Kustomoituja pyöriä: Nyrkkirauta 3

Kaikille fillareiden tuunaamisesta kiinnostuneille voin lämpimästi suositella velospace.org -blogia, josta löytyy sivuston seuraajien omia viritelmiä runsain määrin. Esittelemme tässä Kido Koin -nimimerkin toteuttaman vaihteettoman erikoisuuden. Custom fixed gear -niminen pyörä on jarruton ja vaihteeton kuten nimestä ja kuvasta käy ilmi. Kuparia on sekä ohjaustangon päissä että rungon alaosassa, muuten pyörä on valkoinen. Ja erikoisuutena on nyrkkiraudat kahvojen kohdalla. Tämä varmaankin suojaa sormia jos vaikka autot kiilaavat turhan läheltä.

Kertokaapa muuten joku, kuinka vaihteettomalla ja jarruttomalla pyörällä pärjää liikenteessä ilman että tulee törmäyksiä.

Lähde: velospace.org

Edellinen artikkeliShadow Chair uhmaa painovoimaa – vai uhmaako?
Seuraava artikkeliLiharipustin poistaa sulavasta lihasta veret

24 KOMMENTIT

 1. voi vaan tehdä kipeetä kun kaadut, ja sormet jää kiinni nyrkkirautoihin.. auts

 2. Juuri nuo kuparinväriset osat pilaavat tuon muuten niin hallitun kokonaisuuden.

  Ja kyllähän sinkulalla pärjää, kun muuttaa ajotapaa ennakoivammaksi.

 3. ja toi on vielä fixed gear, että jos lopetat polkemisen, takarengas pysähtyy, ja jos poljet taaksepäin, pyörä menee taaksepäin. Tossa ei vapaaratasta ole ollenkaan. 🙂 joku osaa varmasti selittää paremmin

 4. Kuten hangiiiiiiiiiiii jo totesi, tossa pyörässä ei ole jarruja, mutta kyllä sillä voi pysähtyä. Elikkäs vastustamalla (muttei pysäyttämällä) polkimien pyörimistä voit välttää takarenkaan lukittautumisen, mutta silti hidastaa. Sitten on erikseen skiddailu jossa takarengas tahallaan lukitetaan ja luisutellaan perää ympäriinsä.

 5. perus fiksipyörä, kyllähän noi muotia jo alkaa oleen täällä suomessakin päin.

 6. Saattaa käydä aika hassusti sormille jos ne ovat nyrkkiraudoissa kaatumistilanteessa.

 7. Saattaapi muutenkin käydä hassusti kaatumistilanteessa jos sormia ei saa helposti irti tangosta 🙂
  Mutta ainakin kypärälle tulee käyttöä tämmösen menopelin kanssa

 8. Noiden nyrkkirautojen tulee olla tietenkin pikalukituksella kiinni…

 9. Kaikkien kanssa samaa mieltä, kyllä nuo sormiin sattuvat normaalisti muutenkin.

  Ja minä juuri ostin 70-luvun alusta olleen naistenpyörän{14v.pojke} Ja sillä on hyvä ajaa, varsinkin kun sen ajan jalkajarruissa ei lukitu se pyörä paikalleen että kumi kuluu, vaan ensin se hidastaa sitä kyllä. Ja jalkajarruilla tulee todistetusti vähemmän ongelmia kuin Käsijarruilla, koska pelkkä etujarrun käyttö aiheuttaa kuperkeikkoja, ja Jarrupalat kuluvat. Myös ilman käsiä pyöräileminen sujuu paremmin kun voi jarruttaa jaloilla, eikä tarvitse kauhealla vauhdilla syöksyä tankoon kiinni.

  Mutta tuossa on tuo ilman mitään jarrujousi-systeemejä, niin tuolla tuo jarrutus saattaa eräiden logiikalle olla vaikeaa, mutta mites sitten kovassa vauhdissa, kun pitää A)polkea samaa vauhtia kokoajan tai B) ottaa jalat pois polkimilta, jolloin onn vaikeaa laittaa jalat takaisin paikoilleen, kun polkimet menee nIIIn lujaa.

 10. näin jossain samantapaisen mutta ainoa ero oli se, että nyrkkiraudat oli tehty bambusta.

 11. Sormet ois tosiaan ainakin kertaalleen murtuneet jos penskana olis ollut tuommoinen, kun ajeltiin pyörällä metsässä lumihankea pitkin.
  Se nimittäin ei joka paikassa kantanut, kun aurinko alkoi sitä päivän mittaan lämmittämään.
  Silloin meni eturengas pinnan läpi aiheuttaen välittömän syöksyn tangon yli. Tosin kyllähän se kivuliasta näytti joskus olevan muutenkin, kun poski edellä pintaa pitkin huilattiin.

 12. Kokeilkaapa sitä pyörää chainlessina jotkut bmx jepet harrastaa sitä että ketjut vittuun ja kaupungille –>

 13. Jos tolla ajat jotai tunkkia päin ja heität yli sarvien niin sormet jää nyrkkirautoihin..

 14. Näyttää siltä, että olis teipattu jesarilla kiinni. Plus kun tolla kaatuu, niin se on kaikki 4 sormea katki. Haiskahtaa vähän vitsiltä..

 15. Suomessa kun ajat nyrkkiraudat pyörässä ja poliisit huomaa niin sakot napsahtaa 🙂 Tai ylipäätänsä pitää hallussa nyrkkirautaa..

 16. Joillakin ilmeisesti ylimääräistä aikaa toisinaa. Itselläkin on vaihteeton pyörä ja heikossa kunnossa jarrut (jalkajarrut ei muuta) mutta hyvin toimii kiitos mitä nyt ohjaustanko ei meinaa pysyä paikoillaa 🙂

 17. ja kun eturengas uppoo monttuun ja lentää jätkä tangon yli saakii ensiavussa selitellä miks on kaikki sormet paitti peukalot poikki

 18. Juu ainaki luulis että ne ihmettelis..
  Siinä ei sitte ajettas pyörällä jos ois sormet poikki 😀

Kommenttien lisääminen on estetty.