Panasonic esittelee: 3D Full HD -videokamera-konsepti

Panasonic esitteli lokakuussa 2008 Japanin CEATEC-messuilla maailman ensimmäisen 3-ulotteisen full-hd plasmanäytöllä ja Blu-ray-tekniikalla varustellun kotiteatterin. Liekö niin että formaatti hautautuu taantuman alla, kun kansalaiset vielä odottavat että full-hd-telkkujen hinnat tulevat alas ja että on pakottava tarve hankkia Blu-ray. Videontekijöiden keskuudessa on ollut myös puhetta, jääkö hd-video kuitenkin vain jonkinlaiseksi välivaiheeksi. Tiedä häntä.

Vielä nimeämättä jäänyt 3D Full HD -videokamera-konsepti on esittelyssä 2009 NAB Show:ssa, jossa kyseinen firma ilmoitti alkavansa kehittää tuotantojärjestelmää 3d-full-hd:lle. Kamerassa on kaksi linssiä ja kuva tallentuu P2-flash-muistijärjestelmään kahdelle eri ”raidalle”. Kuvaustulos olisi sitten toistettavissa Panasonicin 3d-plasmoissa. Jatkokehittelyn aikataulusta ei ole sen tarkempaa tietoa, saati sitten hinnoista. Herääkin kysymys, että tarvitaanko tällaista todella.

Lähde: gizmodo.com (sisältää lehdistötiedotteen)

n

{democracy:195}
Edellinen artikkeliJättiläisrobottihämähäkki valtasi Yokohaman kadut Japanissa
Seuraava artikkeliCube H100HD on ensimmäinen kannettava 1080i-mediasoitin

8 KOMMENTIT

 1. Äänestän emme koska ei ainakaan tälläistä kolme-deetä jota panasonic kehittelee, taas täytyy pitää päässään hölmön näköisiä laseja (jotka sulkevat näkymän vuoronperään vasemmalta ja oikealta silmältä ja ruudusta tulee samassa tahdissa kuvaa vuoronperää vasemmalle ja oikealle silmälle) jos tahdistyy mättää edes millisekunnin niin homma ei pelitä.

  Ei tälläistä kolme-deetä minulle ainakaan.

 2. Tekniikka on ollut jo pidempään aikaan hallussa, mutta liikemiehet haluavat ensin rahastaa pelkillä HD telkkareilla. Jos kauppa ei käy kovin hyvin tai yrityksen liikevaihe on alhaalla niin kannattaa iskee tuo 3D Full HD markkinoille. Yritykset voisivat pikku hiljaa alkaa miettimään kestävää kehitystä ja laittaa likoon kaikki piilotetut kortit(eli tällähetkellä taipuvat 3D näytöt ja ensi hologrammi näytöt, jotka ovat jo mahdollisia). Toki liian nopea teknologinen ulosanti voi johtaa vasta reaktioon. Olette varmaan huomanneet kuinka nykyajan suurien firmojen on pakko syöttää joku uusi malli markkinoille useammin kuin kerran vuodessa, kilpailuttaakseen muita yrityksiä. Ja tämä känykkä vaihtuu rikkaalla ihmisellä jo alle puolessa vuodessa uuteen ja vanha menee kaatopaikalle. Ei kovin järkevää!

 3. Tarvitaanko 3D videokameraa? No ei jos sattuu omistamaan vain yhden toimivan silmän, muuten vastaus on tottakai. Jos joku pitää 3D:tä turhana, voi häntä verrata ihmiseen joka pitää stereoääntä turhana.
  Kerran kuuntelin suu auki kun yks tyyppi oli sitämieltä, että 3D aiheuttaa vain päänsärkyä. Hän ei edes tarkoittanut että se johtuisi siitä tekniikasta millä sitä joissain tapauksissa vielä tuotetaan. Oli siis sitä mieltä että ihminen ei ole tottunut 3D:hen. Hei haloo!!?? hahha!! xD

 4. ”Tarvitaanko 3D videokameraa? No ei jos sattuu omistamaan vain yhden toimivan silmän, muuten vastaus on tottakai. Jos joku pitää 3D:tä turhana, voi häntä verrata ihmiseen joka pitää stereoääntä turhana.”

  3D näytöt on aika kaukana vielä ihmisen luonnollisesta stereonäöstä, joten laadukkaan vastaanottimen tuominen markkinoille saattaa viedä aikansa 3-5 vuotta? Joten en näkisi juuri nyt hyväksi ajankohdaksi ostaa mitään huippu kallista 3D näyttöä, saati sitten kameraa. Kyllähän noissa laadukkaissa 3D elokuvateattereistakin on tullut valituksia, juuri päänsärystä johtuen. Litteällä tasolla esitettävä 3D kuva voipi jo olla vanha keksintö, ennenkuin sen suurtuotanto on aloitettukkaan. Ovat Japanissa siihen malliin vinkanneet, että hologrammi kuva(star warsista tuttu), eli aito 3D on se lähitulevaisuuden juttu! Litteällä näytöllä oleva 3D kuvahan huijaa silmää, eikä siis kuvan syvyys(ero) muutu samanaikaisesti kun katsoja liikkuu vasemmalta oikealta.

 5. Eräs TV-kanavahan on jo edellä tätäkin, sieltähän tulee 4D-dokumentteja.

 6. Tuo oman liikkumisen mukaan muuttuva 3D onkin jo sitten vähän monimutkaisempi juttu. Peleissähän se onnistuu helpostikin laittamalla näyttöön ja ihmiseen sensorit, jotka tunnistavat pään paikan näytön edessä.

  Leffoissa sitä ei tulla kyllä pitkiin aikoihin näkemään, koska se vaatii kameran jossa on melkoinen määrä linssejä. Datamäärätkin kasvaisivat melko hurjiksi.
  Yks vaihtoehto olisi tietenkin tehdä leffasta pelin kaltainen ympäristö, jota pyöritettäis sitten tehokkaalla tietokoneella.
  Kaikki pitäis mallintaa vähintään sillain että ihminen voi liikuttaa päätään metrin sivuttain ja miksei vaikka ylöskin päin. Siinähän tulis sopivasti liikuntaakin kun nousee tuolilta seisomaan nähdäkseen jotain mitä ei istualtaan voisi nähdä.
  Paikat jossa näytellään oikeasti pitäisi scannata 3D muotoon.

  Mutta joo, hirveitä määriä töitä tuo aiheuttaisivat, joten se on vielä todella kaukana tulevaisuudessa. Luultavasti tuossa olis vielä paljon muitakin ongelmia mitä ei nyt nopeasti kerennyt edes hahmottamaan.

 7. ”Eräs TV-kanavahan on jo edellä tätäkin, sieltähän tulee 4D-dokumentteja.”

  Njaa, muistanpa iän aikaa sitten olleen PC:lle 4D Sports ja 4D racing nimiset pelit… 🙂

Comments are closed.