Leviathan Energy: Wind Energizer -donitsi tehostamaan tuuliturbiineja 30 prosentilla 1

Leviathan Energy: Wind Energizer -donitsi tehostamaan tuuliturbiineja 30 prosentilla 2

Leviathan Energyn pääjohtaja Daniel Farb on kehittäjäryhmänsä kanssa suunnitellut tuulivoiman käytön tehostamista. Hän on hypännyt mukaan energiankeruu-teollisuuteen lääkäri- ja kauppa-alan koulutuksen pohjalta ja kertoo tästä näkökulmasta, että joskus täysin uusia ideoita on vaikea tuoda mukaan jo voimakkaasti tiettyyn suuntaan meneviin projekteihin. Hyvä esimerkki tällaisesta rutinoituneesta suunnittelusta tuuliturbiini: Tehoa pyritään maksimoimaan pidentämällä turbiinin lapoja.

Leviathan on kehittänyt täysin erilaisen ratkaisun energian keräämisen tehostamiseen. Tuuliturbiinin alle rakennetaan donitsinmuotoinen valli metallista tai muovista. Tämä Wind Energizer muotoillaan alueen tuulen mukaisesti, eikä sen välttämättä tarvitse kiertää turbiinia kokonaan. Elementti ohjaa tuulen paremmin lapoihin. Testaamista on tällä hetkellä suoritetta tuuliturbiineilla, joissa on 3-metriset lavat. Keskimääräinen tehonparannus on ollut 20-40%. Hiljaisella tuulella, alle 6m/s Wind Energizer lisää tehoa jopa 150 prosentilla. Lisähyötynä turbiinin kestoa ajatellen on se, että donitsi tasoittaa pyörimisnopeutta, jolloin osat kestävät kauemmin.

Seuraava tehtävä on testata lisäosaa suuremmilla tuuliturbiineilla. Jos tulokset ovat yhtä tuottoisia kuin nämä, tästä saataisiin erittäin nopea keino tehostaa tuulivoimaloiden toimintaa hyvinkin lyhyellä aikavälillä.

Haluan henkilökohtaisesti kommentoida tätä artikkelia siitä näkökulmasta, että tämä keksintö näyttää hyvin sen, että jos erilaisten energiamuotojen tutkimiseen panostettaisiin hieman enemmän, eikä aina keskityttäisi jo olemassa oleviin ratkaisuihin, saattaisivat uudet tuulet puhaltaa myös näistä asioista päättävien elinten korvien välissä.

Lähde: cleantechnica.com

Edellinen artikkeliKimo Ouellette: Dany Boone -olutta pullonkorkinavaajalla
Seuraava artikkeliCoolCop tuo helpostusta kuumassa säässä luotiliivejä pitäville