youre_in_the_movies_01

Microsoft päätti viime vuonna haastaa Sonyn tosissaan pelikonsolien bilepelien markkinoilla. Tuloksena joulumarkkinoille ilmestyi jopa kolme sosiaalista pelaamista tukevaa videopeliä Xbox 360 pelikonsolille. Yksi peleistä oli nimeltään ”You’re in the Movies”, jossa pelaaja pääsee harjoittelemaan näyttelemistä pelin muotoon pakatussa formaatissa.

youre_in_the_movies_02

You’re in The Movies peliä on mahdollista pelata joko yksin, tai kaverin kanssa. Ideana on, että ruudullä esiintyvissä tilanteissa elehditään ja pelin mukana toimitettu Live Vision -kamera kuvaa tapahtumat myöhemmin näytettävän elokuvan kohtauksia varten. Pelissä ”näyttelijä” saa elämöidä esimerkiksi mehiläisten pakenemista, hulavanteilua, tai vaikkapa mudan heittämistä. Vaikka pelaajia voi olla yhdellä kertaa ainoastaan kaksi, niin antaumuksella kohtauksiin eläytyvästä näyttelijästä riittää varmasti hupia myös suuremmallekin peliyleisölle.

Kun kaikki videomateriaali on saatu kuvattua noin puolen tunnin äheltämisen tuloksena, pelikonsoli kokoaa näyttelytyön yhdeksi, elokuvatraileria muistuttavaksi kokonaisuudeksi. Erityisen hauskaksi asian tekee se, että peliä pelatessa näyttelijällä ei itsellään ole harmainta aavistustakaan siitä, millaisissa kohtauksissa ollaan parasta aikaa näyttelemässä. Lopputuloksen yllätyksellisyys tekee pelin lopusta todella hauskan. Eri kohtauksia riittää näyteltäväksi yhteensä jopa 30, joten pelaamista on myös varsin pitkäksi aikaa.

youre_in_the_movies_03

Pelin toteutuksessa kamerakuvauksen osalta olisi vielä hieman viilaamista, sillä tausta tuntuu usein sekottuvan itse näyttelijän kanssa ja lopputulos puuroontuu helposti joiltakin osin. Idea on kuitenkin kerrassaan loistava! Varsinkin jos esimerkiksi kotibileissä onnistut saamaan muutaman sopivasti nousuhumalassa olevan eläytyjän peliin sisään, niin pelistä riittää runsaasti hupia muillekin, kuin itse suorittajille.

youre_in_the_movies_04

Pelin arvo lisää luonnollisesti myös se, että kameran kanssa toimitettu peli ei maksa kuin reilun kympin enemmän, kuin pelkkä kamera yksinään. Siinä mielessä pakettia voi pitää jopa loisto-ostoksena!

Tällaisista ennakkoluulottomista peli-ideoista me pidämme. Annamme pelille arvosanaksi 4/5

Lopulta vielä mmalliksi video pelin lopputuloksena syntyneestä pätkästä

Edellinen artikkeliTakapihan aikakapseli kätkee aarteet tuleville sukupolville (ehkä)
Seuraava artikkeliPuhuva laskin korvakuulokkeilla