettavissa osoitteesta mobile-review.com (käännetty googlella venäjästä)

(kautta: mobiiliblogi.com)

Edellinen artikkeliDiesel DZ9044 Black Label on neljän aikavyöhykkeen kello
Seuraava artikkeliAlumiiniskraga ja muita alumiiniasusteita