videotykki_kattoteline_01

Äskettäisen muuton myötä syntyi tarve uudelle videotykin kattotelineelle. Koska soveliasta telinettä omistamalleni Epson TW600 -videotykille ei tuntunut löytyvän kaupasta valmiina (ainakaan kohtuulliseen hintaan), päätin rakentaa tämän itse.  Kattotelineen toteutus mielessä, noin puolen tunnin rautakaupassa harhailun tuloksena ostoskärryyn päätyi toteutusta varten neljä kulmarautaa, mittaan sahattu kappale MDF-levyä ja sopiva setti pultteja, prikkoja, sekä muttereita.

Lopputuloksena syntyi mielestäni varsin siisti ja toimiva ratkaisu videotykin kattokiinnitykselle. Tykin pohjaan kiinnitettyyn MDF-levyyn on ruuvattu kaksi kulmarautaa ja näiden vastinkappaleet puolestaan kattoon. Huoltoa ja muuta säätöä varten tykki on mahdollista irrottaa kohtuullisen helposti poistamalla katossa ja kiinnityslevyssä sijaitsevat kulmaraudat yhdessä pitävät kaksi pulttia.  Mikäli kokonaisuutta haluaisi vielä hieman viimeistellä, voisi systeemin esimerkiksi maalata paremmin ymparistön kanssa sointuvan valkoiseksi. Hintaa kokonaisuudelle tuli itse nikkaroituna alle 10 euroa. Plussana mukana tietenkin myös itse tekemisen ilo!

Edellinen artikkeliMedigenic Keyboard on helppo puhdistaa ja näyttää näppäimistöltä
Seuraava artikkeliGrand Canyon Skywalk tarjoaa huiman näköalan kylmähermoisille

10 KOMMENTIT

  1. Vielä kun pyöristäisi kulmat ja tosiaan maalaisi valkoiseksi niin olisi huomattavasti nätimmän näköinen.

  2. Täytyy vielä mainita, että alhaalta päin teline on kyllä melkoisen huomaamaton. Läheltä katonrajaa räpsityissä kuvissa rakenne tietenkin näyttää karummalta (jopa emännältä tuli hyväksyvä tuomio, joten tämä käyköön vakuutena). Tuo mainittu valkoinen maali on joka tapauksessa tarkoitus vielä jossakin vaiheessaa laittaa pintaa.

  3. Jeps, ihan toimivan näköinen telinehän tuo on, tosin hieman ehkä viimeistelyä voisi vielä kaivata.. Vaikka eipä kai kukaan sinne kattoon tuijottele, joten samahan se käytännössä kun muutenkin se jää aika hyvin sinne tykin taakse piiloon.

  4. Miten tykki on saatu kiinni tuohon MDF-levyyn, onko sen pohjassa reiät ruuveille tms?

  5. HHÄÄHÄHÄHÄHH? Meil on koulus jo tommonen valkosena. 😀 Ei oo kauheen uus idea.

  6. Itse tarvitsin nopeasti edullista kattotelinettä ja päädyin kokolailla samaan lopputulokseen. Ihan siisti tuli (kulmaraudat jäi maalaamatta) ja ainakin kestävän oloinen.

Kommenttien lisääminen on estetty.