I-Shovel on automaattinen lumikola

I-Shovel on näppärä käytännön robottisovellus. Kaksi tapapyörää erillisillä moottoreilla, lumikola sekä sensorijärjestelmä huolehtivat siitä, että pihatie pysyy lumesta luotuna. Lähdesivuilta löytyy kuvattuna algoritmi, jolla laite toimii ja kuten arvata saattaa, se ei ole mitenkään erikoisen monimutkainen. Yksi 6V 12Ah akku takaa virran 1200 neliömetrin kolaamiseen. Kyytiin mahtuu yhteensä neljä akkua.

Täysin automatisoitu laite tarkkailee aktiivisesti lumentuloa ja ryhtyy hommiin kun lunta on sopivan verran, jotta kolaus on tarpeen. Optiona on myös mahdolisuus aurinkokennolataukseen. Sähkömoottori ei tuota päästöjä eikä melua. Laitteessa ei ole vaarallisia liikkuvia osia, eikä se törmää mihinkään pientä lumikerrosta isompaan. Ja kuten videolta näkee, kolan työskentely on melko hypnoottista katseltavaa.

Lähde: i-shovel.com (via www.techeblog.com)

Edellinen artikkeliMr. Jones The New Decider -rannekello päättää puolestasi
Seuraava artikkeliTulevaisuudessa verensokeria voidaan seurata ihon alle injektoitavasta polymeeritatuoinnista

27 KOMMENTIT

 1. Hidas kun mikä.
  Kerkeää jo lumet sulaa ennen kuin tuo mokoma on edes saanut etupihaa (ihan normaalin kokoista) kolattua.

 2. joo vois olla 5xnopeempi niin se saattais jopa kevääseen mennessä saada kokopihan auratuks..

 3. kun sisällä katsoo rauhassa telkkaria niin lähteekin tuo laite huitelemaan omille teille tai jonnekkin naapurin pihalle kolaamaan lunta ja jos naapuri olisi vielä pahaksi onneksi vaikka puutarhuri niin ei varmaan tykkäis jos tuo laite terrorisoisi puutarhan pilalle

 4. Eikö näissä robottiruohonleikkureissa ole varashälyttimet ja muutenkin alue merkitty minkä se käy läpi? Samaa luulisi olevan tuossakin. Puuttuu vielä keltainen varoitusvalo.

 5. Ehkä vois olla nopeampi prosessori tossa että ei kuluittais aikaa miettimiseen joka perkeleen liikkeen jälkeen! 😀 Mutta hieno homma että tätäkin on aloitettu kehittämään nurmikonleikkuun rinnalla!!

 6. Voisin kuvitella että tossa prototyypille ominaista toi hitaus. Laitteen toimintaa demotaan vasta ja tehty edullisesti jonkin sortin laite jolla nähdään paremmin ennustaa miten varsinainen versio toimisi.
  Ainakin veikkaan myöhemmin paljon vahvempaakin laitetta kuin toi mikä jo tolla lumi määrällä vähän alkaa takelteleen ja liikkeet pompahtelee.

  Tiedä sitten kannattaisko enemmin rummuta se lumi kyytiin ja kipata sitä. Voisin ainakin kuvitella että jostain 5-10cm lumesta jollei enemmästäkin selviäisi paremmin laite joka ei koita työntää sitä eteenpäin vaan ottaakin kyytiin saaden lisäapua kyytiin tulleen lumen painosta.

  Mutta hieno on nykyinenkin ja tutustukaa enemmän siihen kuinka vaikeata toikin on jo tehdä valmiiksi saakka kuin siihen että mitä vikaa siinä on.

 7. En itse näe hitautta järisyttävän huonona asiana, eihän sen työskentelyä tarvitse seurata. Robotti kolaa omaan tahtiinsa aamulumia ennen kuin asukkaat edes nousevat, töissä ollessa, jne. Akun kestokin näyttää mukavalta, ilmeisesti vielä parempi kesäisin suoraan kennolla ladatessa.

 8. Dave: kesäisin lumiaurassa akkukesto ei varmaan ole älyttömän merkityksellinen.

 9. Mitenhän tuo laite pärjää, kun lunta on satanut yli 50cm yön aikana 😀
  Voisi olla vähän järeämi, mutta ihan hauska idea.

