Tältä Facebook näyttää muutaman vuoden kuluttua

Itse käytän Facebookkia jonkin verran. Käyttöliittymää on uudistettu muistaakseni kolme kertaa sen aikana kun olen sitä käyttänyt. Ensimmäinen uudistus oli mielestäni hyvään suuntaan, mutta tämä viimeisin on kyllä siinä mielessä huonosti toteutettu, että uudenlaiset toiminnot ovat vallanneet etusivulta tilaa vanhoilta, joihin olin tottunut. Nämä uudet toiminnot eivät oikeastaan tuo mitään uutta siihen mitä oli ennen, käyttötapa vain muuttuu. Mutta eipä siitä sen enempää. Mitä mieltä te olette Facebookin kehityksestä?

Tässä on tehty kuva palvelun etusivusta, olettaen että kehitys on samansuuntaista kuin mitä viime aikoina on ollut. Aika hauska. Hilavitkuttimenkin ulkoasua on uudistettu kertaalleen perinpohjaisesti. Tässä kuva vanhasta mallista:

Hilavitkutin.com 2007

Aikanaan Hilavitkuttimen uutta mallia arvosteltiin kovin sanoin. Onko vielä joku, joka pitää vanhaa parempana?

Lähde: www.holytaco.com

Edellinen artikkeliScotch Eggs, makkaralla kuorrutettua munaa
Seuraava artikkeliKokonaan legoista tehty 3D-skanneri

52 KOMMENTIT

 1. Kyllähän se oli iloisempi… ja nää sivu palkit on vielä vähän sekavia.

 2. Muutokset herättävät aina vastarintaa, vaikka muutos olisikin selkeästi askel parempaan. Facebookin viimeisin muutos ei itseäni häirinnyt. Pieniä muutoksia, jotka eivät kummoisia totutteluja kaipaa. Ilmankin olisi kyllä pärjännyt.

 3. Kyllä vanha hilavitkutin oli EHDOTTOMASTI parempi, hienompi, selkeämpi, iloisempi, kivempi luettava jne…

 4. Entiset hilavitkuttimen sivut olivat melkeinpä ilo silmälle, nykyiset ovat rumat ja epäselkeät, siis todellakin epäselkeät, sivupalkkien osalta ainakin.

 5. Niin pitkään oli kamalaa, kunnes uuteen ulkoasuun tottui. Nyt taas menisi aikaa tottua vanhaa. Vanhassa oli kyllä kivasti väriä.

 6. Mä tossa just menetin hermoni ton naamakirjan kanssa, kun etusivu oli täynnä kavereiden QUIZtuloksia(jotka eivät voisi vähempää kiinnostaa).
  Apu löytyi GreaseMonkeystä ja FacebookPuritystä joka poistaa kaikki turhat Application ja QUIZ ilmoitukset etusivulta…

 7. No tämä ’uusi’ pohja on kyllä vanhaa ilmeettömämpi sillä kaikki samaa harmaata. Samoin nuo vierekkäiset sivupalkit tuovat aikalailla sekavuutta.
  Jotain hyvää sentään tässä uudessakin pohjassa – logo on edellistä siistimpi.

 8. Ehdottomasti. On saatava vanhat takaisin. Niistä sai sellaisen hilavitkutin ”tunteen”. Oranssi sopi jotenkin aiheeseen. Ja ellei kirjoittelijat ole vilkaissut foorumille niin sanon sen täällä. Eikö tänne voisi saada vaikka sivun yläkulmaan sellasen pienen valikon, josta sivun teemaa/väriä voisi nopeasti vaihtaa. Jos joku haluaa, käy vilkaisemassa MSN:nnän kotisivuilla. Sieltä sellanen löytyy. Sanokoot jaa joka näin haluasi.

 9. Mä olen kirjautunut facebookiin joskus puoli vuotta sitten ja käynyt siellä ehkä 5 kertaa kun on pitäny hyväksyä kaveripyynöt. en tajua koko sivustosta yhtään mitään, siellä pitäis olla jotain virtuaalilemmikkejä yms härpäkkeitä mutta en mä vaan tajua missä… koko systeemi ihan sekasin.

