Nottage Design G-1 on lasinen biljardipöytä

Craig Nottage teki melkoisen hienon lopputyön Etelä-Australian yliopiston muotoilulinjalta. Lasinen biljardipöytä toimii kuten perinteinenkin, mutta pallojen kulkua voi tarkkailla aivan uudella tavalla lasisella pinnalla. Heti tulee tietysti mieleen, että pallot kulkevat lasipinnalla aivan väärin. Tähän onkin kehitetty ja patentoitu erityinen Vitrik Playing Surface, joka on ohut hartsipohjainen kerros lasin päällä. Tämä takaa pallojen kulkemisen kuten perinteisellä kangaspöydällä. Tai ainakin päästään lähelle.

Nottage Design -suunnitteluyritys syntyi markkinoimaan lasista biljardipöytää. Vitrik-pinta voidaan sävyttää jollain värillä tai voidaan luoda huurteinen ulkoasu. Toiminnalliset osat ja vallit ovat vastaavia kuin markkinoilla olevissa biljardipöydissä. Hintaa tuotteella on 20164 euroa.

Lähteet: www.nottagedesign.com, www.bornrich.org

Edellinen artikkeliiBoobs on tissikaiutintyyny
Seuraava artikkeliLED Finger Lamp on peukalolamppu

15 KOMMENTIT

 1. Hienon näköinen biljardopöytä.. Tuollaisen voisi kyetä puhumaan paremmallekin puoliskolle läpi, kun oikea pöytä on kuulemma liian synkän oloinen.. Hintaa on tosin kyllä pienen auton verran, että siinä taitaa viellä takerrella..

 2. Vieläkin näyttävämmän tuosta biljardipöydästä saisi kun käyttäisi kahta päällekkäistä lasilevyä joidenka väliin jäisi rako jonka sisään voisi laittaa fluorisoivaa nestettä mitä värivalot sitten sivuilta valaisisivat, ainakin itselläni on moni peli mennyt mönkään kun oma kehoni luo varjon pelipöydälle jolloin tulee virheellinen lyöntikulma epätasaisen valaistuksen johdosta.

 3. Hieman ihmetyttää tuo hinta. Eikös designerilla pitäisi olla hieman nimeä ja arvostusta ennen kuin uskaltaa tuollaisia hintoja esittää. Meinaan vaan, että tyyppi on kuitenkin vasta valmistunut ja hinnoittelee kuin ”nimekkäät” muotoilijat.

 4. ”. Eikös designerilla pitäisi olla hieman nimeä”

  ei, aivan lätinä puhetta. muotoilija saa hinnoitella työn ihan millä hinnalla hyvänsä, todennäköisesti tuo menee sillä hinnalla kaupaksi. olisi typerää myydä työ halvalla kun saa enemmänkin rahaa.

 5. ”hinnoittelee kuin “nimekkäät” muotoilijat.”

  20164 euroa ei ole paljoa. tiedätkös edes kuinka paljon nyky designistä maksetaan parhaimillaan. Miljoonia!!!!!!!!!! joten syö hattusi.

 6. Varmaan tuo päälimmäinen kerros pehmentää aika paljon verrattuna pelkkään lasiin, mutta varmaan aika helposti menee rikki. Ei paljon ole varaa sikailla.

 7. Ihmettelen myös pöydän kestävyyttä. Välillä tulee valkosta palloa (miksi lie sanotaan, en muista nyt) löytyä silleen, että se tekee pienen hypyn. Sittenkun tätä tekee monesti, niin olettaisi pöydän hajoavan… Turhan tyyris pöytä.

 8. ”Ihmettelen myös pöydän kestävyyttä. Välillä tulee valkosta palloa (miksi lie sanotaan, en muista nyt) löytyä silleen, että se tekee pienen hypyn. Sittenkun tätä tekee monesti, niin olettaisi pöydän hajoavan… Turhan tyyris pöytä.”

  Lasi on 15 mm paksu ja lisäksi pinnoitteen luulisi pehmentävän iskua. Jos kiveä hyppyyttämällä saa kannen halkeamaan, nostan hattua ja korkealle. Lisäksi, se voima joka tarvitaan tuon pöydän halkaisemiseen, riittää takuulla myös kivitasoisen pöydän turmelemiseen.

 9. ”Entä jos pallo tippuu tohon lasipöydälle ni sittehän toi hajoaa.”
  Kyllä tuo sen verta kestävä on että ei taida hajota.
  Luultavasti kestää senkin jos pallon paiskaisi tuohon.

 10. Kestäis vaikka siinä päällä pistäs tanssiksi. Hieno on. Vois harkita ostoa omaan kotiin.

 11. Aika ruma kun näkyy noi metallijalat tosta läpi. Joku peilipinta voisi olla cool tai sitten joku lcd-näyttö pintana.

 12. 15 mm kyllä kestää mutta tosta videoltakin näkee miten luonnottomasti pallot pyörii pöydällä. Eli kierteitä ei tällä pöydällä harrastella. Vois siis sanoa että perus Design tavaraa jossa käytettävyys on tapettu ulkonäön kustannuksella. Ja hintahan on ihan törkeä jopa paljon hienompia pöytiä saa paljon halvemmalla. Esim
  http://www.biljardihuolto.fi/app?service=direct/1/ProductListing/ProductLink&sp=l118
  http://www.biljardihuolto.fi/app?service=direct/1/ProductListing/ProductLink&sp=l143

 13. Mitä vikaa on perinteisessä biljardipöydässä joka toimii samalla tavalla kuin kyseinen lasipöytä? perinteisen biljardipöydän saa kymmenen kertaa halvemmalla ja tuo varmasti yhtä paljon iloa kuin tuo lasinen.

Kommenttien lisääminen on estetty.