The First Galactic Empire -seteli Darth Vaderin kuvalla

Starbuck-käyttäjä deviantArtissa on suunnitellut tämän Imperiumin vallitsemassa galaksissa mitä ilmeisesti käytössä olevan setelin. Onkin aika mielenkiintoista, että käytetäänkö koko Tähtien sota -galaksissa samaa valuutta. Ainakin jos ajattelee Maata, niin täällähän on kovasti eri maita, kansoja ja valuuttoja. Verrattuna siihen koko galaksin heterogeenisyys Tähtien sodan maailmassa on aina tuntunut jotenkin pieneltä.

Vaikka kaikenlaisia eri otuksia onkin, niin jännittävän samanlaisen oloisia nuo kuitenkin ovat. Ja planeetallekin on helppo aina laskeutua, kun suoraan onnistuu ohjaamaan sinne paikkaan missä tapahtuu. Mutta ehkäpä tällaisen fiktion yhteydessä ei pidä olla liian laskelmoiva. Hieno seteli joka tapauksessa.

Lähde: diablo2003.deviantart.com

Edellinen artikkeliDow Jones Hanky on kasvopyyhe vuosien 2004-2009 indeksikäyrällä
Seuraava artikkeliXPOSED! on röntgenlaukku

10 KOMMENTIT

 1. Eikös seteli muutenkin kuulosta tässä lentelevien alusten ja lasermiekkojen maailmassa aika antiikkiselta vaihdon välineeltä – oravannahalta, jos sallitte.

 2. Miksi ihmeessä imperiumi olisi painanut seteliin kesken olevan kuolemantähden eikä valmista?

 3. Ainakin käteistä siellä on, tulee ilmi kirjoista. Ja kyllähän episodi ykkösessä Watto sanoi, että Republicin krediitit ei o käypää valuuttaa Sen kaupassa. Ja käteistä on ihan vain sen takia, ettei sitä voi jäljittää XD

 4. Vielä modernillekin ihmiselle raha inmateriaalisena on hieman pelottavaa. Raha, jolla voi ostaa vaikka tuhansien ihmisten kuoleman on ykkösiä ja numeroita. Pelkkä muutama sormen näpätys niin rahat ovat toisellapuolella maapalloa ja joku toteuttaa salamurhan tai hankkii albiino gorillan seinän koristeeksi. Miksei tulevaisuudeessa siis kannattaisi pitäytyä kiinni tutussa ja turvallisessa riihkuivassa, eipähän pääse tapahtumaan mitään odottamatonta. Tekniikka on ihmisen tuho!

 5. Eksytty hieman aiheesta täällä. Ampukaa itsenne jos elektroninen maksaminen on niin kamalaa.

  Mun mielestäni tuo seteli on hieno, mutta 1 crediitti on kärpäsen paska. Darth Vader luultavasti painettais huomattavasti isompaan seteliin, samoin kuin tuo imperiumin fallos eli kuolemantähti.

  Ja muutenki toi setelin perspuoli näyttää liian täyteen tungetulta.

 6. ”Miksei tulevaisuudeessa siis kannattaisi pitäytyä kiinni tutussa ja turvallisessa riihkuivassa, eipähän pääse tapahtumaan mitään odottamatonta.”

  Sanoppa tuo Zimbabwelaisille jotka tarvitsevat kottikärryllisen riihikuivaa ostaakseen yhden bussilipun. B|

  http://www.taloussanomat.fi/ulkomaat/2008/01/18/zimbabwe-otti-kayttoon-10-miljoonan-dollarin-setelin/20081736/12

  Ja joo tuon setelin taiteilija olisi kyllä imperiumin etsityin mies kun Vader näkisi kuvansa 1 krediitin setelissä =D

Kommenttien lisääminen on estetty.