 10. Uusi on mielestäni parempi kuin vanha, hieman väriä kaipaisi tosin ehkä.

 11. Tää nykynen on semmonen perusvarma valinta mutta kiva ois saaha uudistuksia värimaailmaan ja teemoihin.

 12. Joo, yhdyn edellisiin, tähän vähän väriä ja sivupalkit selkeemmiks, niin kyllä hyvä tulee! Niin ja toi värin/teeman pikavaihto ei olis yhtään hullupi juttu!

 13. olin unohtanut muutoksen kokonaan ja tulipas ikävä tuota vanhaa :(. Uuden miinuksia ovat sivuttaispalkit ja ulkoasun tylsyys.

 14. hilavitkutin muuttui tuon ulkoasu muutoksen jälkeen lähes kokonaan englanninkielisten esikuviensa techeblogin ja engadgetin näköiseksi, liekkö tämä harkittu teko

 15. Vanha oli parempi. Siis hilavitkuttimessa. Facebookissa pidän uudesta enemmän.

 16. Jea vanhat hilavitkuttimen sivut olivat NIIN paljon paremmat. Te uudet käyttäjäthän ette ole sitä koskaan koekenut mutta me ns. oldschool hilavitkuttajat muistelemme noita legendaarisia aikoja aina hyvällä mielellä. Nykyään tää uus ulkoasu on ainaki sata kertaa huonompi. Eilen kattelin vähän vanhoja arkistoja ja tippa linssihän siinä tuli kun muistelin sitä vanhaa hilavitkutinta. AJaiaiai niitä aikoja hmmm… Itsehän olen ollut mukana alusta asti. Nykyään mikään ei tunnu enää miltään. Kaikki vanhat hilavtikuttajat ovat silmissäni maailman kovimpia jätkiä. Näistä uusista ei ole mihinkään. Huhuhu

 17. Kyllä nuo vanhat olivat huomattavasti selkeämmät käyttää… Tämän ”uuden” leiskan sivupalkit ja linkit ovat sekavia ja epäselviä. Vanha oli tällä kertaa kyllä parempi, tosin kaikkeen tottuu, mutta onko se hyvä asia niin sitä saa miettiä.

 18. Joo paremmalta näyttää toi Wanha. Tehkääs tämän uuden ja tuon Wanhan sekoitus nii tulee aivan mainio!!

 19. Nyt kun kysyttiin niin vanha hilavitkutin oli parempi. Vanha sivusto, jossa kategoriat oli nätisti tuossa esillä, oli uudenkin käyttäjän mielestä (aikoinaan minä itse) helpommin lähestyttävä.

 20. Kyllä vanha ulkoasu oli HUOMATTAVASTI parempi…V*****aa vieläkin tämä uusi!!!

 21. Itse yhdyn ehdottomasti samaan mitä useimmat täällä on mieltä..
  Vanha Hilavitkutin ulkoasu oli paljon parempi.

 22. Vanha hilavitkutin OLI PALJON PAREMPI niin kuin yllä olevat kommentitkin sen jo todistavat

 23. VANHA TAKAS. Kerkisin käyttään vanhaa noin viikon.. Se oli selkee verrattuna tähän uuteen.. Jäin koukkuun tähän sivustoon, sen vanhan ulkoasun takia.

 24. Kyllä vanha hilavitkutin oli huomattavasti paree. Uudessa sivupalkit sekavat, tylsä(liian ”virallinen”) ulkoasu, liian samankaltainen muihin, kategoriat vanhassa paremmat, jne…

  Hyvä parannus oli logo. Vanhasta tuli mieleen joku halloween kirjoitus.

 25. Niinkuin monet muut on valittanut, tässä leiskassa nämä sivu palkit ovat erittäin onnettomat ja väriä kyllä saisi olla enemmän.

