pekka_luodeslampi

Nintendo Wii:n ja erityisesti tälle lisälaitteena myytävän Wii Fit-laudan mahdollisuusksista toimia todellisina kuntoiluvälineinä on puhuttu paljon. Konkreettiset tapaukset, joissa pelaaja olisi onnistunut saavuttamaan merkittäviä tuloksia ovat kuitenkin tähän mennessä jääneet vähiin. Suomalainen, 23 vuotias Pekka Luodeslampi on kuitenkin onnistunut todistamaan, että Nintendo Wii voi todellakin toimia kunnonkohottajana ja auttaa merkittävästi henkilökohtiasessa painonhallinnassa.

Pekka Luodeslampi on välillä heinäkuu 2007 – maaliskuu 2009 onnistunt pudottamaan painoaan yhteensä kokonaiset 21 kiloa, valmentajanaan Nintendon Wii-pelikonsoli. Vaikka painon pudotus alkoi jo vuoden 2007 puolella, niin merkittävimmät tulokset syntyivät Wii Fit -laudan hankkimisen jälkeen, eli huhtikuusta 2008 eteen päin. Oleellisin painon pudotukseen kuulunut kuntoharjoitus on ollut päivittäinen 30 minuutin ”vapaa hölkkä”. Kyseisessä lajissa on harjoitusten lomassa syntynyt jopa maailman ennätys, eli 16 484 metriä. Paras todiste saavutuksesta on kuitenkin oheinen ”ennen ja jälkeen” -kuva, jonka perusteella Luodeslammen merkittävä kunnon koheneminen on helppo todeta!

Onnittelut merkittävästä henkilökohtaisesta saavutuksesta!

Edellinen artikkeliThe Chariot toimii jalkojen korvikkeena
Seuraava artikkeliA Bulbdial Clock on led-”aurinkokello”

44 KOMMENTIT

 1. Juu Unclesampatriot nimellä Youtubessa tili. Siellä saa nauttia kyseisistä urheilusuorituksista 10 minsan pätkinä ja jopa HD laadulla.

 2. ihmeellinen äijä. en riskpektaa kyllä yhtään ennätystä enkä tekijää.

 3. Mielestäni nuo liikunnalliset pelit on lähinnä naurettavia, juuri vähänsen sykkeen takia. Kyykky mode on kyllä ehkä eniten kaloreita kuluttava, mutta pirun tylsää. Mielummin juoksee ulkona raikkaassa ilmassa kuin sisällä.

 4. Aera: Terve! Itseasiassa testasin 30 min hölkän sykkeen ja tälläistä tulosta tuli: Kopioitu videon kuvauksesta: ”Favorite site: http://www.goodpersontest.com Training Effect 4.5 (1-5 scale when 5 is overtraining.). My statistics Weight 107 kg. Height 186 cm. Average heart rate 162 (In this workout.). Resting Heart Rate 60. Max heart rate 185 (Measured earlier.). Fitness level 6 from 0-10 (For the measurement.). VO2 max 51/ml/min or 5.4 l/min. Age 23. Data (Use any text program.) http://www.kolumbus.fi/luodes/30min.CSV” Tässä viimeinen 10 minuuttia 30 minuun treenistäni, myös muut osat löytyät: http://www.youtube.com/watch?v=uEiBQkqrvSQ

 5. Laiskat urheilee sisällä sohvalla ja Wiillä. Enpä kehuisi kun ei ulos asti ole viittinyt mennä…

 6. ”Laiskat urheilee sisällä sohvalla ja Wiillä. Enpä kehuisi kun ei ulos asti ole viittinyt mennä…”

  Siis eikö wii fit nimenomaan kehota käyttäjää käymään lenkillä yms? joku vois kommentoida kuka omistaa.

 7. Ulkona on mukava liikkua JOS sattuu asumaan maalla. Kaupungissa asuvien lähiöhölkkääjien on ihan turha puhua mistään raittiista ulkoilmasta, terveellisempää on pysyä sisällä.

 8. ”Kaupungissa asuvien lähiöhölkkääjien on ihan turha puhua mistään raittiista ulkoilmasta, terveellisempää on pysyä sisällä.”

  Riippuu tietenkin kaupungista eli kaikki on suhteellista. Kyllä ulkoilu on keholle ja mielelle paljon virkistävämpää kuin sisällä hölkkääminen, sen tietää aika moni kuntoilija. Hapen määrä ulkona on aika selvästi suurempi kuin jossain asunnossa ja tämä on FAKTA! Hapen määrä on sama kaupungissa kuin maalla. Jos pointtisi on kaupunki ilman epäpuhtaudessa, niin sitten olet hakoteillä. Sillä ilman epäpuhtaudella ei juuri ole mitään tekemistä raikkauden kanssa jos verrataan Suomen keskisuuren kaupungin ja taajama alueen ilmanlaatua.

