pistooli_nyrkkirauta_tikari

Jos sveitsin armeijan linkkuveitsi on ykkösapuväline  eräretkeilijälle, niin tässä taitaisi olla taskutyökalun täydellinen vastine sopivaa monitoimityökalua hakevalle väkivaltarikolliselle. Tämä, lähteen mukaan asehistorioitsille jopa myyttiseen arvoon noussut Apache -taskupistooli kelpaa ensinnäkin uhrin ampumiseen. Täysin kokoon taitettuna pistooli toimii puolestaan nyrkkirautana, ja kiva kiva – lopulta monitoimivälineestä saa käden käänteessä uhrin puukotukseen soveltuvan pikkutikarin. Kokoontaitettuna pikkuriikkinen ase on äärimitoiltaan ainoastaan noin 4 senttimetriä.  Nyrkkirautakäytössä väline soveltuu siis ainaostaan todella pienisormisille pikkurikollisille.

Apache taskupistoolia valmistettiin yhdysvalloissa vuodesta 1870 vuoteen 1900. Tätä nykyä antiikkiaseen jälleenmyyntihinnat asemarkkinoilla liikkuvat 4000 dollarin tietämillä. Että tällainen kappale väkivaltarikollisuuden historiaa tällä kertaa.

Kautta:  hellinahandbasket.net

Edellinen artikkeliFlash huppari on tyylikäs
Seuraava artikkeliCopalife-sukat kestävät hajuttomana 2 viikkoa

15 KOMMENTIT

 1. 4000 taalaa ei kuullosta minusta kovinkaan paljolta tästä. On varmaan kuitenkin aika harvinainen kapine.

 2. ”Nyrkkirautakäytössä väline soveltuu siis ainaostaan todella pienisormisille pikkurikollisille.”
  Miksi tämä soveltuu vain rikollisille?

 3. jauh: No esimerkiksi siksi, että nyrkkiraudat ovat suomessa laittomia.

  Jos joku keksii tälle järkevää laillista käyttöä, niin kertokaa ihmeessä!

  Eri asia tietenkin, jos puhutaan museoasekeräilijöistä. Silloin esienttä ei tietenkään käytetä muuhun, kuin ihmettelyyn.

 4. Mietitäänpäs kuvia hetkisen.. Alimmasta kuvasta näemme, kuinka nyrkkirauta-asennossa sekä tikari, että pistooli ovat kämmenen sisällä. Kun aseen avaa tästä asennosta pistooli/tikari -asentoon sormien yhä ollessa kiinni nyrkkiraudassa, tähtää ase itseasiassa ampujaa kohti.. 😉

 5. Tuo on kyllä piipun lyhyyden vuoksi niin epätarkka ase, että ei oikein sovi muuksi, kuin lyhyen matkan kakkosaseeksi. Toisaalta vehkeestä ei juurikaan ole iloa, jos tulee yllätetyksi, koska tuon aseen esiin saaminen ei ole kovin helppoa.

 6. ”Tuo on kyllä piipun lyhyyden vuoksi niin epätarkka ase, että ei oikein sovi muuksi, kuin lyhyen matkan kakkosaseeksi”

  Veikkaisin että ois tarkotettu siihen että ensin pistetään terällä ja sitten ammutaan veitsen ollessa vielä kiinni. Double the damage

 7. Tätä pitäisi kyllä uusiovalmistaa Suomalaiseen kouraan sopivassa koossa.

  Baaritappelussa on äärimmäisen näppärää, jos yhdellä ja samalla välineellä voi hoitaa kaiken tarvittavan, eli päähän hakkaamisen, vatsaan puukottamisen ja lopuksi muutaman sentin päästä teloittamisen siistillä laukauksella.

  Nauloilla varustettu pesäpallomaila ajaa käytännössä melkein saman asian, mutta on lähes mahdoton ottaa huomaamatta mukaan. Tällaisella tappaminen käy muutenkin melkein työstä.

 8. Surullista että arvostettu Hilavitkutin palstaa ollaan muuttamassa Ase&Erä lehden kilpailijaksi. Voisikohan tuohon vielä yhdistää sikaviruksen torjunta kaasu kranaatteja ampuvan pumppu haulikon kun tuollaisenaan ei ase ole valmis tämänpäivän biologiseen sodankäyntiin, sen verran lähelle vastustajaa täytyy tuolla mennä että infektion tarttuminen on todennäköistä.

 9. Mun tietääkseni noita valmistettiin Belgiassa. ”Apassit” oli 1800-luvun Pariisin pikkurikollisia. Ase oli tarkoitettu lähinnä öisten kulkijoiden rullaamiseen.

 10. Joo, ase on tyypillinen belgialainen. Mutta sitä ei ole tarkoitettu öisten kulkijoiden rullaamiseen vaan päinvastoin tällaisen toiminnan estämiseen. 1800 luvulla pikkurikollisilla ei ollut varaa tällaisiin aseisiin, tai jos olisi ollutkin niin ne rahat olisi käytetty johonkin muuhun.

  Tämä on 1800 luvun belgialainen juppilelu joka on – juppilelujen tapaan – lähes täysin käyttökelvoton, kallis ja näyttävä. Tällaisia ostivat 1800 luvun varakkaammat herrasmiehet pönkittämään omaa uskottavuuttaan.

Kommenttien lisääminen on estetty.