 10. alkaa menee jo laiskuuden puolelle jos ei tarvi lumiakaan kohta luoda…ei ihme jos ihmisillä alkaa kunto vaan heikkenemään

 11. Ei tarvita enää kuin luukku talon seinässä mistä tuo pukahtaa esiin kun lunta tulee 🙂

 12. voin vain kuvitella kuinka hyvin tuo laite toimis keväällä ku on jäätä ja loskaa 😀 ei tuollaisella kyllä tee hevon vittuakaan ku just tollasella lumimäärällä mitä videossa on ja tuota määrää nyt ei tarvi edes kolailla 🙂

  Niin ja pakko vielä mainita tästä ”Sähkömoottori ei tuota päästöjä” <- mikshän tuota pitää aina jauhaa? Sähköhän on nuissa pistorasiossa ja tullut tietenkin itsestään sinne. Vaan kyllähän se niin on että sähköntuottaminen siltikin tuottaa kaikennäköisiä ”päästöjä” 🙂
  Toisaalta, jos polttomoottorin maalaa vihreäksi siitä tulee egologinen.

 13. Haloo! Toi vehje alkaa kolaamaan heti kun sitä lunta on satanu tuuman verran, ei se odota, että lumisade loppuu ja ala sit vasta hommiin. Ja kun se on kertaalleen kolannu niin se aloittaa urakan alusta. Ei se tarvii mitään 20 senttiä lunta kolata kerralla.

 14. juu prototyyppihän toi selvästi on.. voimaa on varmaan mahd. loppuversiossa milijuuna kertaa enemmän, kuten varmasti kokoakin. Ja juu, toihan alottaa sen kolauksen heti kun sitä lunta on maassa tarpeeksi. Mutta sellanen robo, jossa lumi otetaan ennemminkin kyytiin kuin työnnetään pois olisi paljon tehokkaampi. Itse kyllä tuolla rahalla laittaisin maan alle lämpöveden, jotta lumi sulais siihe jo ilmankin kolausta.

 15. Eikö olisi helpompaa kaivaa siihen pihatielle sähkölämpökaapeli joka pitää sen sulana ja lumettomana?

 16. Toimii kyllä kantti kertaa kantti alueella mutta mutta… entä jos aurattavassa alueessa on pyöreitä muotoja ja/tai kapeita käytäviä?

  Ja jos pintamateriaalina ei olekaan asfaltti vaan karhea kiveys, ei laite todennäköisesti toimi.

  Oma lukunsa on myös tunnistinteippien kiinnitys, ulkonäköhaitta sekä se että miten teippaukset pysyvät esim. suomen vetisessä talvessa pinnassa kiinni. Paljon, paljon haasteita on vielä…..

 17. Tuollainen ei toimi kuin pienellä asfaltti pihalla. Tuo versio näyttää kyllä vaan niin älyttömän puhdittomalta. Se näyttää jo pysähtyvän vähänkin isompaan lumikasaan. Lapiolla tai kolalla tuohon menee ehkä 20-30s.

 18. ”Eikö olisi helpompaa kaivaa siihen pihatielle sähkölämpökaapeli joka pitää sen sulana ja lumettomana?” itse asiassa lämpövesi olisi tuossa tarkoituksessa tehokkaampi, koska siitä saat samalla lämpimän veden kotiin, eikä tarvitse maksaa ekstraa sähkömaksua. Varsinkin, kun sen pitää olla 24/7 päällä talvisin. Eli säästökysymys tässäkin

 19. Kun tuo on siirtänyt vaikka yhteensä 10 cm lunta pihatien reunoille, on sen teipin vieressä sitten metrin korkuinen lumivalli..

  Käytännössä tuo pystyy siirtämään vain aika kapeaa aluettä puhtaaksi, ja reunat on sitten kuitenkin koltattava, jotta robo saisi kasattua seuraavan lumisateen lumet. Mutta ehkä tuo voisi toimia jonkin kapean kävelyten puhtaanapitäjänä, ainakin, jos tie on hiukan ympäristöään korkeammalla, ja lupi pudotettaisiin siis alas. Silloin ei itse lumitöissä säästä, mutta hiekoitustyötä voisi säästyä, kun lumi poistetaan heti. Esim iso porrastasanne voisi pysyä tuon voimin puhtaana.

Kommenttien lisääminen on estetty.