 9. Niin kyllä aika selkee ero hölkätä kotona kuin ulkona. tietenkin metsässä juoksemeninen on eri tavalla raikkaampaa, mutta metsän tuoksu ja kosteus on varmaan se vaikuttava tekijä. kuntosalit ovat taas niin epäluonnollisia että niitä pyrin välttelemään.

 10. Juu koittakaa vaan näppäimistösoturit mennä itse talvella tuonne ulos lenkkeilemään sohjoon ja jäiselle tielle. Vinkkinä voin sanoa että siitä ei tule yhtään mitään, korkeintaan nilkka nurin. Harvassa on paikat jossa oikeasti voi juosta ulkona talvisin, mieluummin sitä lämpimässä sisällä polkee kuntopyörää, huom. ilmastointi on keksitty 😉

 11. Jooh onko se nyt ihan vitun sama kuntoileeko sisällä vai ulkona (punttisalitki on sisällä) joten pääasia taitaa olla kummiski niitten kilojen pudottaminen ei se millä sen on onnistunut tekemään, huoh on kyllä taas viisaita ihmisiä täälläki ja mistä te tiiätte miten toi on wii fit:n lisäksi kuntoillu.
  Jotkut ihmiset tykkää kuntoilla sisällä jotkut ulkona, jotkut nostaa puntteja ja jotkut juoksee ulkona elikkä ihmisä on moneen junaan mut jostaki syystä tänne on kokoontunut joukko niitä jotka luulee että ihmiset jotka tekevät erinlailla asiat kuin he, pitäisi ampua.

 12. Mitä sitä suotta kuntoilemaan. Itekki lopetin urheilun 2 vuotta sitte, eikä oo vieläkään ylimääräsiä kiloja tullu. Hyötyliikunta sit erikseen.

 13. Kuntopyörä josta blue-tooth yhteys pc:lle.
  Voisi ajella google-maps/strees näkymissä ?
  Toki, virtuaali-liikunta ei voita perinteistä ulkona liikkumista, toisaalta liikunta hyvästä, vaikka virtuaalisesti maustettuna.

 14. Mielestäni kuntoliikunta sisällä on todella ahdistavaa. Talvisin toki käyn halleissa pelaamassa, mutta sen takia koska ulkona ei pysty. Joillekkin tuo sisäliikunta sopii, mutta eipä se mainittu hapen saanti ole mitään kauhean tehokasta, ellei sitten ole todella hyvin ilmastoitu iso huone, niinkuin halleissa. Ihminen on osa luontoa, eikä osa tietokone avaruutta. Meidän geenit huutaa jo pelkästää ala nature!

 15. Eikä nuo liikeradat esim wiin hölkässä ole lähellekkään normaaleja. Jos tuolla asenteella mennään ”pelit korvaavat liikunnan” ollaan aika pahasti hakoteillä. Ihminen ei kävele enää luonnollisesti. Evoluutio on tuhansia vuosia kehittänyt meidän kehon tarpeisiin, joita emme teknologian takia enää käytä luonnollisesti vaan fyysistä työtä pyritään aina välttelemään. Nyt luonnollinen juoksu on esim korvattu keinotekoisella jumpalla, jossa ei ole kaikki aistit edes mukana. En yhtään ihmettele jos jossain vaiheessa kyseisen herran kävelykin on mitä sattuu. Sitten kun tulee tosi paikka niin liikeratojen puutteiden takia tulee näitä Au au au venähdyksiä-revähdyksiä.

 16. ”ihmeellinen äijä. en riskpektaa kyllä yhtään ennätystä enkä tekijää.”

  Ihmeellinen asenne. Hyvä juttuhan tuo on jos pelaamisen avulla saa laihdutettua, ja noin paljon.

 17. Hiihtäjätkin treenaa korkeanpaikan leireillä joissa EI ole happea. Eli sisällä treenannut kaveri onkin sitten paremmassa kunnossa kuin lähiöhölkkärit?