 26. nooh kaikkeen otttuu ajallaan, eli sopeutuminen käytettävään ympäristöön. Entinen oli kyllä mukavan pirtsakka, ehkä pääsiäiseksi ulkoasussa voisi tapahtua hiukan muutosta ? 😉 Pitemmälle vietiny voisi tehdä käyttäjä spesifisen leiskan halutuilla toiminnoilla, mutta ei kannattava.

 27. Hilavitkuttimen vanha lookki oli huomattavasti parempi, ihan perustellusti. Se oli käytettävä, selkeä ja luetteva sivusto jota oli ilo käyttää, samaa ei voi sanoa tästä uudesta versiosta joka on juurikin mitä tuossa artikkelin kuvassa parodioidaan – sekava palstojen, erilaisten vaaka- ja poikkiviivojen, minikuvien, tähtien, typerien mainoksien ja eriväristen linkkien ja otsikoiden soppa – eli juuri sitä mihin nykynettisivuissa tupataan menemään.

 28. Tämä nykyinen lookki hajoilee mobiiliselaimilla (psp ja windows mobile) kuin myös aika ajoin Chromella, linuxilla sivun oikea reuna on ihan palasina ja tekstit menee miten sattuu ja välillä on varmaan kilometrin levyinen, tälläkin hetkellä Firefoxin developer toolbar varoittaa sivuvirheistä, hankkikaa joku joka osaa koodata.

 29. Itse olen kyllä sitä mieltä, että uusi hilavitkutin on parempi. Kummassakin on hyvät ja huonot puolet, mutta uusi voittaa kuitenkin. Harmaat/hopeiset sivuthan kuvastavat juuri hyvin tekniikkaa. Eikä ne mitenkään tylsät ole.
  Harmaalla pohjalla noin iso määrä keltaista on imo aika kammottava yhdistelmä ja suurin miinus tulee keltaisesta valkoiseen likuväristä (pitäisi lailla kieltää pun/kelt->valk jne. likuvärit). Logokin on nykyään reilusti parempi.
  Uudessa sivussa noita mainoksia nyt vaan on enemmän ja valikot vähän hankalemmat. Mainoksien kautta tosin varmaan saatu lisäsisältöä ja lisäsisältö varmaan sekoittanut noita valikoita.

 30. Hilavitkuttimen vanha design näyttää kyllä silmälle iloisemmalta, vaikken sitä koskaan kokenutkaan.

  Mitä facebookkiin tulee, niin kyllä se aika hirveäksi bloatwareksi on menossa. Kuka suunnittelisi kilpailevan facebook liten joka vaikkapa twitter henkisesti välittelisi ystäväpiirin statuspäivityksiä ja sallisi muutamat tärkeimmät ominaisuudet kuten privaviestit, tapahtumat ja profiilikuvat facebookin suuresta tarjonnasta…

 31. Vanhat sivut olivat ehdottomasti paremmat, nykyiset sivupalkit aivan epäselkeät, kun jotain painaa niin yhtäkkiä tuleekin uusi sivupalkki ja vanha katoaa…

  Erkki ja Jyrki, teettekö sivut teitä kahta miellyttäväksi, vaikka sadat lukijat ovat erimieltä?

 32. hilavitkutin faniksi olen tullut vasta tämän uuden sivun aikakaudella joten vanhasta en kommentoi.. Uusi on ok. ei valittamista, mutta facebook on kauhea!! Kuinka niin käyttäjä vihollinen sivusto voi nousta sellaiseen suosioon? Ei ymmärrä. Minullakin on kohtuullinen teknillinen koulutus mutta facebookin kanssa menee soormisuuhun melkein joka kerta kun sivustolle eksyy.
  ja facebookissa voisi toimia ”vähemmän on enemmän” mentaliteetti!!

