nintendo_dsi

Japanissa jo marraskuusta lähtien myynnissä olleen Nintendo DSi -pelikonsolin julkistamispäivä on selvillä nyt myös Eurooppaan. Uusi, melko merkittävillä parannuksilla varustettu kannettava pelikonsoli ilmestyy Suomessa kauppojen hyllyille kolmas päivä huhtikuuta.

Ominaisuuksia uudessa konsolissa on mm.

 • 12% tai 2.6 millimetriä ohuempi, kuin Nintendo DS Lite
 • Ulkonen 3 megapikselin kamera sekä toinen VGA-kamera videochattailua varten.
 • Ei enää erillistä Game Boy Advance -pelikorttipaikkaa
 • Sisäänrakennettu musiikkisoitin
 • Näyttöjen kokoa on kasvatettu hieman 3,25 tuumaan.
 • SD-muistikorttipaikka sekä sisäinen muisti
 • Toimitetaan Nintendo DS nettiselaimella varustettuna.
 • DSi konsolissa on sisäänrakennettu sovelluskauppa nimeltään DSWare, jonka kautta pelejä ja muita sovelluksia on mahdollista ostaa ja ladata suoraan WLAN -verkon ylitse.
 • Pelikonsolista saatavilla (alkuun) mattavalkonen ja mattamusta versio
 • Hinta ei vielä virallisesti tiedossa, mutta liikkunee jossain 150 euron tietämillä

Ainakin itsenä kiinnostaa millaisia edellytyksiä laitteella on toimia esimerkiksi net-tabletin korvikkeena nettiselailuun w-lan peiton alueella.

Monikos teistä aikoo hankkia itselleen oman DSi-konsolin, kun tämä muutaman kuukauden kuluttua ilmestyy myyntiin?

Lähde: Nintendo Suomi

Edellinen artikkeliKäytöstä poistettua venäläistä sotakalustoa kaupan
Seuraava artikkeliDirk, neodyymimagneetit ja murtunut etusormi

19 KOMMENTIT

 1. Mielummin ostaa hyvän kännykän johonka lataa pelejä, siis pelejä jotka on paljon parempia kuin nintendon laatikkopelit.

 2. Sinä joka tuon haluat, osta mieluummin läppäri johon saa paremmat pelit, elokuvat ja kaikkea viihdettä mielin määrin halvemalla kuin japsin tekemään nintendoon. Tai ole ostamatta.

 3. miten jos tuolla surffailee netissä niin pitääkö siihen hommata virusohjelmat ja miten?

 4. Todennäköisesti tulee hankittua jossain vaiheessa kun tuo vanha ds alkaa jo olla aika kulunut. Itseäni kyllä harmitta, että ovat jättäneet GBA -korttipaikan pois, hyllyssä kun on vielä muutama hyvä GBA peli, jota välillä tulee pelattua.
  Vaikuttaisi kyllä ihan toimivalta päivitykseltä, varsinkin kun internetselain on laitteessa vakiona. Ja hintakaan ei ole juurikaan kovempi kuin vanhempien mallien. Hyvältä näyttää.

 5. Itselläni on Sony PSP Slim & Lite jossa uusin M33 custom firmware. Voin kehua huomattavasti paremmaksi kuin Nintendo DS, Nintendo DS Lite tai Nintendo DSi. Kaverillani oli kauan sitten Nintendo DS Lite, ja hän piti siitä jonkun aikaa mutta aika äkkiä jäi hyllyyn pölyyttymään. Hän möi sen ja osti Sony PSP Slim & Liten lähes samaan hintaan, ja hänkin on kehunut että huomattavasti parempi ostos. Siis kannattaa ostaa PSP :> Itse olen samaa mieltä, kun kaverini ds:ää räpläsin jonkin aikaa, että PSP on kannattavampi ostos. Niitä kun liikkuu käytettynä halvalla ja saa enemmän vastinetta rahoillensa, esim DS grafiikat = Aivan hanurista. PSP grafiikat = Todella upeat siihen nähden että kyseessä on kuitenkin suht pienikokoinen mukana kulkeva laite. DS pelit = Hmm… Mielestäni aika tylsä valikoima! PSP pelit = Löytyy laidasta laitaan hyvägrafiikkaisia myös PS2:sella nähtyjä mahtipelejä.