 18. ”Hiihtäjätkin treenaa korkeanpaikan leireillä joissa EI ole happea”

  Taas mututuntuma kommenttia ilman minkäälaista asiaan perehtymistä. Urheilijat käyvät korkean paikan leireillä saadakseen aikaan pitkäaikaismuutoksia punasolujen/hemoglobiinin synteesissä, koska hapen suhteen alanko on ylänköä ja täällä on helpompi elää. Ja kuten tiedämme happi on kevyempää kuin hiilidioksidi, mutta vain tiettyy pisteeseen saakka. Tähän vaikuttaa myös ilmanpaine.
  Lihakset tarvitsevat happea ja sisällä on suhteellisesti paljon vähemmän happea kuin ulkona. Johtopäätös: Kaikki ulos kevät tulee. Ulkona liikkumisen terveydelliset hyödyt on todistettu aika selvästi paremmaksi kuin sisällä. mm. auringon valolla on myös tärkeä rooli hyvinvointiin. Ihmset eivät ole mitään lepakoita. Jos ovat niin kyllä nämä kalpeat vampyyrit aina huomaa kadulla kun tulevat luolistaan.

 19. Tiedämme myös kuinka ”steriilissä” asuvat ihmiset sairastuvat helpommin, koska immuniteetti ei ole päässyt kehittymään. Paljon ulkona liikkuva harva se päivä sairastuu flunssaan tai kausimasennukseen. Ihminen on osa luontoa, ei betoniharkkojen eristäväksi juuttunut fossiili.

 20. asian vierestä osittain; liikunnassa tärkeintä (itselleni)on keskittyminen itse liikkeeseen, kaikki muu oheishärpäke on turhaa ! Jossain pallopelissä peli,tai yleensäkin esim wii peleissä se joku tavoite, musiikkikin häiritsee, tyhmyyden huippu on jossain kuntosalilla, katsotaan tv ja poljetaan kuntopyörää, jos kuntosalille mennään niin sitten maksimoidaan nautinto vapailla painoilla( mieluiten mahdollisimman hankalan muotoisilla, tai hyvin värisevillä lasikuituisilla) Ja kannattaa hylätä ajattelumalli raskas-kevyt ja korvata se nopea-hidas mallilla.

  Liikunnan nautinnossa mikään ei voita METSÄ-PARKOURIA !

 21. Kyllähän nää kuntoilupelit kiinnostais, kunhan näitä laitteta ja pelejä tulis PC:llekin. Johonkin kevyeen nettiräiskintäänkin olisi kiva lisä tällanen ihan oikee liikkuminen. Ei PC rajoita pelaamista mitenkään toimistotuolissa 90-asteen mytyssä istumiseen.
  Vaikka ei ylipainoa ole yhtään, mutta liikunta räiskintäpeleihin olisi todella kaivattu lisä.

 22. Ihme jengiä täällä, toinen on saanut laihdutettua ja te vaan pilkkaatte, että väärin on nyt laihduttanut, väärin on liikuntaa harrastanut, lonkkavika tulee. Kateellisten panettelua. Kuulostaa samalta, kun kerroin kaverilleni, että vaihdoin suklaapatukat banaanin, niin vastaukseksi tuli: banaani on kaikkein sokerisin hedelmä ja siinä on isoin kalorimäärä. On se silti parempi vaihdoehto! Kuten on Wii Fit parempi kuin sohvaperunailu.

  Itsekin talvi/kevät akselilla kaipaisin jotain tuollaista, pitää varmaan ostaa fitti itsellekin. Kesäisin ja syksyin käyn liikkumassa kyllä ihan ulkona, mutta pakkasella jo tuo 10min työmatkakin tuntuu maratonilta, astman takia, ei vaan saa happea vaikka kaikki lääkkeet olisi kaapista vetänyt. Ja muutekin inhoan kylmää enkä loskaankaan halua lähteä talsimaan, kumppareissa on ikävä kävellä. Ja keväisin on katupöly ihan kauheaa, ja kun se on saatu siivotuksi, niin koivut kukkii ja sisällä joutuu jököttämään kaikki ihanat kevätaurinkopäivät.

 23. Kukaan ei ole vissiin pilkannut ketään. On vain kerrottu mielipide. En väitä ettei pelit olisi ihan kiva lisä, mutta kunhan ei vain jää roikkumaan.

  ”Ja muutekin inhoan kylmää enkä loskaankaan halua lähteä talsimaan, kumppareissa on ikävä kävellä. Ja keväisin on katupöly ihan kauheaa, ja kun se on saatu siivotuksi, niin koivut kukkii ja sisällä joutuu jököttämään kaikki ihanat kevätaurinkopäivät.”

  Sitä kutsutaan elämäksi. Ei elämä ole pumpulilinnassa elämistä. Se on elämän luonnolista kiertokulkua. Asenne on näköjään sulla kohdillaan!