 33. hmm… kyllä se vanha oli parempi. Uusi on kyylllä ”toimiva”, mutta itse en enää paljoakaan käytä hilavitkutinta, kun ei ole kunnon selkeää kategoria-sivupalkkia VASEMMALLA ainakaan, siksi koska nykyiset sivut on enemmän informaatiolähteen oloiset kuin mukavan gadgetti(ynnä muu!)sivun…. Omasta mielestä tämä olisi hyvä kun laitettaisiin tuo kategoria-palkki tohon vasemmalle takasin, palautettaisiin vanha logo ja vanhat värit. tällä teemalla tuntuu wikipedia/google/(Muu ”asiallinen”, ei ilon vuoksi tehty sivusto josta saa tietoa) hmmm… huvipuistolta. ei ehkä selkein teksti ikinä, mutta. hope somebody gets the point.

 34. Vanhassa vara parempi. Itse en ole VIELÄKÄÄN tottunut tähän versioon.

 35. Eka kerran näen vanhan sivupohjan, ja tarttee kyllä näin graafisen alan ammattilaisena sanoa että vanha näyttää erittäin selkeältä ja toimivalta nykyiseen verrattuna.

 36. En vanhan aikana muistaakseni täällä ole käynyt mutta ekat fiilikset kun tälle sivulle eksyi onpa mielenkiintoisia uutisia toinen on miten ihmeessä tätä sivua käytetään linkkejä oli kaikkialla ja tuntui muutenkin vaikealta.

  Hilavitkutin on minulle lähinnä tylsyyden hetkillä piristystä joten kirkkaat värit ei olisi täällä pahitteeksi.

  Tämä harmaa tosin on rakenteeltaan ammattimaisemman näkönen perinteisen pyöreät reunat on oikea oksetus ja hieman ”karkki mallisen” näköiset tuossa vanhassa mutta paremmalta se kuvassa ainakin näyttää silti kuin tämä nykyinen.

  Lopullinen mielipiteeni on uusia värejä ja sivuston rakenne mukavammaksi vaikka kategoriat takaisin että täältä jotain löytäisi sellainen jonka mielikuvitus ei jaksa keksiä hakusanoja.

 37. Sen verran uusi käyttäjä olen, että vanhaa sivuteemaa en ikinä käytössä päässyt näkemään. Kuvaa katsoessa kuitenkin olen ehkä ihan tyytyväinen tähän. Uudet sivut ovat paljon ammattimaisemmat, tyylikkäämmät jnejne. Tiedä häntä olisinko jopa kääntynyt pois jos vanhoille sivuille olisin joskus eksynyt.

  Sivupalkit tosin ovat melko epäselvät, mutta oikeastaan eipä niitä tule ikinä käytettyä joten samapa tuo.

 38. Kyllä näillä nykyisilläkin sivuilla toimeen tulee mutta oli nuo vanhat kyllä paljon selkeämmät kun on enemmän tuota kontrasti eroa valikoissa…

 39. kyllä miusta ois ihan huippuu jos vois vaikka valita sivun yläkulmasta vähän sivujen teemaa

  melko nostalginen fiilis tuli tuosta vanhasta sivusta 🙂

 40. Eikö ylläpito aio tehä mitään. Näettehän että yli 40 kommentoijaa haluaisi vanhat sivut takaisin. Vastatkaa lukioiden huutoon. Eikä 40 kommenttia voi olla VÄHÄÄNKÄÄN väärässä…

 41. Itse asiassa, vanha olisi edelleen parempi. Se ettei tämä uusi ärsytä ihan niin paljoa kuin sillä hetkellä kun se julkaistiin, ei tee siitä edelleenkään hyvää.

  Ärsyttää suunnattomasti se, ettö esim. koko näyttöä käytettäessä tämä itse tekstin osuus on ruudun leveydestä alle neljännes. Todella inhottava ulkoasu.

 42. Vanhassa vara parempi. Lopulta se on vain yks kaaos, kun yrittää parantaa aina muka parempaan suntaan. Liika on liikaa.

 43. Juu ei voi vieläkään käsittää miksi näistä uusista sivuista tälläiset piti väsätä kun uudet oli lähes täydelliset. Itsellä ainakin täällä käynti on vähentynyt huomattavasti. Muuten on kyllä ollut mielenkiintoisia juttuja ja taso säilynyt keskusteluissa!

Kommenttien lisääminen on estetty.