 6. voihan PSP:n grafiikat olla paremmat, mutta pelit PSP:lle on ihan turhia. Nintendolla huomattavasti innovatiivisemmat ja omaperäisemmät pelit (hauskempiakin vielä)

  onse vaan niin, ettei 4vuotta sitten mikään mobiililaite sisältänyt wifiä, kosketusnäyttöä, nettiselainta ja sensellaista vakiona 149€ hintaan.

  haxattu NDS (40€ kortti koneeseen, valmis) pyörittää linuxia, messengeriä, ja kaikkea mahdollsita homebrew ohjelmaa(myös originelleja pelejä)

  .w

 7. Itellä on aikomus myydä nykynen lite ja ostaa tommonen sitten heti julkasussa odottamaan homebrewin toimimista ja a-laadun ”only for dsi” pelejä.

 8. KYllä näyttää viimeinkin nuo käsikonsolit tarpeeksi hyviltä että voisi jopa ostaakkin. Jos tuossa mp3-soitin ja internettikin on niin aivan varmasti tulee hankittua

 9. Jupstejuho, mutta psp:n akku on perseestä, hikisesti ehkä 8tuntia, ja ds:ällä on yli 12tuntia, helpostikkin, eikä psp:le todellakaan ole hyviä pelejä, ds:älle on paljon enemmän hyvia RPG pelejä, tosin kuin psp:lä.

  Niin ja UMD on paska, ei ketään kiinosta odottaa puolta tuntia että yksi taso latautuu

  weaer; Mutta 99% kännykkäpeleistä on yhtä paskaa

 10. psp:n pelit on luokkaa ”mortal combat XIV mobile version” ”need for speed – shitty version” ”pacman – worse than the eighties” ”mikälie ver. 62912”

  eli paskoja käännöksiä valmiista peleistä.

  nintendolla pelit on erikseen funtsittu NDS:lle, ja ovat oikeasti jänniä.

  esimerkkinä vaikka salapoliisihommissa piti älytä puhaltaa saadakseen sormenjälkjen näkyviin puuteroinnin (ruudun töpöttely) jälkeen.

  olin ihan jäässä kun puhallus hoiti homman. myyty. näin.

  .w

  EDIT: ja NDS on ainoa laite varmaan ikinä minkä oon omistanu, joka pysyy _pitkää_ päällä. peliaika on likelle 10 tuntia. kaivoin tossa NDS:n esille puolen vuoden tauon jälkeen, niin silti se roju pysyi päällä lataamatta senmmosen 3 tuntia.

 11. Jep, meinasin itekkii ehken hankkia ton, mut pitää vanhan DS:n varalta tallella ku on muutama hyvä GBA peli itelläkkii….
  Ja ei mitään tommosta schitti PSP peliä jotka on kopsattu ja vähän muokattu alkuperäsestä….ihan perästä.
  Ja kaiken lisäks, DS:llä on mikki johon voi puhua/puhaltaa ja vautsi vau, jotain tapahtuu,2 ruutua, toista koskettamiseen toista pelaamiseen (yleensä) nii eli kyl noi nintendon pelit on hyviä, ja jotkut jopa kuntoonkii auttavia sekä DS:llä että Wii:llä on muutama…Jep 😀

 12. Ei taas tätä konsolisotaa.

  Mutta vastatakseni tuohon netin selailuun, ei kannata. Testeissä ovat osoittaneet että kevyetkin sivut lataavat todella kauan DS sisäisen muistin ollessa harvinaisen pieni. Ei tuo sentään mitään nettablea voita. Peli konsolina DS on kyl hyvä vaihtoehto.

 13. Varmaan yhtä turhaa tuolla nettiä selata kuin Wiin kanssa.
  Sinunhan täytyy olla tietokoneesi vieressä että saat nettiyhteyden sillä, ellei tuohon DSi ole jotai pitkän matkan systeemiä tehty.
  Voisi sillä kai joku *köh köh* tuhmia salaa katsella. 😛

  Se kamera joka tunnistaa kolmiuloitteisesti kaikkea tuntuu kyllä aika jännältä, enkä yllättyisi jos siihen tulee pelejä joissa on Wii tyyliin juttuja joissa pitää vetää tai työntää vipuja sun muuta.

  Kamera, musiikkisoitin ja pelilaite samassa kuullostavat ihan jännältä.
  Onhan kännyköissä noita mutta hyvät kännykät ovat kalliita ja niiden peleistä ei yleensä ole mihinkään konsolien peleihin verrattuna.

  Tuo SD kortti tuki meinaa että joistain peleistä voisi saada screenshotit ja replayt tietokoneelle talteen kuten Wiin Smash Broshista saa.

 14. Onko tyhmää omistaa 2 käsikonsolia kun aattelin ostaa NINTENDO DSI ja mulla on jo PSP. Mut se on aika turha vehje!!! :D:D:D

Kommenttien lisääminen on estetty.