 24. nauroin että kuka laittaa omasta juoksusta videoitaan nettiin. mut rispektit siitä että -21kg pelin avul. joskus tanssimatolla kanssa viihdyin mutta siihenkin kyllästyi kuin kehitys hidastui

 25. Hyvä aero, tottakai kaikki haluavat lähteä räntäsateeseen talsimaan ja saamaan rakkoja kumisaappaista, kun on mahdollista tehdä sama asia sisällä lämpöisessä ilman kenkiä. Tosiasia on, että evoluutio on suurimmalta osalta tapahtunut jossain muualla kuin lumisessa kylmässä kaupungissa! Ihminen on luotu liikkumaan luonnossa, mutta ilman kenkiä lämpöisessä. Kyllä minäkin pääsen luontoon missä uskallan mennä ilman kenkiä (kesäisin), jos ajan sinne autolla pitkän matkaa. Ja tosiaan astman, katupölyn ja tyhmän koivuallergian takia joudun kevään välttelemään ulkoilua. Siis pystyn viettämään aikaani myös auringossa ja ulkona, mutta mihinkään liikuntasuoritukseen eivaan yksinkertaisesti happi riitä. Ja ei en ole elänyt lapsuuttani sisällä steriilissä ympäristössä, vaan maalla hiekkaa suussa, mutta silti ovat nämä vaivat minulle iskeneet. Vaikka minä ja sinä pidämme ulkoilusta ja luonnossa liikkumisesta, eivät siitä kaikki pidä. Kai heilläkin on oikeus liikkua? huolimatta siitä, että he haluavat tehdä sen sisällä.

  Katsos kommetteja, ja väitä uudestaan ettei kukaan pilkkaa:
  grsd kirjoitti 13.4.2009
  moi kirjoitti 13.4.2009
  mokssis kirjoitti 14.4.2009
  Blaa kirjoitti 14.4.2009

 26. Ite tossa hölkkäilin ulkona viikko sitten ja se vähän sitten taittu ja muuta, rasitusvamma ollut siitä asti. Pitäs varmaan talveksi ja kevääksi hankkia tommonen Wii ja Fittiki.

 27. 21 kiloa on aika hemmetin hyvin. Oli liikunnan harrastus muoto mitä hyvänsä niin motivaatio saa olla kyllä kohillaan, että saa edes 5kiloa tippumaan (riippuen tietysti yksilöstä).

 28. ”Kai heilläkin on oikeus liikkua? ”

  Toki, olenko jotain vastaan väittänytkään? EN! Kai nyt mielipiteeseen saa olla vapaus ja nämä on minun henkilökohtaisia tuntemuksia. Kumma kun ihmiset vetää niistä heti herneen nenään ja päättelevät ne joksikin absoluuttisiksi.

 29. en kyllä ennen wiin keksimistä olisi uskonut että pelaamalla olohuoneessa voisi laihtua.

 30. Propsit tälle jäbälle.
  Oikeesti miettikää vähän, kaveri on saanu laihdutettua reilu 20 kiloa ja varmasti jaksaa tamppaa Wiin päällä. Luuletteko oikeasti ettei se kestävyyskunto siirry oikeeseen elämään? Tottakai Pekka jaksaa painaa ulkonakin nyt paljon kovempaa ja kauemmin.

  Ottakaa tästä esimerkkiä. Pekka on varmasti itse tyytyväinen painonpudotukseen ja kunnon parenemiseen.

 31. Juu itse olen kaverilla kerran tota Fittiä kokeillut ja kyllä mä sen itsellenikin haluisin… On siinä muutakin kun hölkkää… Ihana askelpeli ja hyviä jooga ja lihaskuntoharjoituksia myös… Kyllä oli reisitreenin jälkeen nimittäin muutaman päivän reidet sökönä kun en ollut pitkään aikaan kuntosalilla käynyt sitä peli-iltaa ennen.

  Ja toki minäkin ulkona mieluummin hölkkään niin kauan kun ei ole liukasta ja pakkasta… Mutta fitillä tekisin juurikin jooga ja lihaskuntoharjotteita… Fit lisää bodybalancea… Tasapaino kehittyy… Fit mittaa ensimmäisellä käyttökerralla painon, tasapainon yms. ja seuraa kehitystäsi matkan varrella.

  !!Eikä todellakaan oo mitään sohvakuntoilua niinkun joku tuolla viittasi!!

 32. Kun on pelin ääressä ei edes huomaa laihtumista.
  Jos menee ulos, niin se ei ole niin ”lumoavaa”, kun pelin ääressä.
  Wiistä on hyvä aloittaa.

Kommenttien lisääminen on estetty.